СДС: Ко је писао секретару НАТО-а

„Требамо ли Вас подсјећати што је Небојша Радмановић својевремено писао генералном секретару НАТО Андерсу Фогу Расмусену приликом слања захтјева за чланство у НАТО? Не би било лоше да се упознате и са тим документима“ – поручио је Планинчевић портпаролу СНСД-а Радовану Ковачевићу.

Република Српска 22.04.2019 | 14:24
СДС: Ко је писао секретару НАТО-а
Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић, прије него што неаргументовано дезавуише јавност и подваљује неистине Српској демократској странци, требао би да прочита и упозна се са Анексом 1 Дејтонског мировног споразума који дефинише присуство снага међународних војних трупа у Босни и Херцеговини – казао је потпредсједник Српске демократске странке Наде Планинчевић.

„Све док је Анекс 1 Дејтонског мировног споразума на снази, прича СНСД-а о војној неутралности је чиста манипулација грађанима Републике Српске. Позивам Радована Ковачевића, пошто има добре контакте са Министарством унутрашњих послова и Владом Републике Српске, да ако сматра да смо војно неутрални, нека ургира да припаднике међународних војних снага без обзира из које државе долазе а који пролазе територијом Републике Српске буду ухапшени. Све друго је чиста манипулација осјећањима грађана Републике Српске“ – истакао је Планинчевић.

Потпредсједник СДС-а је подсјетио портпарола СНСД-а али и јавност Републике Српске да је управо СНСД и његове истануте ведете 2005. године проводили кампању „Војско вољно“ која је имала сврху промоције реформе војске и формирања Оружаних снага БиХ.



„Требамо ли Вас подсјећати што је Небојша Радмановић својевремено писао генералном секретару НАТО Андерсу Фогу Расмусену приликом слања захтјева за чланство у НАТО? Не би било лоше да се упознате и са тим документима“ – поручио је Планинчевић портпаролу СНСД-а Радовану Ковачевићу.

„Разумљива је нервоза у СНСД-овим редовима јер им је пропао план, да на мала врата, одлуком министра одбране које су већ намијенили за представника СДА, прихвате Национални годишњи план и тиме убрзају пут БиХ ка чланству у НАТО зарад пар фотеља у Савјету министара“ – закључио је Планинчевић, саопштено је из Српске демократске странке.

Претходно је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић оптужио СДС да су за НАТО јер нису донијели наккву декларацију или резолуцију у којој би се изјаснили да су против.

"Када у СДС-у кажу да је досљедан њихов став о НАТО-у и Акционом плану за чланство (МАП) помало сам збуњен јер не знам да ли то значи да они остају при ставу да се усваја МАП и да се иде у НАТО. Такође, када кажу да поздрављају наш промијењени став о НАТО-у и да смо ми сада прихватили њихов став о војној неутралности, питам их гдје је икада у било којем званичном документу исказан њихов став о војној неутралности", рекао је Ковачевић, наводећи да су скоро све странке из Српске 2005. године, укључујући СНСД, али и СДС и ПДП, усвојиле у Народној скупштини Декларацију о стратешком опредјељењу Републике Српске у систему одбране БиХ којом је био предвиђен улазак БиХ у НАТО.

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ХА, ХА, ХА

22.04.2019 12:28

НИ МАЊЕ НИ ВИШЕ НЕГО ЦРВЕНИ. ВАЉДА МУ ПРЕВИШЕ БИЛА ЦРВЕНА БОЈА ПА НИЈЕ ВИДИО ШТА ПИШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.04.2019 12:52

Халоооо. Ово нису црвени, па дајте висе једном схватите... Да су црвени неби нам овако било. Они немају везе са црвеим. Па њих су из свих "црвених" удрузења избацили јер су видјели која су то .амад... Ово су лопови, педофили, лицемјери, оно најгоре сто је људски род могао створити... Е, да су Богдом црвени....

Name

ЖИКА Ж

22.04.2019 12:58

Република Српска има још рат, да Црвену секту побиједи на следећим изборима. Одлази Додишенко!

Name

КАЖЕ НИСАМ

22.04.2019 13:16

И ШТА КАЖЕ НИСАМ ЈА ПИСАО. Е ОВОМ НАРОДУ МОЖЕ СВАШТА ДА СЕ СЛАЖЕ.

Name

Ре Ковацевиц

22.04.2019 13:19

Сад це Ковацевицев кум Бранимир Дјурициц да засједне на мјесто главног политицког новинара на РТРС умјесто Михаиловица, Додо вец аминовао

Name

На Врху,

22.04.2019 15:05

На врху су све издајници, све их повјесати поред цесте! да их добро народ види.

Name

Ја ,Ја Процитах,

22.04.2019 17:27

Небојсино писмо издајницко, за овога издајицу народ не постоји.

Name

П

22.04.2019 12:45

НЕМОЈ те да нападате Ковацевица! Он тако лијепо ЛУПА милина га слуса ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книн_1974

22.04.2019 13:01

Дај сто га се... све је потписано за Нато пут и сад зато сто је Миле узео неку кинту од Руса онда као не мозе. МАП и цланоство у НАТО доноси само бенефите. Ми само моземо ратовати контра НАТОа, никад се неце десити да се иде против Русије. Цланством у НАТО брисе бројне напетости. Онако сељацки нам се пере мозак, и продају глупости и лази за тотално не упуцене. Цланством у НАТО Миле губи изборе и то је додатни бонус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАТО

22.04.2019 14:04

Па ко је луд да ратује против нуклеарне силе. Тензије се дизу да се орузје продаје а само блесави ратују. У НАТО треба због сигурности за инвеститоре а хебо рат и онако га неце бити.

Name

Нонконформист

22.04.2019 16:24

Кога још занима НАТО?!!!! Оне који одлазе Или оне који остају.?!!! Исто је. Ово је испирање мозга и гњаважа градјана. Доста висе! Постоји референдум! Окончајте висе ту досадну причу! Избори показују да ниста не смета. Обећа се пензионерима повишица и све ријешено. Све пролази И без референдума, најбезболније.

Name

Драшко

22.04.2019 14:41

Чак су и Украјинци прогледали и ријешили се блесавог Порошенка. Барем покушавају мијењати ствари. А ми увијек исто. Додошенко се претворио у Стаљинешка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

22.04.2019 14:54

СВЕ ЈЕ ТО ПОТПИСАО КОРУМПИРАНИ СНСДов ФУНКЦИОНЕР РАДМАНОВИЋ МАФИЈА ВЛАДАЈУЋА ЗНА ЗА СВОЈЕ ГЛУПОСТИ САД БИ ВАЉАЛО ТУЂОМ РУКОМ ЗМИЈУ ХВАТАТИ БАГРО КРИМИНАЛНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

пуј пике

22.04.2019 16:36

Овај горе папир висе не вриједи.Тако ја мислим.Застарио је.Застара на снази.Сада треба правити нови папир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

22.04.2019 19:36

Док Додик обезбеди себи корист потписат це као и све до сада

ОДГОВОРИТЕ