Још један рекорд, још једном једини у историји фудбала...!

Кристијано Роналдо први играч који је постао шампион у три најјаче лиге Европе. . .

Фудбал 21.04.2019 | 20:00
Још један рекорд, још једном једини у историји фудбала...!
Кристијано Роналдо још једном је исписао странице фудбалске историје и дао нови аргумент онима што га сматрају највећим у историји. Освојивши и званично титулу са Јувентусом, синоћном победом против Фјорентине, Португалац је постао једини играч на свету који је успео да освоји три најјаче лиге Европе - Енглеску, Шпшанију и Италију.  

Кристијано је прошлог лета стигао у Торино. Јуве је искеширао 117.000.000 евра како би повећао своје шансе за освајање Лиге шампиона, али у првој сезони са "специјалним оружјем" ЦР7 то му није пошло за руком. Титула, осма заредом, долази као утешна награда, међутим за биографију једног од најбољих играча данашњице свакако врло битна. Рећи ће они што га баш и не воле да Роналдо више воли голове од трофеја и да му је лични учинак често испред клупског, али овај трофеј сигурно ће волети и истицати. Ако ништа друго оно због горе поменутог податка. 

Подсетимо, Роналдо се као велика звезда афирмисао у Манчестер Јунајтеду и са четом Алекса Фергусона освојио три титуле за шест сезона. У Реалу је углавном губио од Барселоне и за девет година два пута се пео на шпански трон - више пута постао првак Европе - да би у првој сезони са Јувеом комплетирао "триплету". 

Кристијно Роналдо освојио је укупно 28 важних трофеја у каријери, рачунајући и титулу првака Европе са Португалом. Све то за 16 година професионалног бављења фудбалом. Индивидуалне награде сулудо би било набрајати...

Занимљиво да је једини тренер који је постигао исти резултат као Роналдо - титуле у три најјаче лиге Европе - баш његов земљак, Жозе Мурињо. Посебни је био шампион са Челсијем, Интером и Реалом. 

Пред Кристијаном је огроман мотив да са Бјанконерима узме и ту Лигу шампиона, вишегодишњу опсесију Старе даме. Тако би постао једини играч уз Кларенса Седорфа (Ајакс, Реал, Милан) који је са три различита клуба освајао најјаче клупско такмичење на свету. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кум

21.04.2019 19:06

Будите озбиљни у овим изјавама,аргумент за оне које мисле да је најбољи у историји!? Он јесте голелгетер и трофејан фудбалер,али је играц који не зна одиграти пас на 15 метара. Месију није до кољена,а о Марадони,Пелеу,Роналдињу,Роналду..он јесте инстаграм најбољи играц,али ако вец прицамо реално..немојте дзаба да тросимо ријеци.

ОДГОВОРИТЕ