"Грешка Ферарија је што фаворизује Фетела!"

Некадашњи возач Ферарија и Мекларена, Герхард Бергер, сматра да Ферари греши у фаворизовању немачког возача Себастијана Фетела у односу на Шарла Леклера.

Остали спортови 21.04.2019 | 15:15
"Грешка Ферарија је што фаворизује Фетела!"
Бивши аустријски возач који је у Формули 1 победио на десет трка возећи у редовима Ферарија, сматра да би тимови требали да дозволе возачима да се тркају више него што то тренутно раде.

"Колико год ја волео и поштовао Себастијана, Ферари има једног дечака који је способан за освајање шампионске титуле. Мислим да није поштено рећи да је неко више, а неко мање искусан и да због тога заслужује предност. Дајте момцима да се тркају", рекао је Бергер.

Герхард Бергер је био председник тимских операција Торо Роса у периоду када је за њих возио Себастијан Фетел и то када је дошао до свог првог тријуфма на ВН Италије, 2008. године.

Фетел је у Бахреину направио велику грешку, која га је коштала неколико позиција, а чак и на тој трци је имао предност у односу на Леклера који је постављао знатно бржа времена и до квара на цилиндрима био водећи у тој трци.

"Питање је када је фаворизовање прихватљиво, када се ради о борби за титулу, онда је то сасвим у реду, али када то чините у првој или другој трци, то је онда неприхватљиво. Ферари је увек стављао два најбржа возача у своје болиде и чинио све да та два лимуна буду до максимума исцеђена. За мене, то је једини исправан начин да се ради, све што је потребно за праву одлуку је тајминг", поручио је Герхард Бергер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар