Partizan vraća svog đaka iz SAD-a!

Nekadašnji junior crno-belih nadomak novog početka u klubu iz kojeg je otišao u SAD.  Sa diplomom NCAA lige: Vasilije Pušica se vraća u Partizan.  Crno-beli bi mogli da dobiju zanimljivo pojačanje.

Košarka 22.04.2019 | 14:15
Partizan vraća svog đaka iz SAD-a!
Posle skoro šest godina u Americi, plejmejker je blizu povratka u KK Partizan.

Prema pisanju portala "Basketball sphere", Vasilije Pušica (23) vratiće se u klub iz Humske, odakle je 2013. i otišao u SAD, gde je igrao za Sanrajs akademiju, zatim za tim Univerziteta San Dijego, a onda za Nortistern.

Bivši reprezentativac Srbije u mladim uzrastima izgradio je u SAD zapaženu koledž karijeru i završio je svojom najboljom sezonom, tokom koje je postizao po 17,7 poena, uz 3,7 skokova. Uz to, osvojio je i titulu nacionalnog šampiona u "3x3".

Uoči rastanka sa Nortisternom, Pušica je nastupio i na završnom turniru "NCAA" košarke i tako okončao svoju "izlaznu" godinu, tokom koje je bio najbolji poenter među koledž igračima iz Evrope



Mala pretraga po guglu brzo će vas uputiti na vest iz 2013. Vasilije Pušica, juniorski reprezentativac, odlazi na školovanje u Sanrajz akademiju, jednu od najboljih srednjoškolskih košarkaških akademija u SAD. Evo šest godina kasnije i nastavka: ugledni portal Basketball Sphere piše: Pušica vraća u Partizan.

Pušica bi u Partizan doneo i zavidno NCAA iskustvo. Doduše, u San Dijegu nije bilo baš izvanredno, ali kad ga je pre dve godine uzeo Univerzitet Nortistern sve je krenulo na bolje. U Bostonu je u proseku beležio 17,7 poena, 3,7 skokova i 4,7 asistencija po meču. Potom je za kraj univerzitetskog obrazovanja sa još tri najbolja igrača među seniorima u njegovoj konferenciji osvojio i nacionalni 3x3 šampionat.

Specijalizovani košarkaški mediji puni su reči hvale za 195 centimetara visokog pleja. Hvale njegov šut, osećaj za igru, ponajviše možda radne navike zbog kojih je neverovatno napredovao u Americi, iako fizički nije imao najsjajnije predispozicije. U Ameriku je uostalom i otišao zato što u Srbiji, tada još kao tinejdžer, nije dobio vrhunske ponude za profesionalni ugovor.

“Verovatno sam mogao da potpišem za neki osrednji klub tek da počnem kao profesionalac, ali nisam video da ću tako napredovati mnogo”, pojašnjavao je Pušica u jednom intervjuu nedavno.

Otud Sanrajz akademija. 

“Tamo sam naučio šta je naporan rad. Mislio sam da sam ja vredan, ali tamo sam gledao decu kako ustaju u pet ili šest ujutru da bi šutirali u dvorani. To pre nisam radio”.

Posle dve godine u Sanrajz akademiji – univerzitet. Prvo San Dijego, pa Nortistern. Sad je i diploma u džepu. Sad je konačno Partizan na redu. Biće zanimljivo videti taj spoj.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar