Прича: Звезду једе рутина!

На било којем стадиону или против било ког ривала крв у очима и нож у зубима су били Звездино оружје у ери Владана Милојевића. Војнички дух је овог пролећа исечезао. . .

Фудбал 22.04.2019 | 23:05
Прича: Звезду једе рутина!
Црвена звезда је први пут поражена још од 1. октобра 2017. године. И 57 првенствених утакмица.

Црвена звезда је први пут у тренерској ери Владана Милојевића примила три гола у мечевима српског првенства.

И на крају – Црвена звезда је први пут од априла 2016. године три пута матирана у домаћим оквирима, још од дербија који је означио крај шампионских надања.

Сви набројани подаци могу, али не морају да забирну стручни штаб Црвене звезде пред 160. вечити дерби са црно-белима. Пре свега, јер је Владан Милојевић свесно ризиковао и оставио ван протокола Бранка Јовичића и Милана Павкова, како би их сачувао за утакмицу против Партизана. Толико је ризиковао да је утакмицу на којој је морао да јури резултат завршио без класичног нападача.

Међутим, сигурно ће се Владан Милојевић, као и његови најближи сарадници, чешати по глави када још једном буде анализирао дешавања на Бановом брду. Пораз је једном морао да дође, јер као што би рекао легендарни навијач клуба са Маракане Бата Стојковић „централа може да погреши једном“...

На Бановом брду је било уочљиво да играчи Црвене звезде делују сито. Та слика благе незаинтересованости и рутинског одрађивања посла виђена је много пута овог пролећа, без обзира што је на карту индивидуалног квалитета актуелни шампион побеђивао утакмице. Једном је ђаво морао да дође по своје.

КАКО ЈЕ ПУКАО БАЛОН МОТИВАЦИЈЕ?

Када је стигао на клупу Црвене звезде Владан Милојевић је полако, али сигурно успео да унесе консантну у игру Црвене звезде. На било којем стадиону или против било ког ривала крв у очима и нож у зубима су били Звездино оружје. Војнички дух је овог пролећа исечезао...  Све се свело на рутину, обично животарење у окружењу без достојног ривала. А учени људи знају: када се рутина појави у љубавној вези, онда боље завршавајте љубавну везу.

Када се рутина појави на послу -  онда што пре морате да мењате посао.

А када се рутина појави у фудбалу – онда играте далеко испод својих могућности.

Истина, играчки кадар може да потражи оправдање у неким егзактним подацима.

Од јуна и оног меча против Спартакса црвено-бели су у машини. Стално се нешто морало, стално се нешто јурило, дизале су се границе сопствених лимита уз велика емотивна поражења у Салцбургу и Ливерпулу. Када се томе дода да је јавност Црвену звезду већ прогласила за шампиона, посебно после утакмице са Радничким из Ниша, јасно је да је једном балон мотивације морао да пукне. Као што је једном морало да дође до минус фазе, јер су се црвено-бели уљуљакли у великој предности.

„Можда смо се мало опустили, можда је овај пораз дошао у правом тренутку. Да се тргнемо пред дерби. Време је да се затегнемо и одиграмо добру утакмицу против Партизана“, поручио је после пораза на Бановом брду Вујадин Савић.

Тренер Владан Милојевић је био нешто директнији, говорећи да је на Бановом брду дошло до распада система. Вероватно је намерно скренуо са приче о мотивацији, свестан да је иза угла вечити дерби, па затим и финале купа, можда и неки други мечеви који се морају одиграти на ивици максимума. То је велка срећа за Владана Милојевића, пошто би „ресетовање“ на Бановом брду требало да чачне его играча који су више од 18 месеци били недодирљиви. Дакле, бар четири дана тренер Црвене звезде неће морати да брине о мотивацији, и томе зашто су црвено-бели поклањали терен Чукаричлком и дозвољвали да их Брђани изиграју после три или четири тачна додавања. На велико запрепашћење голмана Милана Борјана који је погледом стрљао саиграче.

А после када се (и ако се) буде оверила нова шампионска титула Милојевић ће са Терзићем и Мркеломрешавати много озбиљније проблеме. Прво, да потанко анализира какав утицај на одбрану има громогласно најављено појачање Немања Милуновић. Затим да дефинишу улогу Мирка Иванића, одлуче о статусима бројних играча и са којим снагама ће у Европу. Ако уопште буду заједно кренули у нове квалификације...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар