Сутра о закону о јавном реду

Министар унутрашњих послова Драган Лукач најавио је раније да ће, највјероватније, бити повучена одредба која се односила на забрану фотографисања полицајаца.

Република Српска 22.04.2019 | 10:30
Сутра о закону о јавном реду
Посланици Народне скупштине Републике Српске (НСРС) сутра ће у наставку 4.сједнице разматрати Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру.
 
Министар унутрашњих послова Драган Лукач најавио је раније да ће, највјероватније, бити повучена одредба која се односила на забрану фотографисања полицајаца.

За медије, невладине организације и опозицију био је споран члан тог закона, којим се као прекршај јавног реда и мира предвиђа „неовлаштено фотографисање или снимање којим се омета службеник док врши своје дужности".

Из Делегација Европске уније и Уреда специјалног представника ЕУ у Босни и Херцеговини такође су изразили забринутост да би нацрт измјена и допуна Закона о јавном реду и миру РС, уколико буде усвојен, негативно утјецао на остваривање основних слобода у РС, посебно слободе изражавања и слободе окупљања.

Лукач је додао да намјера МУП-а РС није била да било кога спријечи, а посебно не новинаре, да раде свој посао, а са шефовима посланичких клубова у Народној скупштини дошли су, каже, до закључка да споменута норма није неопходна у закону.

У наставку сједнице разматраће се, између осталог, и нацрт закона о измјенама и допунама Закона о оружју и муницији, којима се додатно укидају административне баријере када су у питању услови за набављање оружја.

Биће ријечи о измјенама и допунама закона о уређењу простора и грађењу; социјалној заштити; развоју малих и средњих предузећа и заштити од насиља у породици.

Током првог дијела ове сједнице усвојено је више закона, међу којима и нацрт закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима, којим се предвиђа резервни састав полиције и приширење надлежности директора полциије када су у питању посебне истражне радње.

(Фена)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

@Роки

22.04.2019 09:20

Народе не брините , вас неће тући нека белосветска милиција , вас ће тући ваша милиција то вам гарантујем ја Милорад са свим својим надгузним мувама почевши од Стевандић па до Обрена ...цјели Рој је на свом омиљеном мјесту ,баш ми се чеше по шупку. хи хи хи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

22.04.2019 09:53

Јес имас смисла за хумор

Name

ЛИПСО НАРОД

22.04.2019 10:20

НАРОД ЈЕ ЛИПСО, ПА РЕД И НИЈЕ ПОТРЕБНО УВОДИТИ. НАРОД ДАКЛЕ ЛИПСО КО КОЊ ЗЕЛЕНКО, А ОМЛАДИНА ЕДУКОВАНА РИЈАЛИТИ МАЈМУНИМА И ДРОГИРАНА. НЕ ТРЕБА ТУ УОПШТЕ ЗАКОН.

Name

Ре

22.04.2019 21:29

Цекај зар Стевандиц нетреба да одговара за злодјела у Котор варосу за убиство инспектора Сусњице за црвени комби у Бања луци ало тузиластво ста се цека он јос и законе доноси ма дајте све вас треба у Фоцу

Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

22.04.2019 09:43

ОД СИНА ТАXИСТЕ НЕМЕРЕ СЕ НИСТА ПАМЕТНО ОЦЕКИВАТИ, ТАКО МИ РЕКОСЕ У КРЊЕУСИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реци Сале

22.04.2019 11:03

А ко је тебе направио, тако паметног?

Name

Ре

22.04.2019 13:32

НЕМЕРЕ, НЕМЕРЕ!

Name

ре

22.04.2019 10:56

Овај парламент треба затворити јер у њему се стално само доносе против народа закони и одлуке у режму РС.

ОДГОВОРИТЕ