Промјена власти и отказ с посла

Доласком СНСД на власт у Рогатици у свим установама и предузећима од локалног значаја промјењени су кадрови, а за ново запошљавање, па била то и спремачица у фирми, треба партијска књижица.

Република Српска 21.04.2019 | 16:00
Промјена власти и отказ с посла
Нико у овом граду ипак није очекивао да ће на ред доћи и Рибарско удружење "Берег" , једно од досад најбољих у Републици Српској, гдје је његов дугогодишњи предсједник и рибочувар Божо Обрадовић остао и без посла.

"Радио сам као рибочувар и власт ме отпустала с посла , борио сам се против неправде законским путем, добио их на суду, а да ме не би исплатили сви чланови управе рибарског друштва су дали оставке , тако да удружење у Рогатици фактички и не постоји и нема никакве активности, " каже Обрадовић.

Основни суд у Вишеграду пресудом је наложио Рибарском удружењу "Берег" да Обрадовића врати на посао, поврати му значку рибочувара и исплати двадесет заосталих плата.

"Они су просто онда укинули и дневне и мјесечне рибарске дозволе да новац не би "лијегао" на жиро- рачун удружења и да тако не би могли отплатити дуг мени и мом колеги Спасојевићу који је такође остао без посла, " објашњава Обрадовић.

Рибарско друштво "Берег" у Рогатици само формално постоји. Риба се у Ракитници, Пачи, Дрини и Жепи свакодневно незаконито изрибљава, нема контроле, нити новог порибљавања.

Обрадовић је послије одлуке суда формално запослен као рибочувар али не добија плату.

Каже да ће правду истјерати законом.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Реалност наса

21.04.2019 14:24

Сто рекао Вуциц...фасисти..ал код нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

21.04.2019 14:30

Ако Додик мозе убити дијете,Давид,крије убице,и устаски СНСД,јер у тој скраценици,нигдје нема, српски,ста могу људи оцекивати,људски живот зивот је најсветија ствар,њему је ,Додику зивот тудји,отпад,Србе је стигла клетва,да у својој историји имају Антихриста, Додика,који це унистити Православље,ако Бог дозволи,све због насих грехова,велики смо безбозници,и у Цркви,казна мора доци,од Бога,Додик је сатана

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.04.2019 14:59

И ста је то цудно.У било којој опстини кад се мјења власт ,све се мијења.Нема то везе,било која странка да додје ,ставља своје кадрове и раднике.Једини услов је странацка припадност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дагјкгфеwхк

21.04.2019 15:11

Зато кадрови и кадровке снсде-а из Рогатице долазе у Гацко на терму да раде, и ту их уваљују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велибор

21.04.2019 16:52

Не брини Бозо, за годину и по црвени у РГ иду у историју а онда опет на радно мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јагода

21.04.2019 17:43

Јагодица сиједог за уси па да видис плата и пара. То ти он копа јаму мој Бозо, зло Рогатицке опстине је Милорад Јагодиц главом и брадом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта кажете

21.04.2019 18:09

И за спремачицу мораш бити у партији? Ма није могуће па није више комунизам, зар сад није демократија?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецко

21.04.2019 21:09

родио сам се у комунистицком резиму слузио војску и био командир вода а избјегао комунистицку цланску карту и кад сам заврсио војни рок 1986 без цланске карте добијам посао у војном предузецу. А погледајмо гдје смо сада у висепартијском систему. Засто додик иде једном мјесецно у београд иде на инструкције код вуцица јер је глуп. Тамо је науцио како се краду избори а исто тако ако хоцес радно мјесто најмање морас довести 50 цланова у партију . Сјеверна Кореја! Искрено вам зелим много среце!

ОДГОВОРИТЕ