Моја: Новак јесте пријетња Надалу у Паризу!

Тренер Рафаела Надала, Карлос Моја, и даље је опрезан када је реч о прогнозама за предстојећи Гренд слем турнир, Ролан Гарос.

Тенис 22.04.2019 | 17:15
Моја: Новак јесте пријетња Надалу у Паризу!
Такмичење у Булоњској шуми почиње 26. маја, а титулу брани управо Надал који ће покушати да освоји 12. титулу на Отвореном првенству Француске.

Моја, који је некада био први играч света, и даље верује да је Новак Ђоковић претња број један за Надала.

"Новак је побеђивао Рафу када је играо свој најбољи тенис. Ако игра добро, као што је то показао у Аустралији, он је играч који увек може да освоји титулу. Можда није специјалиста за шљаку, али једнако добро се прилагођава свим подлогама", сматра Моја.

Ђоковић и његов тренер Марјан Вајда најавили су да ће радити на дотеривању игре на шљаци за шта претходних година нису имали довољно времена.

"Новаков стил игре готово да се не мења у зависности од подлоге. На шљаци има више времена за реакцију, више ризикује, освојио је Ролан Гарос и много турнира на шљаци. Он је одличан играч и на овој подлози", сматра Моја.

Поред Новака, Моја истиче и да је Доминик Тим тај који може да направи добар резултат.

"Његова игра је прављена за шљаку, он је специјалиста. Удара веома снажно, напредује из године у годину и треба пазити на њега јер је одличан тенисер", поручио је Карлос Моја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар