Како је побиједио рак деб. цријева

- У мени се пробудио неки инат, ријешио сам да живим, да ћу побиједити болест мада тада нисам уопште знао ни када, ни како. Чак и да ћу о мојој побиједи написати књигу иако никада нисам писао.  

Србија 22.04.2019 | 08:42
Како је побиједио рак деб. цријева
Нема тог човјека који ће остати миран кад сазна да болује од рака, али послије првог шока на њему је да одлучи како ће се борити са тим. 

Лозничанин Владан Глигорић (41) сазнао је прије пет година да болује од рака дебелог цријева и одмах је, како каже, ријешио да побиједи болест.

Упркос дијагнози која би многе обесхрабрила толико је био увјерен у успјех да је донио и одлуку да напише књигу о томе, мада се никада није тиме бавио, и дао јој, прије операције и почетка лијечења, наслов “Како сам ја побиједио рак”, пише Блиц.

Глигорић прича да се није осјећао добро, а онда је сазнао да болује од рака дебелог цријева. Послије прегледа на ВМА сазнао је и да је болест злоћудна, у метастази, да је стигла до плућа тако да се борио са два рака истовремено.

– Лакнуло ми је када сам сазнао шта ми је, јер сам знао с чим се морам суочити. У мени се пробудио неки инат, ријешио сам да живим, да ћу побиједити болест мада тада нисам уопште знао ни када, ни како. Чак и да ћу о мојој побиједи написати књигу иако никада нисам писао. Имао сам вјероватно и много среће јер сам на ВМА наишао на праве људе, а др Саша Перић, врхунски гастроентеролог, био је прва веза са мојим лијечењем, оздрављење је кренуло откако сам га упознао. Данас сам добро и сада желим да објавим књигу коју сам написао за неколико месеци, а завршио је пре две године – каже Глигорић.

Када је сазнао за болест било му је, прича, изузетно важно да чује да је неко преживио, да сазна туђе искуство, да са неким поприча о томе. Људе сазнање да је рак смртоносан обесхрабри, предају се одмах мислећи да нема наде, али морају вјеровати да болест може бити побијеђена, објашњава он. 

Вјера у успјех, натјерала га је да напише књигу “Како сам ја побиједио рак”

– Требао ми је примјер који ће ме охрабрити. Хвала богу има таквих и хватао сам се за њих, а сада и ја то могу бити некоме. Књигом желим поручити да је рак излијечив, да просто нема правила, сваки случај је засебан, али само ако нема предаје без обзира колико све то није уопште лако. Нисам у књизи писао никакве рецепте како се излијечити, јести ово, пити оно, ово је моја прича која можда некога мотивише, да му снаге да се бори и победи – прича он.

Рукопис су прочитали његови пријатељи који су га охрабрили да објави своје “писаније”, за шта сада Глигрић скупља новац.

– Вјерујем да је човеку лакше када схвати да није сам и да има неко ко га разумије и подржава, а знам колико је мени то значило уз велику подршку моје породице – каже човјек који је одлучио да побиједи опаку болест и побиједио је.

(Српскаинфо) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

22.04.2019 07:36

Гдје има вијека има И лијека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

22.04.2019 07:48

Свака цаст и само напријед. А било би лијепо да своје искуство подијелите са госп. Дарком Илицем. Добро би му досло, јер и њему зелимо дуг зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бе ба

22.04.2019 11:15

Е бас це њему да посаље рецепт за вјецност

Name

Марија

22.04.2019 18:14

Па сто не написа ста си користио верујем многима би било од користи.Хвала Богу да си оздравио.

ОДГОВОРИТЕ