SDS: Ko je pisao sekretaru NATO-a

„Trebamo li Vas podsjećati što je Nebojša Radmanović svojevremeno pisao generalnom sekretaru NATO Andersu Fogu Rasmusenu prilikom slanja zahtjeva za članstvo u NATO? Ne bi bilo loše da se upoznate i sa tim dokumentima“ – poručio je Planinčević portparolu SNSD-a Radovanu Кovačeviću.

Republika Srpska 22.04.2019 | 14:24
SDS: Ko je pisao sekretaru NATO-a
Portparol SNSD-a Radovan Кovačević, prije nego što neargumentovano dezavuiše javnost i podvaljuje neistine Srpskoj demokratskoj stranci, trebao bi da pročita i upozna se sa Aneksom 1 Dejtonskog mirovnog sporazuma koji definiše prisustvo snaga međunarodnih vojnih trupa u Bosni i Hercegovini – kazao je potpredsjednik Srpske demokratske stranke Nade Planinčević.

„Sve dok je Aneks 1 Dejtonskog mirovnog sporazuma na snazi, priča SNSD-a o vojnoj neutralnosti je čista manipulacija građanima Republike Srpske. Pozivam Radovana Кovačevića, pošto ima dobre kontakte sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Vladom Republike Srpske, da ako smatra da smo vojno neutralni, neka urgira da pripadnike međunarodnih vojnih snaga bez obzira iz koje države dolaze a koji prolaze teritorijom Republike Srpske budu uhapšeni. Sve drugo je čista manipulacija osjećanjima građana Republike Srpske“ – istakao je Planinčević.

Potpredsjednik SDS-a je podsjetio portparola SNSD-a ali i javnost Republike Srpske da je upravo SNSD i njegove istanute vedete 2005. godine provodili kampanju „Vojsko voljno“ koja je imala svrhu promocije reforme vojske i formiranja Oružanih snaga BiH.



„Trebamo li Vas podsjećati što je Nebojša Radmanović svojevremeno pisao generalnom sekretaru NATO Andersu Fogu Rasmusenu prilikom slanja zahtjeva za članstvo u NATO? Ne bi bilo loše da se upoznate i sa tim dokumentima“ – poručio je Planinčević portparolu SNSD-a Radovanu Кovačeviću.

„Razumljiva je nervoza u SNSD-ovim redovima jer im je propao plan, da na mala vrata, odlukom ministra odbrane koje su već namijenili za predstavnika SDA, prihvate Nacionalni godišnji plan i time ubrzaju put BiH ka članstvu u NATO zarad par fotelja u Savjetu ministara“ – zaključio je Planinčević, saopšteno je iz Srpske demokratske stranke.

Prethodno je portparol SNSD-a Radovan Kovačević optužio SDS da su za NATO jer nisu donijeli nakkvu deklaraciju ili rezoluciju u kojoj bi se izjasnili da su protiv.

"Kada u SDS-u kažu da je dosljedan njihov stav o NATO-u i Akcionom planu za članstvo (MAP) pomalo sam zbunjen jer ne znam da li to znači da oni ostaju pri stavu da se usvaja MAP i da se ide u NATO. Takođe, kada kažu da pozdravljaju naš promijenjeni stav o NATO-u i da smo mi sada prihvatili njihov stav o vojnoj neutralnosti, pitam ih gdje je ikada u bilo kojem zvaničnom dokumentu iskazan njihov stav o vojnoj neutralnosti", rekao je Kovačević, navodeći da su skoro sve stranke iz Srpske 2005. godine, uključujući SNSD, ali i SDS i PDP, usvojile u Narodnoj skupštini Deklaraciju o strateškom opredjeljenju Republike Srpske u sistemu odbrane BiH kojom je bio predviđen ulazak BiH u NATO.

BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

HA, HA, HA

22.04.2019 12:28

NI MANJE NI VIŠE NEGO CRVENI. VALJDA MU PREVIŠE BILA CRVENA BOJA PA NIJE VIDIO ŠTA PIŠE.

ODGOVORITE
Name

re

22.04.2019 12:52

Haloooo. Ovo nisu crveni, pa dajte vise jednom shvatite... Da su crveni nebi nam ovako bilo. Oni nemaju veze sa crveim. Pa njih su iz svih "crvenih" udruzenja izbacili jer su vidjeli koja su to .amad... Ovo su lopovi, pedofili, licemjeri, ono najgore sto je ljudski rod mogao stvoriti... E, da su Bogdom crveni....

Name

ŽIKA Ž

22.04.2019 12:58

Republika Srpska ima još rat, da Crvenu sektu pobijedi na sledećim izborima. Odlazi Dodišenko!

Name

KAŽE NISAM

22.04.2019 13:16

I ŠTA KAŽE NISAM JA PISAO. E OVOM NARODU MOŽE SVAŠTA DA SE SLAŽE.

Name

Re Kovacevic

22.04.2019 13:19

Sad ce Kovacevicev kum Branimir Djuricic da zasjedne na mjesto glavnog politickog novinara na RTRS umjesto Mihailovica, Dodo vec aminovao

Name

Na Vrhu,

22.04.2019 15:05

Na vrhu su sve izdajnici, sve ih povjesati pored ceste! da ih dobro narod vidi.

Name

Ja ,Ja Procitah,

22.04.2019 17:27

Nebojsino pismo izdajnicko, za ovoga izdajicu narod ne postoji.

Name

P

22.04.2019 12:45

NEMOJ te da napadate Kovacevica! On tako lijepo LUPA milina ga slusa ti!

ODGOVORITE
Name

Knin_1974

22.04.2019 13:01

Daj sto ga se... sve je potpisano za Nato put i sad zato sto je Mile uzeo neku kintu od Rusa onda kao ne moze. MAP i clanostvo u NATO donosi samo benefite. Mi samo mozemo ratovati kontra NATOa, nikad se nece desiti da se ide protiv Rusije. Clanstvom u NATO brise brojne napetosti. Onako seljacki nam se pere mozak, i prodaju gluposti i lazi za totalno ne upucene. Clanstvom u NATO Mile gubi izbore i to je dodatni bonus.

ODGOVORITE
Name

NATO

22.04.2019 14:04

Pa ko je lud da ratuje protiv nuklearne sile. Tenzije se dizu da se oruzje prodaje a samo blesavi ratuju. U NATO treba zbog sigurnosti za investitore a hebo rat i onako ga nece biti.

Name

Nonkonformist

22.04.2019 16:24

Koga još zanima NATO?!!!! One koji odlaze Ili one koji ostaju.?!!! Isto je. Ovo je ispiranje mozga i gnjavaža gradjana. Dosta vise! Postoji referendum! Okončajte vise tu dosadnu priču! Izbori pokazuju da nista ne smeta. Obeća se penzionerima povišica i sve riješeno. Sve prolazi I bez referenduma, najbezbolnije.

Name

Draško

22.04.2019 14:41

Čak su i Ukrajinci progledali i riješili se blesavog Porošenka. Barem pokušavaju mijenjati stvari. A mi uvijek isto. Dodošenko se pretvorio u Staljineška.

ODGOVORITE
Name

Goran

22.04.2019 14:54

SVE JE TO POTPISAO KORUMPIRANI SNSDov FUNKCIONER RADMANOVIĆ MAFIJA VLADAJUĆA ZNA ZA SVOJE GLUPOSTI SAD BI VALJALO TUĐOM RUKOM ZMIJU HVATATI BAGRO KRIMINALNA

ODGOVORITE
Name

puj pike

22.04.2019 16:36

Ovaj gore papir vise ne vrijedi.Tako ja mislim.Zastario je.Zastara na snazi.Sada treba praviti novi papir.

ODGOVORITE
Name

Srpsko Sarajevo

22.04.2019 19:36

Dok Dodik obezbedi sebi korist potpisat ce kao i sve do sada

ODGOVORITE