Крвав Ускрс у Приједору

- Против Марка Шабића из Приједора данас ће бити поднесен извјештај Републичком јавном тужилаштву у Бањалуци због постојања основа сумње да је починио тешко убиство на штету полицијског службеника Слађенка Тубина и убиство у покушају на штету своје супруге.

Република Српска 22.04.2019 | 12:38
Крвав Ускрс у Приједору
Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Мирна Миљановић изјавила је Срни да ће полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске поднијети извјештај Републичком јавном тужилаштву против М.Ш. из Приједора због постојања основа сумње да је починио тешко убиство на штету полицијског службеника Слађенка Тубина и кривично дјело убиство у покушају на штету своје супруге.

Миљановићева је навела да је Станичном одјељењу полиције (СОП) Љубија јуче у 18.55 часова пријављено да је у Горњој Равској лице М.Ш. нанио убодне ране у предјелу леђа свом оцу В.Ш.

"На лице мјеста упућен је полицијски службеник СОП Љубија Слађенко Тубин, којег је по доласку пред породичну кућу, у њеној унутрашњости осумњичени М.Ш. ранио пуцајући из ловачке пушке. Том приликом Тубин је задобио тјелесне повреде у предјелу горњег дијела тијела (абдомена), након чега је возилом Службе хитне помоћи превезен у Општу болницу Приједор", рекла је Миљановићева.

Она је навела да су полицијске службеници Полицијске управе Приједор у 19.25 часова лишили слободе М.Ш. и спровели га у просторије Управе.

"Он ће данас уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предат Републичком тужилаштву у Бањалуци", додала је Миљановићева.

Према њеним ријечима, Слађан Тубин преминуо је данас око 1.00 час у Општој болници Приједор.

"Све даље мјере и радње полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Приједор предузимаће под надзором Републичког јавног тужилаштва", нагласила је она.

Срна незванично сазнаје да је породица Веселка Шабића јуче славила Ускрс, те да је до несреће дошло током празничног ручка испред куће.

На ручку су били супруга и дјеца, кћерка и син, Марка Шабића. Према сазанањима Срне, Маркова супруга је рекла мужу да је наркоман, што је овога испровоцирало и он је покушао да насрне ножем на њу.

Његов отац Веселко стао је испред снахе како би је заштитио, те је син њега два пута збо ножем у груди. Након тога је побјегао у купатило и закључао се.

На позив породице, дошао је полицајац Слађенко Тубин са службеним возилом, који је покушао да разговара са Марком Шабићем. Молио га је да изађе из купатила, да разговарају и да мирно ријеше проблем.

Он је изашао из купатила и пуцао на полицајца, који је покушао да пружи отпор. Након што је рањен, полицајац је почео да бјежи, пуцајући у правцу Марка, али га није успио погодити, јер се затетурао, сазнаје Срна незванично.

Када су комшије угледале полицајца да је рањен и да се тетура сакриле су га, чекајући хитну помоћ.

У пуцњави, гелер из Маркове пушке загребао је његову кћерку по лицу.

Марко Шабић је од раније познат полицији због почињених криивчних дјела напад на службено лице и породично насиље.  

(Срна)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Е моје колеге

22.04.2019 10:41

Зар самог полицајца шаљете на пријаву бодења ножем? Старјешине како вас није срамота. Човјека сте послали у смрт срам вас и стид било. Гдје је Синдикат наш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.04.2019 11:58

У праву дте ту је требало оптезно и најмање три полицајца!Никад се не зна каква је будала тамо!па на рођеног оца нож,а на полицајца може и оз топа пувати!Крив је командир,вођа смјене!Стеашно

Name

Братунац

22.04.2019 13:24

Ово је страсно, послати једног полицајца на мјесто злоцина, а вец су знали да дотицни има дебел досије И да је склон свему и свацему.

Name

Ре

22.04.2019 16:04

Нека ми неко казе да ово није тероризам. Ајте молим вас

Name

Мрцо

22.04.2019 11:00

Треба осудити и судије које су га предходно пустале неказњавајуци га или га благо казњавале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.04.2019 12:00

Ма све нам је у овој држави у хаосу,не зна се никакав ред ни правила!Ма туга што млад човјек изгуби живот и дјеца осташе без оца кад им је најпитребнији!Жалост

Name

Братунац

22.04.2019 13:22

Код нас све мозе. Овакав хаос и да посаљу једног полицајца а вец су били упознати са дотицним да је проблематицан и да има дебел досије.Немамо ми ни п од полиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

22.04.2019 15:11

Узрок и повод су увреде супруге,ту крецу сви проблеми,треба цути и другу страну догадаја од дотицног цовјека.Паусалне оцјене износоте.Зао ми је једино дотицног полицајца кои је погинуо. Од зена сво зло креце,колико се у свјету због њих и ратови водили.Јадно муско кад се роди.Мора ици ратовати, најтезе послове радити,сутити и трпити свакакве провокације,а нико му невјерује.Зене су застицене као поларни медвједи ,а људи јел се запитао неко,која права имају људи.Да раде и да суте,док им се зене курвају и узивају.100 посто истина.

Name

Милан

22.04.2019 16:34

Опет устаса уби Србина, то од вас који коментарисете није поменуо, требало је пустити устасе да се избоду сви редом п.... им материна устаска !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

22.04.2019 16:49

Само у РС саљу једног полицајца на овако тезак слуцај. Министре Лукацу, поднеси оставку!

ОДГОВОРИТЕ