Коров разара темеље Манчестер јунајтеда!

Некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда, Гери Невил, био је изузетно љут на играче и челнике клуба после пораза екипе на гостовању Евертону (4:0).

Фудбал 22.04.2019 | 16:15
Коров разара темеље Манчестер јунајтеда!
Невил, који је тренутно у улози стручног коментатора "Скај Спортса", био је на "Гудисону" где је присуствовао првом таквом поразу Јунајтеда после 1984. године.

Невил је критиковао играче који су деловали незаинтересовано и малодушно у сусрету који им је можда и дефинитивно запечатио судбину ове сезоне када је реч о пласману у Лигу шампиона.

Када су му напоменули да "му је крв кључала и пре меча", те га питали каква је температура који минут после, Невил је отворио душу и рекао да је крејње љут.

"Бесан сам, да будем искрен. Чињеница да је Солскјер морао да оде пред навијаче и извини се уместо њих. Често кажем да ако клуб у свом врту има коров, мора што пре да га се реши. Мислим да постоји неки велики коров у том фудбалском клубу који разара темеље куће и са тим се треба носити на одговарајући начин", јасан је бивши репрезентативац Енглеске.

Потом је поручио да су "главе многих играча на пању".

"Пре неколико недеља рекао сам да су навијачи који су били уз Муриња, желели на крају да оде. Нико сада не жели да Солскјер оде, они се неће окренути против Олеа и мислим да су главе многих играча сада на пању. Гледао сам јуче Манчестер сити, којег Јунајтед покушава да стигне и будем им ривал. Бернардо Силва, Рахим Стерлинг, Кевин де Брејне, Давид Силва - сви далеко бољи играчи од ових у свлачионици Манчестер јунајтеда, трудили су се двоструко више на утакмици. Евертон је у првом делу претрчао четири километра више, Евертон! Онда видите Ливерпул, највећег ривала како његови играчи сваки меч умиру за сваки инч терена. Срамотно је било видети неке играче Јунајтеда данас. Полудео сам. Пуно поверење имам у Олеа да уради шта треба да се уради. Клуб ће га вероватно подржати. Али има много проблема и ово издање било је покварено", констатовао је Невил.

Када су га питали може ли да именује који су играчи у питању, само је рекао:

"Нема потребе да их именујем, сви знају ко су. Сваки дан су у новинама, сваки дан на друштвеним мрежама. Оле ће знати како да се носи са тим".

Потом је објаснио шта то није у реду.

"Сваки играч који нема радне навике је у проблему, заборавите на таленат. И ја сам у последњих 18 месеци умео да упаднем у ту замку, у реду, имају потенцијал. Заборавите то, ако се не буду трудили и немају ту навику да се боре за тај дрес, отарасите их се. Гледам сваке недеље Сити и Ливерпул и њихове играче који одраше задњице за свој клуб. Онда видим играче Јунајтеда како се шеткају по терену, џогирају. Видео сам то и на Камп Ноу", бесан је Невил.

Коначно, рекао је да постоји линија испод које се не сме ићи.

"Немам ништа против пораза, примања голова. Чак ни лаког губљења лопте, ја сам био експерт за те ствари, али оно што не смете је да паднете испод стандарда радне етике која се очекује у овом клубу. Они су пали испод тога. Мало су се тргнули кад је Оле дошао и сви су кривили Муриња, о, па он је лош менаџер. Жозе је један од најуспешнијих менаџера у последњих 20 година. Велики менаџер. На крају, изгубио је веру у њих. Замишљам како Солскјер сад гледа те играче и како он све више губи веру у њих. Они су га изневерили, и не само њега него и клуб", закључио је Невил.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рајкард

22.04.2019 20:21

Који су то лицимери - мислим на све оне играче Ман УТД који су пљували по Мурињу а сад би то да полижу! Наглашавам да не желим бити "дрвени адвокат" Муриња али једноставно не могу да пређем преко оваквих ствари. Када је Мурињо указивао на непрофесионализам неких играча они га нису подржали а сад кажу како је Мурињо велики тренер који је изгубио веру у ове играче који се "шетају - џогирају" по терену како сад кажу за њих. Исто тако, знао сам уз сво поштовање Солшера (драг ми је био и као играч а и сад као тренер) да он неће ништа моћи да уради са овом екипом јер нема то потребно искуство да се носи са оваквим проблемима. Без квалитетних појачања на свим позицијама Ман УТД није ни изблиза онај тим кога смо навикли да гледамо. Када је Мурињо указивао на то да су му доводили појачања која нису по његовој вољи, него по вољи Вудворда, сви су говорили како је "он пуно потрошио пара на довођење играча" - а Мурињо је довео само пар играча на којима је инсистирао (Матића и Лукакуа)... Ја не видим да је погрешио у томе, јесам ли у праву? УЖАСНО МРЗИМ ЉУДЕ КОЈИ ПРВО ПОСЕРУ СЕ ПО НЕКОМЕ А ОНДА БИ ТО ДА ПОЛИЖУ!!!

ОДГОВОРИТЕ