ШПА: Леванте девети пут заредом без побједе!

Спектакл у Валенсији! Леванте "украо бод" са играчем мање! У 33. колу шпанске ЛаЛиге одиграо се меч између Левантеа и Еспањола, а меч је завршен без победника, 2:2.  Тим из Валенсије и даље на ивици амбиса.

Фудбал 21.04.2019 | 14:15
ШПА: Леванте девети пут заредом без побједе!
Сјајну утакмицу смо имали прилике да гледамо на "Сијутат де Валенсија" стадиону, на ком је Леванте дочекао екипу Еспањола и меч можда јесте завршен без победника, али није био незанимљив.

Скоро 17,000 гледалаца видело је четири поготка и један црвени картон, а први гол је пао после само 16 минута када је Иглесијас на асистенцију Серхија Дардера довео госте до предности од 1:0 и тим резултатом се отишло на полувреме.

Других 45 минута је било доста интересантније и садржајније од првих, а у 62. минуту смо видели прво велико узбуђенеј пошто је Весо Левантеу донео изједначење. Нису се дуго радовали домаћи, јер је само три минута касније Марк Рока уз помоћ Налда постигао и други гол за Еспањол и гости су поново имали предност од једног гола.

Рубен Рокина није желео да препусти гостима сва три бода, па је у 72. минуту по други пут донео изједначење Левантеу и постао херој навијача, да би само три минута после тога постао "трагичар", пошто је због прекршаја зарадио и други жути картон и послат раније у свлачионицу.

Леванте се бори за опстанак у ЛаЛиги, тако да им овај бод много значи. Они имају два бода више од осамнаестопласираног Ваљадолида који је "први испод црте".

Подсети ме шта то беше победа... Леванте је давно заборавио како изгледа тај осећај када се са високо подигнутим рукама напусти терен. Уосталом, зато и јесте на ивици амбиса, са озбиљном опасношћу да се стровали у Сегунду. Овог пута је и Еспањол отишао из Валенсије непоражен, иако му тај бод баш ништа не значи – 2:2.

Три последње екипе на табели ремизирале су у 33. колу, а у недељу им се прикључио и први изнад црте. Могао је Леванте да искористи ову ситуацију и да победом одмакне ривалима у борби за опстанак, али ништа. Девети пут узастопно остао је без победе.

А, имао је у 84. минуту колосалну шансу, један на један са голманом имао је Марти Рођер и није погодио. Леванте је ту завршницу играо са фудбалером мање на терену после искључења Роћиње у 74. минуту, али га то није спречило да напада, да створи две добре прилике у финишу.

Еспањол је два пута водио, играо је као да му много тога зависи од ове утакмице. Спортски до краја, па коме шта припадне...

Шансу за победу гостима из Барселоне промашио је Перез три минуте пре краја, када је искоса са шест метара запео из све снаге и толико уздрмао стативу да је умало оквир гола ишчупао из земље.

Ла Лига, 33. коло:

Барселона – Реал Сосиједад 2:1 (1:0)
Ленгле 45, Алба 64 – Хуанми 62

Селта – Ђирона 2:1 (1:0)
Аспас 34, Буфал 69 – Порту 48

Еибар – Атлетико Мадрид 0:1 (0:0)
Лемар 85

Рајо Ваљекано – Уеска 0:0

Недеља:

Леванте – Еспањол 2:2 (0:1)
Весо 62, Рокина 72 – Иглесиас 16, Рока 65

14.00 Хетафе – Севиља
16.15 Реал Мадрид – Ат. Билбао
18.30 Виљареал – Леганес

Понедељак:

20.45 Бетис – Валенсија

Петак:

Алавес – Ваљадолид 2:2 (2:1)
Гуидети 4, Џони 24 – Фернандес 38, Унал 76



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар