Стигла награда за прелетаче

Према тврдњама извора “Гласа Српске” одлично упућеног у детаље преговора, лидери странака су на састанку на Мраковици пред собом већ имали први анекс који је споменуо лидер СНСД-а и постигли су начелни договор о подјели директорских функција. Извор тврди да највише разлога за задовољство имају у најмлађој странци у Српској – ДЕМОС-у, која је формирана након општих избора.  

Република Српска 22.04.2019 | 08:25
Стигла награда за прелетаче
Према предложеном Споразуму о заједничком дјеловању странака владајуће коалиције у РС до 2022. године, СНСД би требало да има 47 руководећих позиција у јавним предузећима, установама и институцијама, ДНС и Социјалистичка партија по девет, ДЕМОС седам, Уједињена Српска четири, а НДП три директорске функције

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да су на састанку на Мраковици утврђени проценти учешћа у власти сваке од чланица коалиције, при чему је једини критеријум био број посланика у Народној скупштини РС.

– Договорили смо се да до 15. маја у складу са овим процентима направимо први анекс везано за овај споразум који ће тачно утврдити шта којој партији припада – рекао је Додик.

Према тврдњама извора “Гласа Српске” одлично упућеног у детаље преговора, лидери странака су на састанку на Мраковици пред собом већ имали први анекс који је споменуо лидер СНСД-а и постигли су начелни договор о подјели директорских функција. Извор тврди да највише разлога за задовољство имају у најмлађој парламентарној странци у Српској – ДЕМОС-у.

– Кадрови Недељка Чубриловића ће руководити у седам атрактивних јавних предузећа и установа. То су РиТЕ “Угљевик”, “Аутопутеви РС”, Завод за медицину рада и спорта, Републички девизни инспекторат, Агенција за безбједност саобраћаја, Републичка управа за игре на срећу и Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа.

Према његовим ријечима, у ДНС-у и Социјалистичкој партији немају превише разлога да трљају руке, прије свега у ДНС-у који је са 20 одсто руководећих мјеста у прошлом мандату спао на 12 одсто, колико има и СП којој је прије четири године припало 15 одсто руководећих мјеста.

– ДНС ће поново дати директоре Путева РС, Жељезница РС, Агенције за осигурање, Фонда за професионалну рехабилитацију, Туристичке организације РС, Завода за образовање одраслих, Републичког секретаријата за законодавство, Опште болнице Приједор, као и директора нове институције – Оператора система подстицаја (ОСП). Та нова институција ће бити одговорна и надлежна за подстицаје у области енергетике, а та надлежност је до сада по неком нејасном принципу била подијељена између Електропривреде РС и Регулаторне комисије за енергетику РС – објашњава наш саговорник.

Он додаје да ће кадрови Петра Ђокића остати директори у Шумама РС, Електрохерцеговини, Јавном фонду за дјечију заштиту РС, Републичкој управи за инспекцијске послове, АПИФ-у, Фонду за заштиту животне средине, Центру за пружање бесплатне правне помоћи, Републичком заводу за стандардизацију и метрологију и Комисији за концесије.

Према његовим ријечима, најјача владајућа странка задржаће руководећа мјеста у свим осталим јавним предузећима, установама и институцијама, међу којима су “Електропривреда РС” и већина зависних предузећа из њеног састава.

– Поред тога, СНСД ће и даље контролисати здравствени сектор, јер ће руководити Фондом здравственог осигурања и свим општим болницама, осим оне у Приједору, као и свим осталим здравственим установама из надлежности Владе РС. Директори из ове странке и даље ће бити на челу Пореске управе, Геодетске управе, Фонда ПИО, Агенције за банкарство, ИРБ-а РС, Завода за запошљавање, Завода за статистику, затим Републичког педагошког и Републичког хидрометеоролошког завода и низа осталих установа и институција – објашњава извор.

У Уједињеној Српској и НДП-у могу бити задовољни расподјелом. Странци Ненада Стевандића треба да припадну четири директорске фотеље и то у “Поштама Српске”, “Заводу за уџбенике и наставна средства”, Републичком заводу за геолошка истраживања и Институту за јавно здравство у коју је недавно већ засјео њихов Бранислав Зељковић.

– Поред фотеље директора “Електрокрајине” у којој је већ лидер Драган Чавић, његовој странци припада и широј јавности мало познато предузеће “Град” из Бијељине у оквиру кога послује Агротржни центар “Кнез Иво од Семберије”, али и Републичка дирекција за промет наоружања и војне опреме – објашњава извор за Глас Српске.

(БН/Глас Српске)

Коментари / 69

Оставите коментар
Name

Питање

22.04.2019 06:29

Чубриловићу,дјелује ли терапија??? Бyе, бyе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

22.04.2019 07:03

Мало је ових јавних установа требало би јос неку измислити да буде за све мјеста.например Агенција за свемираска истразивања РС или Републицки Центар за дје ба запело ,има ту јос простора да се измисле нове јавне установе и ухљеби вриједни народ

Name

Министар

22.04.2019 07:12

Не знам да ли је текст потпун али овде неке ствари не стимају. Цубриловиц, нпд и ус имају исти број посланика. Добијају разлицит број функција а наводно је број посланика критеријум за расподјелу. Затим днс добија 9 а цубриловиц 7 иако цубриловиц има 4 а днс 8 посланика. Кад се уједине са ндп-ом испасце да са истим бројем посланика имају много висе функција. И која је логика да снсд мозе без социјалиста и днс да зове друге у коалицију? Изгледа да је милокрад вјесто измајмунисао павица и дјокица.

Name

Жељезничар

22.04.2019 07:18

Па то значи да у Жељезницама има још лове , а ја мислио уништена , биће још кредита.

Name

Смисао Додикистана

22.04.2019 07:22

Смисао Додикистана није модерна социјална дрзава него подјела фотеља послусним племенима и синекура водјама тих политицких племена.Исто као код заосталих арапских система који користе огроман народни и финансијски потенцијал искуљуциво за подјелу миндера, а не ради напретка народа.Узас. Власт директно плаца свој опстанак.Могао им је подјелити и по златни зуб. Ово је 18 вијек.

Name

РОМАНИЈА

22.04.2019 07:25

Кад видим какав олос води нас народ напросто ме стид сто сам србин. То је скуп сељацина који су до јуцер њиве окопавали, Костадин Васиц и она бабетина неугледна сто из ДНС оде Демос , Павиц, Стевандиц, па људи моји ово на Куби нема. Сљедеци избори ако не продју како треба и не скинемо ову олос лоповску нама се црно писе.Ово као неко сијело мафије из филма КУМ. Сацувај нас господе ако те има летимо у провалију.

Name

Уценио

22.04.2019 07:46

Павица И Дјокица

Name

Чекајте

22.04.2019 08:36

Чекајте па зар чубриловићевци не рекоше да ће све њима а сви остали у опозицију ?? Од прошле године чибрило и екипа лажу своје чланство са причом све ће нама . Сад кад настане расуло и бјежанија из Демоса.

Name

васке

22.04.2019 09:31

Рузнијег створења са воловском главом,није мајка на свијету породила од костантина васица.Намерно малим словом јер се тако писе кад набрајас домаце зивотиње.

Name

Маја

22.04.2019 11:04

А хоће ли Днс имати премијера .Ја предлажем да буде Милан Радовић

Name

Боривоје Обрадовић

22.04.2019 11:05

Видиш Мајо да неће Милан бити.А ја нећу бити посланик а од твојег поста "Саобраћај и везе долазим " је испала тешка смијурија,Сви нам се смију

Name

шмрц шмрц Марко Аћић

22.04.2019 11:07

Ја сам најгоре прошао.Миле рекао да морам у Дрвар да будем референт у општини за садњу дријењка .Али ми горе Шпира неда

Name

Ђуро тесар

22.04.2019 11:10

Брате Ново грујићу дођи к нама радимо једну зграду има посла и за тебе.Дзабе си паре за диплому дао

Name

ре МИНИСТАР

22.04.2019 11:22

Наравно да је изманипулисао, Ђокић не смије мрднут због дипломе, Павић сретан сто је за столом.

Name

превртанер

22.04.2019 12:10

Ово је бал вампира

Name

Објашњење од Питање

22.04.2019 12:29

Молим те појасни, је ли Чубра нешто болестан па си написао такав коментар? Осим што је болестан у глави! Поздрав

Name

Скептик

22.04.2019 06:36

Из Wикипедие: Као и многи дуги сисари, папкари су се појавили прије око 54 милиона година ... Ти рани папкари хранили су се меким дијеловима биља као и лишћем... У раздобљу касног еоцена, прије око 46 милиона година развила се најраспрострањенија врста- свињолике животиње ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шћекић

22.04.2019 06:40

ви сте неспособни да водите Р.С. - народ гладује,а ви?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.04.2019 07:22

Криминал, криминалце чува и држи на власти још за пљачкајне презадужене РС и њихове загарантоване робије у РС.

Name

X

22.04.2019 11:07

Не народ је њих изабрао, купио им авионе и хеликоптере да се возају / а народ сад нека цркне/ ста је тразио то је и добио

Name

Разочарани

22.04.2019 06:41

Дјецо не требате се школовати требате се учланити у неку странку како би без референци, знања и искуства добили неку фотељу... што да се мучите по факултетима кад странка одређује све... дијеле предузећа као да су њихова... човјек конта био рат, тешка времена ће полако проћ али код нас стање још горе... невјероватно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успјесни Срби

22.04.2019 07:04

Ову гамад би у Кини објесили за примјер, а прије тога би на њима извели френолоска испитивања.

Name

Хамо

22.04.2019 11:09

Шта се буните кметови? Боље и не заслужујемо! Хоћемо демократију! Ето нам је!

Name

Данијел

22.04.2019 06:54

ДАБОГДА СВИ ПОЦРКАЛИ НЕТРЕБАЛО ИМ НИШТА М...У ВАМ Ј....М

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРАН

28.04.2019 03:35

Манипулатор Додо увукао све у власт,како би сутра кад се и озваници економска пропаст Републике Српске рекао ,ПА СВИ СМО КРИВИ.

Name

Издајници

22.04.2019 07:00

Мислим да је назив прелетац преблаг за оно сто су они урадили, а мозе се подвести под издају, превару, лаз и обмањивање гласаца зарад искљуциво лицне користи. Они су криминалци у рукавицама и са краватом. Најобицнији издајници, лазови и преваранти и неце им бити проблем да издају кад год им то буде у лицном интересу. Они на крају не представљају народ - гласаце, вец себе и цланове своје породице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорица

22.04.2019 11:18

Дај бре не лупај. Добијали су гласове прије, добили су гласове сада и добиће их опет кад дође вријеме. Народ је кратке памети, заборавиће све и гласаће кад их позову и понуде 2 литре уља, 5 кг шећера и врећицу детерџента. И још ће све да се клањају и захваљују. А друга ствар, ми овдје не да немамо бољих, него су они други дно дна. А нешто се увијек мора изабрати!?

Name

Милован Славниц

22.04.2019 07:12

Бандити сјеме им се свима затрло!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

22.04.2019 07:17

Чубриловицу, за локал си готов. Видјецес ста це бити с тобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радовић

22.04.2019 11:11

Ми смо друже пукли пусти то крају

Name

ШУРДА

22.04.2019 07:34

Ово је коалиција са коца и конопца.На следећим изборима цензус неће проћу:УС,НДП и ДЕМО(Н)С пошто се ту окупио највећи шљам у РС.Др.Јандрић је увидио на вријеме о каквим се вуцибатинама ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

22.04.2019 15:36

Тако сам и ја говорио за тзв. Уједињену Српску, па ста се деси. Док год добијају позиције у Јавним предузецима, и ту могу да ухљебе своје гласаце (један запослени веци број гласова треба да прикупи), пролазице и цензус и све висе це напредовати. На насу велику залост

Name

Ре

22.04.2019 07:42

Кад се неко гуси онда му прузис руку. Овдје РС тоне а они јос висе олова у дзепове стављају . Овдје се не ради о патриотизму него о подјели ресурса онима који подрзавају МД И његов лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.04.2019 10:45

Народе гладни и пропали РС, није лако шефу криминала распоредити своје најновије поред стари криминалаца на све опљачкано и задужено у РС, без даљи кредитни задужења.

Name

Гуликоже

22.04.2019 08:06

Највеци проблем Републике Српске су похлепни неморални политицари повезани са похлепним бизнисменима којима дрзавне функције слузе искљуциво као ресурс за приватни бизнис а народ који пропада због таквог њиховог односа према Отаџбини посматрају само као колатералну стету. Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом, Отажбина презире похлепу, неморал, презире људе који је искориставају. Помозимо Отаџбини. Ко це ако нецемо ми ? Када ако не сада ? Не треба нас бити страх да будемо храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДиректорЦацановиц

22.04.2019 08:08

Ста цу сада кукала ми мајка? А бас сам био сртуцан и елоквентан, на тој позицији ! Сада цу оне који су ме поставили а које сам заборави, поново звати за помоц. Дрзи се правих пријатеља и најузе породице, кукавце сине !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2019 11:48

Слависа је добар цовјек И добар колега. Тразицете ви њега опет пред изборе, ако уопште покушате успјети после ДЕБАКЛА прошлих... ЦЕНЗУС ПРЕДЈИ ПА КОМЕНТАРИСИ...

Name

Велибор

23.04.2019 05:24

Ма мислим, какав Цацановић, прије двије-три године се клео у Мићу Мићића, а онда нагли заокрет, изварао га и узео новац да га сруши. Шта рећи а да не буде смијешно?

Name

Јад и цемер

22.04.2019 08:21

Замислите ви људи ста је остало у зворнику кад су костадин васиц и она бабускера у бањалуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МахерМиланДакиц

22.04.2019 08:23

Од свих политицара у ДЕМОС-у, и поред цињенице да није преттјерано елоквентан, Милан Дакиц је махер. На фору сус-мус, увек прогура своје људе на кљуцна мјеста.Плива невидјено добро. Предриблао је Вуковљака , Андјелица,Дјордја Поповица, Младена Симица и многе друге, али ипак опстаје. Како то успијева заиста ми није јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

22.04.2019 14:02

Просло је вријеме Милана Дакица и његових лази и обмана.Демос це постојати до локалних избора зиви били па видјели

Name

ја

22.04.2019 08:24

Костадина за директора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2019 08:48

Видиму се на фаци да је завршио два факултета.

Name

ја

22.04.2019 11:49

А уз то је добар фудбалер.Прави интелектуалац.

Name

Робин Худ

22.04.2019 08:33

Слика све говори.... Мислио сам да ми је нас жао....не, не,не нисмо боље нити заслужили! Избор ових наказа и њихова именовања нису ништа друго до приказ дволичности "наше" природе и оног чега се никад нећемо моћи ослободити....зависти,сујете,неписмености ,глупости ,дволичности.....и свих других особина који нису у стању рационално,паметно,мудро,патриотску и довољно принципијелно изабрати школоване,угледне,разгледање и моралне особе да нас представљају и воде.......него комплексаше, моралне и етичке наказе који гледају само и искључиво себе и свој економски интерес!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

22.04.2019 08:37

Оцит примјер да нигдје нема мјеста за образоване ,ако је препорука да је образовање кљуц за успјех предузеца. Такви немају сансу да се доказу :,манипулатори ,преваранти који нису дорасли функцији коју обављају неце направити ниста.Потребни су нам прогресијвији људи који гледају у науцну слику свијета.Долазе на цело јавних предузеца људи који не посједују дигиталну писменост ,непознавање бар једног страног језика.Интресантно је да се такви усудјују прихватити прву позицију вазног стратеског предузеца. Нама требају:способни за тимски рад ,самоувјерени,одговорни,енергицни.Прије избора обацано је да це све бити другације.Дрзава треба имати евиденцију гдје има раде и које послове обављају најобразованији у предузецима.Дати сансу таквима,организовати округле столове и јавну расправу да цујемо рјесења и идеје најпаметнијих из области за коју се сколовали и постигли надпросјецне резултате. Ослободимо се висе странацких профитера. Потребно је направити провјетравање ,да би смо створили квалитетнију климу за рад. Они који немају квалификације а на целу су јавних предузеца треба да се зову прослост.Људски се сколити висе и дати сансу најбољима.Манипулатори вриједјају интелигинцију паметних ,образованих . Стварамо нездраве огранке омладине ,русимо индентитет најобразованији у предузецима. Порука је, рејесили би се једног теског утега и бенигног стања у јавним предузецима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Бања Лука

22.04.2019 09:10

Најбољи коментар до сада,али у јавним предузећима се најспособнији притишћу и запошљавају до биолошког максимума а неспособнима нико не смије ништа.Потпуна уравниловка. Предлажем да се у скупштини умјесто драги говори згодни што би одговарало метузалему Чубриловићу.

Name

Бл

22.04.2019 08:55

Слика говори хиљаду ријечи. Кромањонац Костадин, свиња Стевандић, распала пијана бабетина Споменка и Чавић мајмунолики...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукавица

22.04.2019 09:00

Нек се напокон оцисти Завод за удзбенике и наставна уцила. Највеци сљам, роспија до роспије а директор пијани олос о коме не треба ни ријеци. Боље би умјогоме било да Заводом газдује СДА а не СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има једна слика, зове се

22.04.2019 09:01

Скуп лешинара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

22.04.2019 09:19

Ставите Васића Костадина за директора специјалне, школе њу је и завршио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизони Васићи

22.04.2019 10:20

Завршио преко штеле, и то једва.

Name

кеј

22.04.2019 09:25

Слика као тајна вечера само што су овдје све јуде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

22.04.2019 09:27

Е бозе докле овако докле це муст ову напацену земљу до посљедњег постеног цовјека земља полтрона овуу земљу не напустају само политицари попви и ходзе они це остат њима и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШУРДА

22.04.2019 09:34

Костадина негдје у ринг,слободни стил.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

22.04.2019 09:45

Зар Стевандиц нетреба да одговара за злодјела по Бања луци за вријеме рата и Котор варосу посто нигдје друго није ни био ко дрзи оптузницу у ладици у тузиластву зна се Додик и Гордана Тадиц зато је и уцјењен да предје из СДС а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.04.2019 15:33

За сад неце посто су свједоци против срба којима се суди у суду БиХ црвене беретке ратовали по Бања луци а сад свједоце против срба све сами Вук до вука мислим Бранковица фуј сјеме вам се затрло

Name

Мица

22.04.2019 09:53

Треба јос агенција за домизање милина Км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби спремајте се

22.04.2019 10:18

Омладино, можете обрисати гуицу са вашом дипломом, кад костадин(намјерно малим) који је завршио специјалну школу одлучује о вашој судбини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

22.04.2019 11:14

Сада се види и зна,шта је СДС имао,док је био у власти,без праве опозиоције.Могу да их разумем,власт је сласт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

22.04.2019 11:31

10 ЉУДИ ЗА СТОЛОМ И 10 НИВОА ПРЕЛЕТАЧЕВОЦА: ОД сТЕВАНДИЋА ДО ЧАВИЋА. ТУ СУ И ОНИ КОЈИ УМАЛО НЕ ПРЕЛЕТЈЕШЕ, МАЛО СЕ ВАГАЛП, ПА ИЗВАГАЛО ДА ЈЕ БОЉЕ ОСТАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јованка

22.04.2019 12:32

Цемер. Ста Костадина одликује за било коју од ових функција па се ту углавио? Алкохолизам? Насиље у породици? Стриптиз бар? Куповина диплома? Сједи доле дебели и покриј се усима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какви нељуди

22.04.2019 13:05

Превара и пљацка градјана је њихов једини циљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демос или ДНС

22.04.2019 13:08

Људи моји , ста све себи људи дозвољвају ! Могу да разумијем Драгана Мирица , просјецног занимања, дегутантних знања и вјестина . Али ста се десава са доктором Лукицем, не могу да верујем? Обојица су били цланови КПЈ, СДС, СНС, ДНС, поново СДС и на крају опет ДНС. Карактери су им равни временској прогнози, сунцано, вјетровито, кисовито итд. Аман Бозе да ли је то могуце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

22.04.2019 15:38

Послије оног преокрета, НДП је прослост на сљедецим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Директ

22.04.2019 17:37

Мало си се пресао код НДП,зивио Цавиц.Једини прави интелектуалац.

Name

Боре

23.04.2019 05:37

Чавић је још 2005-06. био за Додика. И тад и сад, какав сад прелетач?

Name

Иди бегај

22.04.2019 18:29

Ови су издали и народ и своје ближње и даљње све до брата родјенога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање је сад

22.04.2019 19:15

Ево питања за кладионице и кладионичаре: Колико би ови са слике година робије сабрали да је којом срећом какве правде овдје, поштеног суда, исто таквога тужилаштва, полицијских истражилаца. Колико укупно, па по партијама, регијама, па пер цапита, у преводу по глави дотичних индивидуа.

ОДГОВОРИТЕ