Promjena vlasti i otkaz s posla

Dolaskom SNSD na vlast u Rogatici u svim ustanovama i preduzećima od lokalnog značaja promjenjeni su kadrovi, a za novo zapošljavanje, pa bila to i spremačica u firmi, treba partijska knjižica.

Republika Srpska 21.04.2019 | 16:00
Promjena vlasti i otkaz s posla
Niko u ovom gradu ipak nije očekivao da će na red doći i Ribarsko udruženje "Bereg" , jedno od dosad najboljih u Republici Srpskoj, gdje je njegov dugogodišnji predsjednik i ribočuvar Božo Obradović ostao i bez posla.

"Radio sam kao ribočuvar i vlast me otpustala s posla , borio sam se protiv nepravde zakonskim putem, dobio ih na sudu, a da me ne bi isplatili svi članovi uprave ribarskog društva su dali ostavke , tako da udruženje u Rogatici faktički i ne postoji i nema nikakve aktivnosti, " kaže Obradović.

Osnovni sud u Višegradu presudom je naložio Ribarskom udruženju "Bereg" da Obradovića vrati na posao, povrati mu značku ribočuvara i isplati dvadeset zaostalih plata.

"Oni su prosto onda ukinuli i dnevne i mjesečne ribarske dozvole da novac ne bi "lijegao" na žiro- račun udruženja i da tako ne bi mogli otplatiti dug meni i mom kolegi Spasojeviću koji je takođe ostao bez posla, " objašnjava Obradović.

Ribarsko društvo "Bereg" u Rogatici samo formalno postoji. Riba se u Rakitnici, Pači, Drini i Žepi svakodnevno nezakonito izribljava, nema kontrole, niti novog poribljavanja.

Obradović je poslije odluke suda formalno zaposlen kao ribočuvar ali ne dobija platu.

Kaže da će pravdu istjerati zakonom.BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Realnost nasa

21.04.2019 16:24

Sto rekao Vucic...fasisti..al kod nas

ODGOVORITE
Name

Borac

21.04.2019 16:30

Ako Dodik moze ubiti dijete,David,krije ubice,i ustaski SNSD,jer u toj skracenici,nigdje nema, srpski,sta mogu ljudi ocekivati,ljudski život zivot je najsvetija stvar,njemu je ,Dodiku zivot tudji,otpad,Srbe je stigla kletva,da u svojoj istoriji imaju Antihrista, Dodika,koji ce unistiti Pravoslavlje,ako Bog dozvoli,sve zbog nasih grehova,veliki smo bezboznici,i u Crkvi,kazna mora doci,od Boga,Dodik je satana

ODGOVORITE
Name

BL

21.04.2019 16:59

I sta je to cudno.U bilo kojoj opstini kad se mjenja vlast ,sve se mijenja.Nema to veze,bilo koja stranka da dodje ,stavlja svoje kadrove i radnike.Jedini uslov je stranacka pripadnost.

ODGOVORITE
Name

Dagjkgfewhk

21.04.2019 17:11

Zato kadrovi i kadrovke snsde-a iz Rogatice dolaze u Gacko na termu da rade, i tu ih uvaljuju

ODGOVORITE
Name

Velibor

21.04.2019 18:52

Ne brini Bozo, za godinu i po crveni u RG idu u istoriju a onda opet na radno mjesto.

ODGOVORITE
Name

Jagoda

21.04.2019 19:43

Jagodica sijedog za usi pa da vidis plata i para. To ti on kopa jamu moj Bozo, zlo Rogaticke opstine je Milorad Jagodic glavom i bradom.

ODGOVORITE
Name

Šta kažete

21.04.2019 20:09

I za spremačicu moraš biti u partiji? Ma nije moguće pa nije više komunizam, zar sad nije demokratija?!

ODGOVORITE
Name

srecko

21.04.2019 23:09

rodio sam se u komunistickom rezimu sluzio vojsku i bio komandir voda a izbjegao komunisticku clansku kartu i kad sam zavrsio vojni rok 1986 bez clanske karte dobijam posao u vojnom preduzecu. A pogledajmo gdje smo sada u visepartijskom sistemu. Zasto dodik ide jednom mjesecno u beograd ide na instrukcije kod vucica jer je glup. Tamo je naucio kako se kradu izbori a isto tako ako hoces radno mjesto najmanje moras dovesti 50 clanova u partiju . Sjeverna Koreja! Iskreno vam zelim mnogo srece!

ODGOVORITE