Stigla nagrada za preletače

Prema tvrdnjama izvora “Glasa Srpske” odlično upućenog u detalje pregovora, lideri stranaka su na sastanku na Mrakovici pred sobom već imali prvi aneks koji je spomenuo lider SNSD-a i postigli su načelni dogovor o podjeli direktorskih funkcija. Izvor tvrdi da najviše razloga za zadovoljstvo imaju u najmlađoj stranci u Srpskoj – DEMOS-u, koja je formirana nakon opštih izbora.  

Republika Srpska 22.04.2019 | 08:25
Stigla nagrada za preletače
Prema predloženom Sporazumu o zajedničkom djelovanju stranaka vladajuće koalicije u RS do 2022. godine, SNSD bi trebalo da ima 47 rukovodećih pozicija u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, DNS i Socijalistička partija po devet, DEMOS sedam, Ujedinjena Srpska četiri, a NDP tri direktorske funkcije

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na sastanku na Mrakovici utvrđeni procenti učešća u vlasti svake od članica koalicije, pri čemu je jedini kriterijum bio broj poslanika u Narodnoj skupštini RS.

– Dogovorili smo se da do 15. maja u skladu sa ovim procentima napravimo prvi aneks vezano za ovaj sporazum koji će tačno utvrditi šta kojoj partiji pripada – rekao je Dodik.

Prema tvrdnjama izvora “Glasa Srpske” odlično upućenog u detalje pregovora, lideri stranaka su na sastanku na Mrakovici pred sobom već imali prvi aneks koji je spomenuo lider SNSD-a i postigli su načelni dogovor o podjeli direktorskih funkcija. Izvor tvrdi da najviše razloga za zadovoljstvo imaju u najmlađoj parlamentarnoj stranci u Srpskoj – DEMOS-u.

– Kadrovi Nedeljka Čubrilovića će rukovoditi u sedam atraktivnih javnih preduzeća i ustanova. To su RiTE “Ugljevik”, “Autoputevi RS”, Zavod za medicinu rada i sporta, Republički devizni inspektorat, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Republička uprava za igre na sreću i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Prema njegovim riječima, u DNS-u i Socijalističkoj partiji nemaju previše razloga da trljaju ruke, prije svega u DNS-u koji je sa 20 odsto rukovodećih mjesta u prošlom mandatu spao na 12 odsto, koliko ima i SP kojoj je prije četiri godine pripalo 15 odsto rukovodećih mjesta.

– DNS će ponovo dati direktore Puteva RS, Željeznica RS, Agencije za osiguranje, Fonda za profesionalnu rehabilitaciju, Turističke organizacije RS, Zavoda za obrazovanje odraslih, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Opšte bolnice Prijedor, kao i direktora nove institucije – Operatora sistema podsticaja (OSP). Ta nova institucija će biti odgovorna i nadležna za podsticaje u oblasti energetike, a ta nadležnost je do sada po nekom nejasnom principu bila podijeljena između Elektroprivrede RS i Regulatorne komisije za energetiku RS – objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da će kadrovi Petra Đokića ostati direktori u Šumama RS, Elektrohercegovini, Javnom fondu za dječiju zaštitu RS, Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, APIF-u, Fondu za zaštitu životne sredine, Centru za pružanje besplatne pravne pomoći, Republičkom zavodu za standardizaciju i metrologiju i Komisiji za koncesije.

Prema njegovim riječima, najjača vladajuća stranka zadržaće rukovodeća mjesta u svim ostalim javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, među kojima su “Elektroprivreda RS” i većina zavisnih preduzeća iz njenog sastava.

– Pored toga, SNSD će i dalje kontrolisati zdravstveni sektor, jer će rukovoditi Fondom zdravstvenog osiguranja i svim opštim bolnicama, osim one u Prijedoru, kao i svim ostalim zdravstvenim ustanovama iz nadležnosti Vlade RS. Direktori iz ove stranke i dalje će biti na čelu Poreske uprave, Geodetske uprave, Fonda PIO, Agencije za bankarstvo, IRB-a RS, Zavoda za zapošljavanje, Zavoda za statistiku, zatim Republičkog pedagoškog i Republičkog hidrometeorološkog zavoda i niza ostalih ustanova i institucija – objašnjava izvor.

U Ujedinjenoj Srpskoj i NDP-u mogu biti zadovoljni raspodjelom. Stranci Nenada Stevandića treba da pripadnu četiri direktorske fotelje i to u “Poštama Srpske”, “Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva”, Republičkom zavodu za geološka istraživanja i Institutu za javno zdravstvo u koju je nedavno već zasjeo njihov Branislav Zeljković.

– Pored fotelje direktora “Elektrokrajine” u kojoj je već lider Dragan Čavić, njegovoj stranci pripada i široj javnosti malo poznato preduzeće “Grad” iz Bijeljine u okviru koga posluje Agrotržni centar “Knez Ivo od Semberije”, ali i Republička direkcija za promet naoružanja i vojne opreme – objašnjava izvor za Glas Srpske.

(BN/Glas Srpske)

Komentari / 69

Ostavite komentar
Name

Pitanje

22.04.2019 06:29

Čubriloviću,djeluje li terapija??? Bye, bye

ODGOVORITE
Name

Gacko

22.04.2019 07:03

Malo je ovih javnih ustanova trebalo bi jos neku izmisliti da bude za sve mjesta.naprimer Agencija za svemiraska istrazivanja RS ili Republicki Centar za dje ba zapelo ,ima tu jos prostora da se izmisle nove javne ustanove i uhljebi vrijedni narod

Name

Ministar

22.04.2019 07:12

Ne znam da li je tekst potpun ali ovde neke stvari ne stimaju. Cubrilovic, npd i us imaju isti broj poslanika. Dobijaju razlicit broj funkcija a navodno je broj poslanika kriterijum za raspodjelu. Zatim dns dobija 9 a cubrilovic 7 iako cubrilovic ima 4 a dns 8 poslanika. Kad se ujedine sa ndp-om ispasce da sa istim brojem poslanika imaju mnogo vise funkcija. I koja je logika da snsd moze bez socijalista i dns da zove druge u koaliciju? Izgleda da je milokrad vjesto izmajmunisao pavica i djokica.

Name

Жељезничар

22.04.2019 07:18

Па то значи да у Жељезницама има још лове , а ја мислио уништена , биће још кредита.

Name

Smisao Dodikistana

22.04.2019 07:22

Smisao Dodikistana nije moderna socijalna drzava nego podjela fotelja poslusnim plemenima i sinekura vodjama tih politickih plemena.Isto kao kod zaostalih arapskih sistema koji koriste ogroman narodni i finansijski potencijal iskuljucivo za podjelu mindera, a ne radi napretka naroda.Uzas. Vlast direktno placa svoj opstanak.Mogao im je podjeliti i po zlatni zub. Ovo je 18 vijek.

Name

ROMANIJA

22.04.2019 07:25

Kad vidim kakav olos vodi nas narod naprosto me stid sto sam srbin. To je skup seljacina koji su do jucer njive okopavali, Kostadin Vasic i ona babetina neugledna sto iz DNS ode Demos , Pavic, Stevandic, pa ljudi moji ovo na Kubi nema. Sljedeci izbori ako ne prodju kako treba i ne skinemo ovu olos lopovsku nama se crno pise.Ovo kao neko sijelo mafije iz filma KUM. Sacuvaj nas gospode ako te ima letimo u provaliju.

Name

Ucenio

22.04.2019 07:46

Pavica I Djokica

Name

Čekajte

22.04.2019 08:36

Čekajte pa zar čubrilovićevci ne rekoše da će sve njima a svi ostali u opoziciju ?? Od prošle godine čibrilo i ekipa lažu svoje članstvo sa pričom sve će nama . Sad kad nastane rasulo i bježanija iz Demosa.

Name

vaske

22.04.2019 09:31

Ruznijeg stvorenja sa volovskom glavom,nije majka na svijetu porodila od kostantina vasica.Namerno malim slovom jer se tako pise kad nabrajas domace zivotinje.

