Najmanje 290 osoba je stradalo

- Najmanje 290 osoba je stradalo i 500 je povređeno u seriji napada na crkve i hotele u nedelju u Šri Lanki, saopštile su jutros vlasti novi bilans žrtava.

Svijet 22.04.2019 | 09:19
Najmanje 290 osoba je stradalo
"Novi bilans je 290 mrtvih i 500 povređenih", saopštila je policija i dodala da su 24 osobe privedene jer su osumnjičene za veze s napadima.

Niko nije preuzeo odgovornost za napade koji su se dogodili dok su vernici bili u ckrvi na obeležavanju Uskrsa prema gregorijanskom kalendaru. Osam eksplozija je odjeknulo u crkvama i hotelima u Kolombu i okolini. U napadima su i stradali i turist

Policija je juče uhapsila 13 osumnjičenih za napade koje je ministar odbrane Ruvan Vijevardena opisao kao terorističke. On je rekao da je većina napada na crkve i hotele bila samoubilačke prirode.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremešinge izjavio je da postoji mogućnost da napadi izazovu nestabilnost u zemlji, i poručio da će vlada iskoristiti sva moguća ovlašćena da deluje protiv odgovornih za napade.

U Šri Lanki je uveden policijski čas u trajanju od 18 do 6 časova. Portparol policije rekao je da je pronađeno skrovište i kombi koji su napadači koristili.

AP navodi da je ovo najgori napad u Šri Lanki još od 26-godišnjeg građanskog rata, tokom kojeg je pobunjenička grupa Tamilski tigrovi sprovodila brojne bombaške napade u borbi za nezavisnu tamilsku državu na severu zemlje.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar