Меч за који се живи!

Сада, вероватно и више него икада пре, сви у Црвеној звезди желе да се догоди Калемегдан у априлу. Трибине ће бити накрцане до последњег седишта, испред дворане ће се такође чути хук подршке. Ово је меч за који се живи. Јер таква утакмица рађа хероје. . .

Кошарка 22.04.2019 | 13:45
Меч за који се живи!
Таква утакмица рађа хероје. То није само битка за Евролигу, нити рат за титулу, то је нешто много више. Меч за који се жив, двобој какав сањају генерације. Мало ко се нађе у том вртлогу емоција, адреналина, енергије, у тој ситуацији да ти цела сезона, све за шта си се жестоко борио и крваво радио осам месеци. Још је мање оних који преживе такав моменат чистог лудила. Тако настају прави шампиони! Ово је утакмица која рађа хероје, а кошаркаши Црвене звезде испунили су све услове да то вечерас и постану (ТВ Арена Спорт, 19.00)! 

Сада је потребно да направе само још тај један, последњи корак и покажу свима да нису узалуд газили све редом, имали готово беспрекорак скор и ово финале започели с две сурове победе и „+57“. Мало ко је после тако убедљивог отварања ове серије веровао да ће до овога доћи, али можда је тако и најправедније. Да се у 40 минута атомске кошарке заиста види ко је најбољи у региону и ко заиста вреди, коме је намењено да у наредних годину дана носи круну владара кошаркашког региона.

Сада је важно бити најбољи, сада је моменат када се излази из оквира и постаје синоним једне сезоне, победе, титуле. Црвена звезда овакав меч није одиграла пуних десет година, још од оног финала Суперлиге и тријумфа Партизана са 3:2 у финалу које се дуго препричавало. Није тада Светислав Пешић успео да у хероје преобрази Марка Мариновића, Тадију Драгићевића, Стивена Марковића и остале, а пуну деценију касније Милан Томић има шансу да направи оно што се на Малом Калемегдану с толиким нестрпљењем чека већ годину дана. Да у својим играчима пробуди тај шампионски ДНК и врати Црвеној звезди оно што је несрећно изгубила у Подгорици. 

"Очекује нас финална утакмица, имали смо могућност да победимо у Подгорици... Али смо већ у потпуности окренути овоме што следи. Знамо да ћемо имати огромну подршку са трибина и хвала навијачима што су препознали тренутак, да нам је потребна подршка да дођемо до циља. Морамо да одиграмо борбено, паметно, да имамо врхунску концентрацију 40 минута, да будемо хладне главе и користимо огромну енергију коју ћемо добијати са трибина. Уз помоћ навијача сви чврсто верујемо да можемо до циља који је зацртан и за који смо се борили од првог дана и првог кола АБА лиге", најављује Милан Томић.

Историја се пише у дворани Александар Николић. Било је великих изненађења, попут Задрове победе над Макабијем 2003. године, било је и луђих тријумфа, као што је онај у Загребу 2010, где је у шест десетинки стао хитац Душана Кецмана целог терена за титулу Партизана, али у кошаркашким алманасима заувек ће остати уписано да ће освајач прстена у сезони 2018/2019 то учинити први пут као победник мајсторице! Имају кошаркаши Будућности легитимно право сада да се надају, то им омогућава и место на трону на којем још седе, али са само једном великом победом на гостовањима против највећих такмаца - скор 1:21 против ривала из плеј-офа АБА лиге и Евролиге - и у накрцаном београдском бурету барута тешко да имају шта да траже. Али Јасмин Репеша не намерава да са собом на терен понесе и белу заставицу. 

"Немам много тога да додам. Дошли смо у Београд да се боримо за титулу. Очекује нас велика утакмица, а велике утакмице стварају велике играче. Када се борите за титулу, а одлучује једна утакмица, притисак је увек присутан. Верујем да ћемо успети да се изборимо са њим и да ћемо одржати ниво концентрације на жељеном нивоу од првог до последњег минута", поручио је Репеша.

Сви у црвено-белом желе тај пехар. Генерације вођене Дејаном Радоњићем биле су сувише доминантне да би биле у оваквој ситуацији. Екипа предвођена Душаном Алимпијевићем једноставно није имала шампионски карактер. Али баш оно што је прошлогодишњем тиму недостајало, то Црвена звезда сада има! Играче који дишу једни за друге, тимски дух, невиђену мотивацију да пехар врате у своје витрине. 

"Пред овакве мечеве нема умора, нема приче о повредама, овакве утакмице те дефинишу и за овакве мечеве тренираш и радиш свакодневно. Знамо да ћемо имати подршку, видим да је интересовање огромно, и тај ветар у леђа, тај хук са трибина који праве наши навијачи и који је јединствен, ће нам свакако много значити. Морамо да будемо опет мирни, хладне главе и да спроведемо све што је потребно и што је договорено у свлачионици. Припремамо се и бићемо спремни за овај изазов", каже Дејан Давидовац.

Постоји у навијачким круговима она, врло популарна изрека: "Биће опет Калемегдан у јуну".

Сада, вероватно и више него икада пре, сви у Црвеној звезди желе да се догоди Калемегдан у априлу. Трибине ће бити накрцане до последњег седишта, испред дворане ће се такође чути хук подршке. Ово је меч за који се живи. Јер, таква утакмица рађа хероје...

ФИНАЛЕ АБА ЛИГЕ - МАЈСТОРИЦА

19.00: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БУДУЋНОСТ 

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар