Најмање 290 особа је страдало

- Најмање 290 особа је страдало и 500 је повређено у серији напада на цркве и хотеле у недељу у Шри Ланки, саопштиле су јутрос власти нови биланс жртава.

Свијет 22.04.2019 | 09:19
Најмање 290 особа је страдало
"Нови биланс је 290 мртвих и 500 повређених", саопштила је полиција и додала да су 24 особе приведене јер су осумњичене за везе с нападима.

Нико није преузео одговорност за нападе који су се догодили док су верници били у цкрви на обележавању Ускрса према грегоријанском календару. Осам експлозија је одјекнуло у црквама и хотелима у Коломбу и околини. У нападима су и страдали и турист

Полиција је јуче ухапсила 13 осумњичених за нападе које је министар одбране Руван Вијевардена описао као терористичке. Он је рекао да је већина напада на цркве и хотеле била самоубилачке природе.

Премијер Шри Ланке Ранил Викремешинге изјавио је да постоји могућност да напади изазову нестабилност у земљи, и поручио да ће влада искористити сва могућа овлашћена да делује против одговорних за нападе.

У Шри Ланки је уведен полицијски час у трајању од 18 до 6 часова. Портпарол полиције рекао је да је пронађено скровиште и комби који су нападачи користили.

АП наводи да је ово најгори напад у Шри Ланки још од 26-годишњег грађанског рата, током којег је побуњеничка група Тамилски тигрови спроводила бројне бомбашке нападе у борби за независну тамилску државу на северу земље.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар