Promjena vlasti i otkaz s posla

Dolaskom SNSD na vlast u Rogatici u svim ustanovama i preduzećima od lokalnog značaja promjenjeni su kadrovi, a za novo zapošljavanje, pa bila to i spremačica u firmi, treba partijska knjižica.

Republika Srpska 21.04.2019 | 16:00
Promjena vlasti i otkaz s posla
Niko u ovom gradu ipak nije očekivao da će na red doći i Ribarsko udruženje "Bereg" , jedno od dosad najboljih u Republici Srpskoj, gdje je njegov dugogodišnji predsjednik i ribočuvar Božo Obradović ostao i bez posla.

"Radio sam kao ribočuvar i vlast me otpustala s posla , borio sam se protiv nepravde zakonskim putem, dobio ih na sudu, a da me ne bi isplatili svi članovi uprave ribarskog društva su dali ostavke , tako da udruženje u Rogatici faktički i ne postoji i nema nikakve aktivnosti, " kaže Obradović.

Osnovni sud u Višegradu presudom je naložio Ribarskom udruženju "Bereg" da Obradovića vrati na posao, povrati mu značku ribočuvara i isplati dvadeset zaostalih plata.

"Oni su prosto onda ukinuli i dnevne i mjesečne ribarske dozvole da novac ne bi "lijegao" na žiro- račun udruženja i da tako ne bi mogli otplatiti dug meni i mom kolegi Spasojeviću koji je takođe ostao bez posla, " objašnjava Obradović.

Ribarsko društvo "Bereg" u Rogatici samo formalno postoji. Riba se u Rakitnici, Pači, Drini i Žepi svakodnevno nezakonito izribljava, nema kontrole, niti novog poribljavanja.

Obradović je poslije odluke suda formalno zaposlen kao ribočuvar ali ne dobija platu.

Kaže da će pravdu istjerati zakonom.



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Realnost nasa

21.04.2019 14:24

Sto rekao Vucic...fasisti..al kod nas

ODGOVORITE
Name

Borac

21.04.2019 14:30

Ako Dodik moze ubiti dijete,David,krije ubice,i ustaski SNSD,jer u toj skracenici,nigdje nema, srpski,sta mogu ljudi ocekivati,ljudski život zivot je najsvetija stvar,njemu je ,Dodiku zivot tudji,otpad,Srbe je stigla kletva,da u svojoj istoriji imaju Antihrista, Dodika,koji ce unistiti Pravoslavlje,ako Bog dozvoli,sve zbog nasih grehova,veliki smo bezboznici,i u Crkvi,kazna mora doci,od Boga,Dodik je satana

ODGOVORITE
Name

BL

21.04.2019 14:59

I sta je to cudno.U bilo kojoj opstini kad se mjenja vlast ,sve se mijenja.Nema to veze,bilo koja stranka da dodje ,stavlja svoje kadrove i radnike.Jedini uslov je stranacka pripadnost.

ODGOVORITE
Name

Dagjkgfewhk

21.04.2019 15:11

Zato kadrovi i kadrovke snsde-a iz Rogatice dolaze u Gacko na termu da rade, i tu ih uvaljuju

ODGOVORITE
Name

Velibor

21.04.2019 16:52

Ne brini Bozo, za godinu i po crveni u RG idu u istoriju a onda opet na radno mjesto.

ODGOVORITE
Name

Jagoda

21.04.2019 17:43

Jagodica sijedog za usi pa da vidis plata i para. To ti on kopa jamu moj Bozo, zlo Rogaticke opstine je Milorad Jagodic glavom i bradom.

ODGOVORITE
Name

Šta kažete

21.04.2019 18:09

I za spremačicu moraš biti u partiji? Ma nije moguće pa nije više komunizam, zar sad nije demokratija?!

ODGOVORITE
Name

srecko

21.04.2019 21:09

rodio sam se u komunistickom rezimu sluzio vojsku i bio komandir voda a izbjegao komunisticku clansku kartu i kad sam zavrsio vojni rok 1986 bez clanske karte dobijam posao u vojnom preduzecu. A pogledajmo gdje smo sada u visepartijskom sistemu. Zasto dodik ide jednom mjesecno u beograd ide na instrukcije kod vucica jer je glup. Tamo je naucio kako se kradu izbori a isto tako ako hoces radno mjesto najmanje moras dovesti 50 clanova u partiju . Sjeverna Koreja! Iskreno vam zelim mnogo srece!

ODGOVORITE