Korov razara temelje Mančester junajteda!

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, Geri Nevil, bio je izuzetno ljut na igrače i čelnike kluba posle poraza ekipe na gostovanju Evertonu (4:0).

Fudbal 22.04.2019 | 16:15
Korov razara temelje Mančester junajteda!
Nevil, koji je trenutno u ulozi stručnog komentatora "Skaj Sportsa", bio je na "Gudisonu" gde je prisustvovao prvom takvom porazu Junajteda posle 1984. godine.

Nevil je kritikovao igrače koji su delovali nezainteresovano i malodušno u susretu koji im je možda i definitivno zapečatio sudbinu ove sezone kada je reč o plasmanu u Ligu šampiona.

Kada su mu napomenuli da "mu je krv ključala i pre meča", te ga pitali kakva je temperatura koji minut posle, Nevil je otvorio dušu i rekao da je krejnje ljut.

"Besan sam, da budem iskren. Činjenica da je Solskjer morao da ode pred navijače i izvini se umesto njih. Često kažem da ako klub u svom vrtu ima korov, mora što pre da ga se reši. Mislim da postoji neki veliki korov u tom fudbalskom klubu koji razara temelje kuće i sa tim se treba nositi na odgovarajući način", jasan je bivši reprezentativac Engleske.

Potom je poručio da su "glave mnogih igrača na panju".

"Pre nekoliko nedelja rekao sam da su navijači koji su bili uz Murinja, želeli na kraju da ode. Niko sada ne želi da Solskjer ode, oni se neće okrenuti protiv Olea i mislim da su glave mnogih igrača sada na panju. Gledao sam juče Mančester siti, kojeg Junajted pokušava da stigne i budem im rival. Bernardo Silva, Rahim Sterling, Kevin de Brejne, David Silva - svi daleko bolji igrači od ovih u svlačionici Mančester junajteda, trudili su se dvostruko više na utakmici. Everton je u prvom delu pretrčao četiri kilometra više, Everton! Onda vidite Liverpul, najvećeg rivala kako njegovi igrači svaki meč umiru za svaki inč terena. Sramotno je bilo videti neke igrače Junajteda danas. Poludeo sam. Puno poverenje imam u Olea da uradi šta treba da se uradi. Klub će ga verovatno podržati. Ali ima mnogo problema i ovo izdanje bilo je pokvareno", konstatovao je Nevil.

Kada su ga pitali može li da imenuje koji su igrači u pitanju, samo je rekao:

"Nema potrebe da ih imenujem, svi znaju ko su. Svaki dan su u novinama, svaki dan na društvenim mrežama. Ole će znati kako da se nosi sa tim".

Potom je objasnio šta to nije u redu.

"Svaki igrač koji nema radne navike je u problemu, zaboravite na talenat. I ja sam u poslednjih 18 meseci umeo da upadnem u tu zamku, u redu, imaju potencijal. Zaboravite to, ako se ne budu trudili i nemaju tu naviku da se bore za taj dres, otarasite ih se. Gledam svake nedelje Siti i Liverpul i njihove igrače koji odraše zadnjice za svoj klub. Onda vidim igrače Junajteda kako se šetkaju po terenu, džogiraju. Video sam to i na Kamp Nou", besan je Nevil.

Konačno, rekao je da postoji linija ispod koje se ne sme ići.

"Nemam ništa protiv poraza, primanja golova. Čak ni lakog gubljenja lopte, ja sam bio ekspert za te stvari, ali ono što ne smete je da padnete ispod standarda radne etike koja se očekuje u ovom klubu. Oni su pali ispod toga. Malo su se trgnuli kad je Ole došao i svi su krivili Murinja, o, pa on je loš menadžer. Žoze je jedan od najuspešnijih menadžera u poslednjih 20 godina. Veliki menadžer. Na kraju, izgubio je veru u njih. Zamišljam kako Solskjer sad gleda te igrače i kako on sve više gubi veru u njih. Oni su ga izneverili, i ne samo njega nego i klub", zaključio je Nevil.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rajkard

22.04.2019 20:21

Koji su to licimeri - mislim na sve one igrače Man UTD koji su pljuvali po Murinju a sad bi to da poližu! Naglašavam da ne želim biti "drveni advokat" Murinja ali jednostavno ne mogu da pređem preko ovakvih stvari. Kada je Murinjo ukazivao na neprofesionalizam nekih igrača oni ga nisu podržali a sad kažu kako je Murinjo veliki trener koji je izgubio veru u ove igrače koji se "šetaju - džogiraju" po terenu kako sad kažu za njih. Isto tako, znao sam uz svo poštovanje Solšera (drag mi je bio i kao igrač a i sad kao trener) da on neće ništa moći da uradi sa ovom ekipom jer nema to potrebno iskustvo da se nosi sa ovakvim problemima. Bez kvalitetnih pojačanja na svim pozicijama Man UTD nije ni izbliza onaj tim koga smo navikli da gledamo. Kada je Murinjo ukazivao na to da su mu dovodili pojačanja koja nisu po njegovoj volji, nego po volji Vudvorda, svi su govorili kako je "on puno potrošio para na dovođenje igrača" - a Murinjo je doveo samo par igrača na kojima je insistirao (Matića i Lukakua)... Ja ne vidim da je pogrešio u tome, jesam li u pravu? UŽASNO MRZIM LJUDE KOJI PRVO POSERU SE PO NEKOME A ONDA BI TO DA POLIŽU!!!

ODGOVORITE