Name

Маја

22.04.2019 11:04

А хоће ли Днс имати премијера .Ја предлажем да буде Милан Радовић

Name

Боривоје Обрадовић

22.04.2019 11:05

Видиш Мајо да неће Милан бити.А ја нећу бити посланик а од твојег поста "Саобраћај и везе долазим " је испала тешка смијурија,Сви нам се смију

Name

šmrc šmrc Marko Aćić

22.04.2019 11:07

Ja sam najgore prošao.Mile rekao da moram u Drvar da budem referent u opštini za sadnju drijenjka .Ali mi gore Špira neda

Name

Đuro tesar

22.04.2019 11:10

Brate Novo grujiću dođi k nama radimo jednu zgradu ima posla i za tebe.Dzabe si pare za diplomu dao

Name

re MINISTAR

22.04.2019 11:22

Naravno da je izmanipulisao, Đokić ne smije mrdnut zbog diplome, Pavić sretan sto je za stolom.

Name

prevrtaner

22.04.2019 12:10

Ovo je bal vampira

Name

Objašnjenje od Pitanje

22.04.2019 12:29

Molim te pojasni, je li Čubra nešto bolestan pa si napisao takav komentar? Osim što je bolestan u glavi! Pozdrav

Name

Skeptik

22.04.2019 06:36

Iz Wikipedie: Kao i mnogi dugi sisari, papkari su se pojavili prije oko 54 miliona godina ... Ti rani papkari hranili su se mekim dijelovima bilja kao i lišćem... U razdoblju kasnog eocena, prije oko 46 miliona godina razvila se najrasprostranjenija vrsta- svinjolike životinje ...

ODGOVORITE
Name

Шћекић

22.04.2019 06:40

ви сте неспособни да водите Р.С. - народ гладује,а ви?

ODGOVORITE
Name

re

22.04.2019 07:22

Kriminal, kriminalce čuva i drži na vlasti još za pljačkajne prezadužene RS i njihove zagarantovane robije u RS.

Name

X

22.04.2019 11:07

Ne narod je njih izabrao, kupio im avione i helikoptere da se vozaju / a narod sad neka crkne/ sta je trazio to je i dobio

Name

Razočarani

22.04.2019 06:41

Djeco ne trebate se školovati trebate se učlaniti u neku stranku kako bi bez referenci, znanja i iskustva dobili neku fotelju... što da se mučite po fakultetima kad stranka određuje sve... dijele preduzeća kao da su njihova... čovjek konta bio rat, teška vremena će polako proć ali kod nas stanje još gore... nevjerovatno...

ODGOVORITE
Name

Uspjesni Srbi

22.04.2019 07:04

Ovu gamad bi u Kini objesili za primjer, a prije toga bi na njima izveli frenoloska ispitivanja.

Name

Hamo

22.04.2019 11:09

Šta se bunite kmetovi? Bolje i ne zaslužujemo! Hoćemo demokratiju! Eto nam je!

Name

Danijel

22.04.2019 06:54

DABOGDA SVI POCRKALI NETREBALO IM NIŠTA M...U VAM J....M

ODGOVORITE
Name

GAVRAN

28.04.2019 03:35

Manipulator Dodo uvukao sve u vlast,kako bi sutra kad se i ozvanici ekonomska propast Republike Srpske rekao ,PA SVI SMO KRIVI.

Name

Izdajnici

22.04.2019 07:00

Mislim da je naziv preletac preblag za ono sto su oni uradili, a moze se podvesti pod izdaju, prevaru, laz i obmanjivanje glasaca zarad iskljucivo licne koristi. Oni su kriminalci u rukavicama i sa kravatom. Najobicniji izdajnici, lazovi i prevaranti i nece im biti problem da izdaju kad god im to bude u licnom interesu. Oni na kraju ne predstavljaju narod - glasace, vec sebe i clanove svoje porodice.

ODGOVORITE
Name

Zorica

22.04.2019 11:18

Daj bre ne lupaj. Dobijali su glasove prije, dobili su glasove sada i dobiće ih opet kad dođe vrijeme. Narod je kratke pameti, zaboraviće sve i glasaće kad ih pozovu i ponude 2 litre ulja, 5 kg šećera i vrećicu deterdženta. I još će sve da se klanjaju i zahvaljuju. A druga stvar, mi ovdje ne da nemamo boljih, nego su oni drugi dno dna. A nešto se uvijek mora izabrati!?

Name

Milovan Slavnic

22.04.2019 07:12

Banditi sjeme im se svima zatrlo!

ODGOVORITE
Name

Zoran

22.04.2019 07:17

Čubrilovicu, za lokal si gotov. Vidjeces sta ce biti s tobom.

ODGOVORITE
Name

radović

22.04.2019 11:11

Mi smo druže pukli pusti to kraju

Name

ШУРДА

22.04.2019 07:34

Ово је коалиција са коца и конопца.На следећим изборима цензус неће проћу:УС,НДП и ДЕМО(Н)С пошто се ту окупио највећи шљам у РС.Др.Јандрић је увидио на вријеме о каквим се вуцибатинама ради.

ODGOVORITE
Name

Sramota

22.04.2019 15:36

Tako sam i ja govorio za tzv. Ujedinjenu Srpsku, pa sta se desi. Dok god dobijaju pozicije u Javnim preduzecima, i tu mogu da uhljebe svoje glasace (jedan zaposleni veci broj glasova treba da prikupi), prolazice i cenzus i sve vise ce napredovati. Na nasu veliku zalost

Name

Re

22.04.2019 07:42

Kad se neko gusi onda mu pruzis ruku. Ovdje RS tone a oni jos vise olova u dzepove stavljaju . Ovdje se ne radi o patriotizmu nego o podjeli resursa onima koji podrzavaju MD I njegov lopovluk.

ODGOVORITE
Name

re

22.04.2019 10:45

Narode gladni i propali RS, nije lako šefu kriminala rasporediti svoje najnovije pored stari kriminalaca na sve opljačkano i zaduženo u RS, bez dalji kreditni zaduženja.

Name

Gulikože

22.04.2019 08:06

Najveci problem Republike Srpske su pohlepni nemoralni politicari povezani sa pohlepnim biznismenima kojima drzavne funkcije sluze iskljucivo kao resurs za privatni biznis a narod koji propada zbog takvog njihovog odnosa prema Otadžbini posmatraju samo kao kolateralnu stetu. Otadžbina vapi za Istinom, Slobodom, Pravdom, Otažbina prezire pohlepu, nemoral, prezire ljude koji je iskoristavaju. Pomozimo Otadžbini. Ko ce ako necemo mi ? Kada ako ne sada ? Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

ODGOVORITE
Name

DirektorCacanovic

22.04.2019 08:08

Sta cu sada kukala mi majka? A bas sam bio srtucan i elokventan, na toj poziciji ! Sada cu one koji su me postavili a koje sam zaboravi, ponovo zvati za pomoc. Drzi se pravih prijatelja i najuze porodice, kukavce sine !

ODGOVORITE
Name

Re

22.04.2019 11:48

Slavisa je dobar covjek I dobar kolega. Trazicete vi njega opet pred izbore, ako uopšte pokušate uspjeti posle DEBAKLA prošlih... CENZUS PREDJI PA KOMENTARISI...

Name

Velibor

23.04.2019 05:24

Ma mislim, kakav Cacanović, prije dvije-tri godine se kleo u Miću Mićića, a onda nagli zaokret, izvarao ga i uzeo novac da ga sruši. Šta reći a da ne bude smiješno?

Name

Jad i cemer

22.04.2019 08:21

Zamislite vi ljudi sta je ostalo u zvorniku kad su kostadin vasic i ona babuskera u banjaluci.

ODGOVORITE
Name

MaherMilanDakic

22.04.2019 08:23

Od svih politicara u DEMOS-u, i pored cinjenice da nije prettjerano elokventan, Milan Dakic je maher. Na foru sus-mus, uvek progura svoje ljude na kljucna mjesta.Pliva nevidjeno dobro. Predriblao je Vukovljaka , Andjelica,Djordja Popovica, Mladena Simica i mnoge druge, ali ipak opstaje. Kako to uspijeva zaista mi nije jasno.

ODGOVORITE
Name

Sanja

22.04.2019 14:02

Proslo je vrijeme Milana Dakica i njegovih lazi i obmana.Demos ce postojati do lokalnih izbora zivi bili pa vidjeli

Name

ja

22.04.2019 08:24

Kostadina za direktora.

ODGOVORITE
Name

Ре

22.04.2019 08:48

Видиму се на фаци да је завршио два факултета.

Name

ja

22.04.2019 11:49

A uz to je dobar fudbaler.Pravi intelektualac.

Name

Robin Hud

22.04.2019 08:33

Slika sve govori.... Mislio sam da mi je nas žao....ne, ne,ne nismo bolje niti zaslužili! Izbor ovih nakaza i njihova imenovanja nisu ništa drugo do prikaz dvoličnosti "naše" prirode i onog čega se nikad nećemo moći osloboditi....zavisti,sujete,nepismenosti ,gluposti ,dvoličnosti.....i svih drugih osobina koji nisu u stanju racionalno,pametno,mudro,patriotsku i dovoljno principijelno izabrati školovane,ugledne,razgledanje i moralne osobe da nas predstavljaju i vode.......nego kompleksaše, moralne i etičke nakaze koji gledaju samo i isključivo sebe i svoj ekonomski interes!

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

22.04.2019 08:37

Ocit primjer da nigdje nema mjesta za obrazovane ,ako je preporuka da je obrazovanje kljuc za uspjeh preduzeca. Takvi nemaju sansu da se dokazu :,manipulatori ,prevaranti koji nisu dorasli funkciji koju obavljaju nece napraviti nista.Potrebni su nam progresijviji ljudi koji gledaju u naucnu sliku svijeta.Dolaze na celo javnih preduzeca ljudi koji ne posjeduju digitalnu pismenost ,nepoznavanje bar jednog stranog jezika.Intresantno je da se takvi usudjuju prihvatiti prvu poziciju vaznog strateskog preduzeca. Nama trebaju:sposobni za timski rad ,samouvjereni,odgovorni,energicni.Prije izbora obacano je da ce sve biti drugacije.Drzava treba imati evidenciju gdje ima rade i koje poslove obavljaju najobrazovaniji u preduzecima.Dati sansu takvima,organizovati okrugle stolove i javnu raspravu da cujemo rjesenja i ideje najpametnijih iz oblasti za koju se skolovali i postigli nadprosjecne rezultate. Oslobodimo se vise stranackih profitera. Potrebno je napraviti provjetravanje ,da bi smo stvorili kvalitetniju klimu za rad. Oni koji nemaju kvalifikacije a na celu su javnih preduzeca treba da se zovu proslost.Ljudski se skoliti vise i dati sansu najboljima.Manipulatori vrijedjaju inteliginciju pametnih ,obrazovanih . Stvaramo nezdrave ogranke omladine ,rusimo indentitet najobrazovaniji u preduzecima. Poruka je, rejesili bi se jednog teskog utega i benignog stanja u javnim preduzecima.

ODGOVORITE
Name

За Бања Лука

22.04.2019 09:10

Најбољи коментар до сада,али у јавним предузећима се најспособнији притишћу и запошљавају до биолошког максимума а неспособнима нико не смије ништа.Потпуна уравниловка. Предлажем да се у скупштини умјесто драги говори згодни што би одговарало метузалему Чубриловићу.

Name

Bl

22.04.2019 08:55

Slika govori hiljadu riječi. Kromanjonac Kostadin, svinja Stevandić, raspala pijana babetina Spomenka i Čavić majmunoliki...

ODGOVORITE
Name

Lukavica

22.04.2019 09:00

Nek se napokon ocisti Zavod za udzbenike i nastavna ucila. Najveci sljam, rospija do rospije a direktor pijani olos o kome ne treba ni rijeci. Bolje bi umjogome bilo da Zavodom gazduje SDA a ne SNSD

ODGOVORITE
Name

Ima jedna slika, zove se

22.04.2019 09:01

Skup lešinara.

ODGOVORITE
Name

dott

22.04.2019 09:19

Stavite Vasića Kostadina za direktora specijalne, škole nju je i završio.

ODGOVORITE
Name

Bizoni Vasići

22.04.2019 10:20

Završio preko štele, i to jedva.

Name

kej

22.04.2019 09:25

Slika kao tajna večera samo što su ovdje sve jude.

ODGOVORITE
Name

goran

22.04.2019 09:27

E boze dokle ovako dokle ce must ovu napacenu zemlju do posljednjeg postenog covjeka zemlja poltrona ovuu zemlju ne napustaju samo politicari popvi i hodze oni ce ostat njima i treba.

ODGOVORITE
Name

ШУРДА

22.04.2019 09:34

Костадина негдје у ринг,слободни стил.

ODGOVORITE
Name

Banja luka

22.04.2019 09:45

Zar Stevandic netreba da odgovara za zlodjela po Banja luci za vrijeme rata i Kotor varosu posto nigdje drugo nije ni bio ko drzi optuznicu u ladici u tuzilastvu zna se Dodik i Gordana Tadic zato je i ucjenjen da predje iz SDS a

ODGOVORITE
Name

Re

22.04.2019 15:33

Za sad nece posto su svjedoci protiv srba kojima se sudi u sudu BiH crvene beretke ratovali po Banja luci a sad svjedoce protiv srba sve sami Vuk do vuka mislim Brankovica fuj sjeme vam se zatrlo

Name

Mica

22.04.2019 09:53

Treba jos agencija za domizanje milina Km.

ODGOVORITE
Name

Srbi spremajte se

22.04.2019 10:18

Omladino, možete obrisati guicu sa vašom diplomom, kad kostadin(namjerno malim) koji je završio specijalnu školu odlučuje o vašoj sudbini.

ODGOVORITE
Name

007

22.04.2019 11:14

Sada se vidi i zna,šta je SDS imao,dok je bio u vlasti,bez prave opoziocije.Mogu da ih razumem,vlast je slast.

ODGOVORITE
Name

hahaha

22.04.2019 11:31

10 LJUDI ZA STOLOM I 10 NIVOA PRELETAČEVOCA: OD sTEVANDIĆA DO ČAVIĆA. TU SU I ONI KOJI UMALO NE PRELETJEŠE, MALO SE VAGALP, PA IZVAGALO DA JE BOLJE OSTATI.

ODGOVORITE
Name

Jovanka

22.04.2019 12:32

Cemer. Sta Kostadina odlikuje za bilo koju od ovih funkcija pa se tu uglavio? Alkoholizam? Nasilje u porodici? Striptiz bar? Kupovina diploma? Sjedi dole debeli i pokrij se usima

ODGOVORITE
Name

Kakvi neljudi

22.04.2019 13:05

Prevara i pljacka gradjana je njihov jedini cilj.

ODGOVORITE
Name

Demos ili DNS

22.04.2019 13:08

Ljudi moji , sta sve sebi ljudi dozvoljvaju ! Mogu da razumijem Dragana Mirica , prosjecnog zanimanja, degutantnih znanja i vjestina . Ali sta se desava sa doktorom Lukicem, ne mogu da verujem? Obojica su bili clanovi KPJ, SDS, SNS, DNS, ponovo SDS i na kraju opet DNS. Karakteri su im ravni vremenskoj prognozi, suncano, vjetrovito, kisovito itd. Aman Boze da li je to moguce?

ODGOVORITE
Name

Direkt

22.04.2019 15:38

Poslije onog preokreta, NDP je proslost na sljedecim izborima.

ODGOVORITE
Name

Za Direkt

22.04.2019 17:37

Malo si se presao kod NDP,zivio Cavic.Jedini pravi intelektualac.

Name

Bore

23.04.2019 05:37

Čavić je još 2005-06. bio za Dodika. I tad i sad, kakav sad preletač?

Name

Idi begaj

22.04.2019 18:29

Ovi su izdali i narod i svoje bližnje i daljnje sve do brata rodjenoga.

ODGOVORITE
Name

Pitanje je sad

22.04.2019 19:15

Evo pitanja za kladionice i kladioničare: Koliko bi ovi sa slike godina robije sabrali da je kojom srećom kakve pravde ovdje, poštenog suda, isto takvoga tužilaštva, policijskih istražilaca. Koliko ukupno, pa po partijama, regijama, pa per capita, u prevodu po glavi dotičnih individua.

ODGOVORITE