ШПА: Кад закажу Меси и Суарез, ту су дефанзивци!

Иако смо видели три гола, утакмица на Камп Ноу протекла је без много узбуђења.  Узалуд је Мерино секао Барсину одбрану на пола, Блауграна слави титулу пре полуфинала Лигу шампиона.  Реал Сосиједа једноставно не може на стадиону Камп Ноу.

Фудбал 21.04.2019 | 12:15
ШПА: Кад закажу Меси и Суарез, ту су дефанзивци!
Нису Лионел Меси и Луис Суарез били много расположени за игру ове суботе, али није то спречило фудбалере Барселоне да дођу до три бода. 

Готов са пола гаса, без много енергије и жеље за игром, Каталонци су савладали Реал Сосиједад на свом терену 2:1 и одговорили другопласираном Атлетико Мадриду на његову нешто ранију победу над Еибаром (1:0).

Разлика је опет девет бодова, а до краја је остало још пет кола. Чудо би било да Барса то "проспе". 

Овај пут, победу над десетопласираним ривалом донели су дефанзивци.

Прво је Клемен Ленгле у 44. минуту сјајно шутирао главом на центаршут Дембелеа из корнера, а затим је Ђорди Алба у стилу центарфора - и то слабијом, десном ногом - искоса са леве стране шутирао у даљи угао, погодивши "малу мрежу". 

Био је то погодак у 64. минуту, само два након што је Хуанми побегао Пикеу и искористио сјајно додавање Микела Мерина да изједначи.

Иако им домаћин није био превише расположен, нису гости успели да изненаде и непоражени се врате у Сан Себастијан.

Питајте било кога у Барселони: ако постоји неко гостовање у Примери које не воле онда је то одлазак на Аноету. Али питајте било кога у Сан Себастијану, слошиће му се и пре но што стигне да одговори. Реал Сосиједад је у 33. колу Примере одиграо одличан меч, али ће и даље морати да чека први бод на Камп Ноу још од сезоне 94/95, пошто Барселона гостима из Баскије није дозволила да јој поремете шампионске планове – 2:1.

Није да би шампионска прослава била угрожена таман и да су гости победили, но је Барсин план да титулу и математички осигура и пре полуфинала Лиге шампиона против Ливерпула, заказаних за 1. и 7. мај. Ернесто Валверде зато се није много играо са ротацијама, већ је на терен послао озбиљан састав и он је испоручио шта се очекивало. Није то страх од Атлетика, већ од умора или нервозе која би могла да се увуче у тим у случају неуспеха у двомечу против Редса. Валвердеова жеља је да све заврши пре тога.

И данас се учинило да би могао да окасни, али је француска веза прорадила у последњем часу. Усман Дембеле је центрирао из корнера са леве стране, а Клемон Ленгле је скочио у одбојкашком маниру и Херонимо Руљи ту ништа није могао.

Разочаравајући крај полувремена за госте с обзиром на то да су били потпуно равноправан ривал у уводних 45 минута. Силно ваљда мотивисани да коначно узму бар тај један бод после 24 године кренули су добро и у наставку и чак успели и да стигну до изједначења. Хуанми је био стрелац у 62. минуту, али више од реализације импресионирао је пас Микела Мерина између петорице Барсиних фудбалера. Чудесна лопта. То се једноставно не брани.

Али као што рекосмо, Барси се жури. Са циљем. Зато је ту на терену био и сам Лионел Меси, а он зна шта се ради кад је мука. Покренуо акцију, избацио Ђордија Албу тамо где се овај најбоље сналази, а Барсин леви бек је само показао да је и даље међу најбољима на свету на својој позицији. Сосиједадово славље једва да се завршило. Само два минута после Хуанмијевог гола Алба је поново одвео Барсу у вођство.

У среду ванредно коло и гостовање код Алавеса. Наредног викенда Леванте код куће. Чак и ако Атлетико буде савладао Валенсију и Ваљадолид, Барса ће наредне недеље славити одбрану титулу. Само да добије те две утакмице. А делује да се наоштрила.

Резултати 33. кола:

Алавес – Ваљадолид 2:2 (2:1)
/Гвидети 4, Џони 24 – Фернандез 38, Унаи пен 76/

субота

Селта – Ђирона 2:1 (1:0)
/Аспас 34, Буфал 69 - Порту 48/

Еибар – Атлетико Мадрид 0:1 (0:0)
/Лемар 85/

Рајо Ваљекано – Уеска 0:0

Барселона – Реал Сосиједад 2:1 (1:0)
/Ленгле 44, Алба 64 - Хуанми 62/
недеља

Леванте – Еспањол 12.00
Хетафе – Севиља 14.00
Реал Мадрид – Билбао 16.15
Виљареал – Леганес 18.30
Бетис – Валенсија 20.45

Табела: Барселона (+1) 77, Атлетико Мадрид (+1) 68, Реал Мадрид 61, Севиља 52, Хетафе 51, Валенсија 49, Атлетик Билбао 46, Алавес (+1) 46, Бетис 43, Реал Сосиједад (+1) 41, Леганес 41, Еспањол 41, Еибар (+1) 40, Селта (+1) 35, Ђирона (+1) 34, Виљареал 33, Леванте 33, Ваљадолид (+1) 32, Рајо Ваљекано (+1) 28, Уеска (+1) 26.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар