Priča: Zvezdu jede rutina!

Na bilo kojem stadionu ili protiv bilo kog rivala krv u očima i nož u zubima su bili Zvezdino oružje u eri Vladana Milojevića. Vojnički duh je ovog proleća isečezao. . .

Fudbal 22.04.2019 | 23:05
Priča: Zvezdu jede rutina!
Crvena zvezda je prvi put poražena još od 1. oktobra 2017. godine. I 57 prvenstvenih utakmica.

Crvena zvezda je prvi put u trenerskoj eri Vladana Milojevića primila tri gola u mečevima srpskog prvenstva.

I na kraju – Crvena zvezda je prvi put od aprila 2016. godine tri puta matirana u domaćim okvirima, još od derbija koji je označio kraj šampionskih nadanja.

Svi nabrojani podaci mogu, ali ne moraju da zabirnu stručni štab Crvene zvezde pred 160. večiti derbi sa crno-belima. Pre svega, jer je Vladan Milojević svesno rizikovao i ostavio van protokola Branka Jovičića i Milana Pavkova, kako bi ih sačuvao za utakmicu protiv Partizana. Toliko je rizikovao da je utakmicu na kojoj je morao da juri rezultat završio bez klasičnog napadača.

Međutim, sigurno će se Vladan Milojević, kao i njegovi najbliži saradnici, češati po glavi kada još jednom bude analizirao dešavanja na Banovom brdu. Poraz je jednom morao da dođe, jer kao što bi rekao legendarni navijač kluba sa Marakane Bata Stojković „centrala može da pogreši jednom“...

Na Banovom brdu je bilo uočljivo da igrači Crvene zvezde deluju sito. Ta slika blage nezainteresovanosti i rutinskog odrađivanja posla viđena je mnogo puta ovog proleća, bez obzira što je na kartu individualnog kvaliteta aktuelni šampion pobeđivao utakmice. Jednom je đavo morao da dođe po svoje.

KAKO JE PUKAO BALON MOTIVACIJE?

Kada je stigao na klupu Crvene zvezde Vladan Milojević je polako, ali sigurno uspeo da unese konsantnu u igru Crvene zvezde. Na bilo kojem stadionu ili protiv bilo kog rivala krv u očima i nož u zubima su bili Zvezdino oružje. Vojnički duh je ovog proleća isečezao...  Sve se svelo na rutinu, obično životarenje u okruženju bez dostojnog rivala. A učeni ljudi znaju: kada se rutina pojavi u ljubavnoj vezi, onda bolje završavajte ljubavnu vezu.

Kada se rutina pojavi na poslu -  onda što pre morate da menjate posao.

A kada se rutina pojavi u fudbalu – onda igrate daleko ispod svojih mogućnosti.

Istina, igrački kadar može da potraži opravdanje u nekim egzaktnim podacima.

Od juna i onog meča protiv Spartaksa crveno-beli su u mašini. Stalno se nešto moralo, stalno se nešto jurilo, dizale su se granice sopstvenih limita uz velika emotivna poraženja u Salcburgu i Liverpulu. Kada se tome doda da je javnost Crvenu zvezdu već proglasila za šampiona, posebno posle utakmice sa Radničkim iz Niša, jasno je da je jednom balon motivacije morao da pukne. Kao što je jednom moralo da dođe do minus faze, jer su se crveno-beli uljuljakli u velikoj prednosti.

„Možda smo se malo opustili, možda je ovaj poraz došao u pravom trenutku. Da se trgnemo pred derbi. Vreme je da se zategnemo i odigramo dobru utakmicu protiv Partizana“, poručio je posle poraza na Banovom brdu Vujadin Savić.

Trener Vladan Milojević je bio nešto direktniji, govoreći da je na Banovom brdu došlo do raspada sistema. Verovatno je namerno skrenuo sa priče o motivaciji, svestan da je iza ugla večiti derbi, pa zatim i finale kupa, možda i neki drugi mečevi koji se moraju odigrati na ivici maksimuma. To je velka sreća za Vladana Milojevića, pošto bi „resetovanje“ na Banovom brdu trebalo da čačne ego igrača koji su više od 18 meseci bili nedodirljivi. Dakle, bar četiri dana trener Crvene zvezde neće morati da brine o motivaciji, i tome zašto su crveno-beli poklanjali teren Čukaričlkom i dozvoljvali da ih Brđani izigraju posle tri ili četiri tačna dodavanja. Na veliko zaprepašćenje golmana Milana Borjana koji je pogledom strljao saigrače.

A posle kada se (i ako se) bude overila nova šampionska titula Milojević će sa Terzićem i Mrkelomrešavati mnogo ozbiljnije probleme. Prvo, da potanko analizira kakav uticaj na odbranu ima gromoglasno najavljeno pojačanje Nemanja Milunović. Zatim da definišu ulogu Mirka Ivanića, odluče o statusima brojnih igrača i sa kojim snagama će u Evropu. Ako uopšte budu zajedno krenuli u nove kvalifikacije...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar