Партизан враћа свог ђака из САД-а!

Некадашњи јуниор црно-белих надомак новог почетка у клубу из којег је отишао у САД.  Са дипломом НЦАА лиге: Василије Пушица се враћа у Партизан.  Црно-бели би могли да добију занимљиво појачање.

Кошарка 22.04.2019 | 14:15
Партизан враћа свог ђака из САД-а!
После скоро шест година у Америци, плејмејкер је близу повратка у КК Партизан.

Према писању портала "Баскетбалл спхере", Василије Пушица (23) вратиће се у клуб из Хумске, одакле је 2013. и отишао у САД, где је играо за Санрајс академију, затим за тим Универзитета Сан Дијего, а онда за Нортистерн.

Бивши репрезентативац Србије у младим узрастима изградио је у САД запажену колеџ каријеру и завршио је својом најбољом сезоном, током које је постизао по 17,7 поена, уз 3,7 скокова. Уз то, освојио је и титулу националног шампиона у "3x3".

Уочи растанка са Нортистерном, Пушица је наступио и на завршном турниру "НЦАА" кошарке и тако окончао своју "излазну" годину, током које је био најбољи поентер међу колеџ играчима из Европе



Мала претрага по гуглу брзо ће вас упутити на вест из 2013. Василије Пушица, јуниорски репрезентативац, одлази на школовање у Санрајз академију, једну од најбољих средњошколских кошаркашких академија у САД. Ево шест година касније и наставка: угледни портал Баскетбалл Спхере пише: Пушица враћа у Партизан.

Пушица би у Партизан донео и завидно НЦАА искуство. Додуше, у Сан Дијегу није било баш изванредно, али кад га је пре две године узео Универзитет Нортистерн све је кренуло на боље. У Бостону је у просеку бележио 17,7 поена, 3,7 скокова и 4,7 асистенција по мечу. Потом је за крај универзитетског образовања са још три најбоља играча међу сениорима у његовој конференцији освојио и национални 3x3 шампионат.

Специјализовани кошаркашки медији пуни су речи хвале за 195 центиметара високог плеја. Хвале његов шут, осећај за игру, понајвише можда радне навике због којих је невероватно напредовао у Америци, иако физички није имао најсјајније предиспозиције. У Америку је уосталом и отишао зато што у Србији, тада још као тинејџер, није добио врхунске понуде за професионални уговор.

“Вероватно сам могао да потпишем за неки осредњи клуб тек да почнем као професионалац, али нисам видео да ћу тако напредовати много”, појашњавао је Пушица у једном интервјуу недавно.

Отуд Санрајз академија. 

“Тамо сам научио шта је напоран рад. Мислио сам да сам ја вредан, али тамо сам гледао децу како устају у пет или шест ујутру да би шутирали у дворани. То пре нисам радио”.

После две године у Санрајз академији – универзитет. Прво Сан Дијего, па Нортистерн. Сад је и диплома у џепу. Сад је коначно Партизан на реду. Биће занимљиво видети тај спој.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар