Još jedan rekord, još jednom jedini u istoriji fudbala...!

Kristijano Ronaldo prvi igrač koji je postao šampion u tri najjače lige Evrope. . .

Fudbal 21.04.2019 | 20:00
Još jedan rekord, još jednom jedini u istoriji fudbala...!
Kristijano Ronaldo još jednom je ispisao stranice fudbalske istorije i dao novi argument onima što ga smatraju najvećim u istoriji. Osvojivši i zvanično titulu sa Juventusom, sinoćnom pobedom protiv Fjorentine, Portugalac je postao jedini igrač na svetu koji je uspeo da osvoji tri najjače lige Evrope - Englesku, Špšaniju i Italiju.  

Kristijano je prošlog leta stigao u Torino. Juve je iskeširao 117.000.000 evra kako bi povećao svoje šanse za osvajanje Lige šampiona, ali u prvoj sezoni sa "specijalnim oružjem" CR7 to mu nije pošlo za rukom. Titula, osma zaredom, dolazi kao utešna nagrada, međutim za biografiju jednog od najboljih igrača današnjice svakako vrlo bitna. Reći će oni što ga baš i ne vole da Ronaldo više voli golove od trofeja i da mu je lični učinak često ispred klupskog, ali ovaj trofej sigurno će voleti i isticati. Ako ništa drugo ono zbog gore pomenutog podatka. 

Podsetimo, Ronaldo se kao velika zvezda afirmisao u Mančester Junajtedu i sa četom Aleksa Fergusona osvojio tri titule za šest sezona. U Realu je uglavnom gubio od Barselone i za devet godina dva puta se peo na španski tron - više puta postao prvak Evrope - da bi u prvoj sezoni sa Juveom kompletirao "tripletu". 

Kristijno Ronaldo osvojio je ukupno 28 važnih trofeja u karijeri, računajući i titulu prvaka Evrope sa Portugalom. Sve to za 16 godina profesionalnog bavljenja fudbalom. Individualne nagrade suludo bi bilo nabrajati...

Zanimljivo da je jedini trener koji je postigao isti rezultat kao Ronaldo - titule u tri najjače lige Evrope - baš njegov zemljak, Žoze Murinjo. Posebni je bio šampion sa Čelsijem, Interom i Realom. 

Pred Kristijanom je ogroman motiv da sa Bjankonerima uzme i tu Ligu šampiona, višegodišnju opsesiju Stare dame. Tako bi postao jedini igrač uz Klarensa Sedorfa (Ajaks, Real, Milan) koji je sa tri različita kluba osvajao najjače klupsko takmičenje na svetu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kum

21.04.2019 19:06

Budite ozbiljni u ovim izjavama,argument za one koje misle da je najbolji u istoriji!? On jeste golelgeter i trofejan fudbaler,ali je igrac koji ne zna odigrati pas na 15 metara. Mesiju nije do koljena,a o Maradoni,Peleu,Ronaldinju,Ronaldu..on jeste instagram najbolji igrac,ali ako vec pricamo realno..nemojte dzaba da trosimo rijeci.

ODGOVORITE