Krvav Uskrs u Prijedoru

- Protiv Marka Šabića iz Prijedora danas će biti podnesen izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu policijskog službenika Slađenka Tubina i ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge.

Republika Srpska 22.04.2019 | 12:38
Krvav Uskrs u Prijedoru
Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović izjavila je Srni da će policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeti izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv M.Š. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu policijskog službenika Slađenka Tubina i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge.

Miljanovićeva je navela da je Staničnom odjeljenju policije (SOP) Ljubija juče u 18.55 časova prijavljeno da je u Gornjoj Ravskoj lice M.Š. nanio ubodne rane u predjelu leđa svom ocu V.Š.

"Na lice mjesta upućen je policijski službenik SOP Ljubija Slađenko Tubin, kojeg je po dolasku pred porodičnu kuću, u njenoj unutrašnjosti osumnjičeni M.Š. ranio pucajući iz lovačke puške. Tom prilikom Tubin je zadobio tjelesne povrede u predjelu gornjeg dijela tijela (abdomena), nakon čega je vozilom Službe hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu Prijedor", rekla je Miljanovićeva.

Ona je navela da su policijske službenici Policijske uprave Prijedor u 19.25 časova lišili slobode M.Š. i sproveli ga u prostorije Uprave.

"On će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Republičkom tužilaštvu u Banjaluci", dodala je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, Slađan Tubin preminuo je danas oko 1.00 čas u Opštoj bolnici Prijedor.

"Sve dalje mjere i radnje policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor preduzimaće pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva", naglasila je ona.

Srna nezvanično saznaje da je porodica Veselka Šabića juče slavila Uskrs, te da je do nesreće došlo tokom prazničnog ručka ispred kuće.

Na ručku su bili supruga i djeca, kćerka i sin, Marka Šabića. Prema sazananjima Srne, Markova supruga je rekla mužu da je narkoman, što je ovoga isprovociralo i on je pokušao da nasrne nožem na nju.

Njegov otac Veselko stao je ispred snahe kako bi je zaštitio, te je sin njega dva puta zbo nožem u grudi. Nakon toga je pobjegao u kupatilo i zaključao se.

Na poziv porodice, došao je policajac Slađenko Tubin sa službenim vozilom, koji je pokušao da razgovara sa Markom Šabićem. Molio ga je da izađe iz kupatila, da razgovaraju i da mirno riješe problem.

On je izašao iz kupatila i pucao na policajca, koji je pokušao da pruži otpor. Nakon što je ranjen, policajac je počeo da bježi, pucajući u pravcu Marka, ali ga nije uspio pogoditi, jer se zateturao, saznaje Srna nezvanično.

Kada su komšije ugledale policajca da je ranjen i da se tetura sakrile su ga, čekajući hitnu pomoć.

U pucnjavi, geler iz Markove puške zagrebao je njegovu kćerku po licu.

Marko Šabić je od ranije poznat policiji zbog počinjenih kriivčnih djela napad na službeno lice i porodično nasilje.  

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

E moje kolege

22.04.2019 10:41

Zar samog policajca šaljete na prijavu bodenja nožem? Starješine kako vas nije sramota. Čovjeka ste poslali u smrt sram vas i stid bilo. Gdje je Sindikat naš?

ODGOVORITE
Name

Ja

22.04.2019 11:58

U pravu dte tu je trebalo optezno i najmanje tri policajca!Nikad se ne zna kakva je budala tamo!pa na rođenog oca nož,a na policajca može i oz topa puvati!Кriv je komandir,vođa smjene!Steašno

Name

Bratunac

22.04.2019 13:24

Ovo je strasno, poslati jednog policajca na mjesto zlocina, a vec su znali da doticni ima debel dosije I da je sklon svemu i svacemu.

Name

Re

22.04.2019 16:04

Neka mi neko kaze da ovo nije terorizam. Ajte molim vas

Name

Mrco

22.04.2019 11:00

Treba osuditi i sudije koje su ga predhodno pustale nekaznjavajuci ga ili ga blago kaznjavale.

ODGOVORITE
Name

Ja

22.04.2019 12:00

Ma sve nam je u ovoj državi u haosu,ne zna se nikakav red ni pravila!Ma tuga što mlad čovjek izgubi život i djeca ostaše bez oca kad im je najpitrebniji!Žalost

Name

Bratunac

22.04.2019 13:22

Kod nas sve moze. Ovakav haos i da posalju jednog policajca a vec su bili upoznati sa doticnim da je problematican i da ima debel dosije.Nemamo mi ni p od policije...

ODGOVORITE
Name

Zoran

22.04.2019 15:11

Uzrok i povod su uvrede supruge,tu krecu svi problemi,treba cuti i drugu stranu dogadaja od doticnog covjeka.Pausalne ocjene iznosote.Zao mi je jedino doticnog policajca koi je poginuo. Od zena svo zlo krece,koliko se u svjetu zbog njih i ratovi vodili.Jadno musko kad se rodi.Mora ici ratovati, najteze poslove raditi,sutiti i trpiti svakakve provokacije,a niko mu nevjeruje.Zene su zasticene kao polarni medvjedi ,a ljudi jel se zapitao neko,koja prava imaju ljudi.Da rade i da sute,dok im se zene kurvaju i uzivaju.100 posto istina.

Name

Milan

22.04.2019 16:34

Opet ustasa ubi Srbina, to od vas koji komentarisete nije pomenuo, trebalo je pustiti ustase da se izbodu svi redom p.... im materina ustaska !

ODGOVORITE
Name

Direkt

22.04.2019 16:49

Samo u RS salju jednog policajca na ovako tezak slucaj. Ministre Lukacu, podnesi ostavku!

ODGOVORITE