ŠPA: Kad zakažu Mesi i Suarez, tu su defanzivci!

Iako smo videli tri gola, utakmica na Kamp Nou protekla je bez mnogo uzbuđenja.  Uzalud je Merino sekao Barsinu odbranu na pola, Blaugrana slavi titulu pre polufinala Ligu šampiona.  Real Sosijeda jednostavno ne može na stadionu Kamp Nou.

Fudbal 21.04.2019 | 12:15
ŠPA: Kad zakažu Mesi i Suarez, tu su defanzivci!
Nisu Lionel Mesi i Luis Suarez bili mnogo raspoloženi za igru ove subote, ali nije to sprečilo fudbalere Barselone da dođu do tri boda. 

Gotov sa pola gasa, bez mnogo energije i želje za igrom, Katalonci su savladali Real Sosijedad na svom terenu 2:1 i odgovorili drugoplasiranom Atletiko Madridu na njegovu nešto raniju pobedu nad Eibarom (1:0).

Razlika je opet devet bodova, a do kraja je ostalo još pet kola. Čudo bi bilo da Barsa to "prospe". 

Ovaj put, pobedu nad desetoplasiranim rivalom doneli su defanzivci.

Prvo je Klemen Lengle u 44. minutu sjajno šutirao glavom na centaršut Dembelea iz kornera, a zatim je Đordi Alba u stilu centarfora - i to slabijom, desnom nogom - iskosa sa leve strane šutirao u dalji ugao, pogodivši "malu mrežu". 

Bio je to pogodak u 64. minutu, samo dva nakon što je Huanmi pobegao Pikeu i iskoristio sjajno dodavanje Mikela Merina da izjednači.

Iako im domaćin nije bio previše raspoložen, nisu gosti uspeli da iznenade i neporaženi se vrate u San Sebastijan.

Pitajte bilo koga u Barseloni: ako postoji neko gostovanje u Primeri koje ne vole onda je to odlazak na Anoetu. Ali pitajte bilo koga u San Sebastijanu, slošiće mu se i pre no što stigne da odgovori. Real Sosijedad je u 33. kolu Primere odigrao odličan meč, ali će i dalje morati da čeka prvi bod na Kamp Nou još od sezone 94/95, pošto Barselona gostima iz Baskije nije dozvolila da joj poremete šampionske planove – 2:1.

Nije da bi šampionska proslava bila ugrožena taman i da su gosti pobedili, no je Barsin plan da titulu i matematički osigura i pre polufinala Lige šampiona protiv Liverpula, zakazanih za 1. i 7. maj. Ernesto Valverde zato se nije mnogo igrao sa rotacijama, već je na teren poslao ozbiljan sastav i on je isporučio šta se očekivalo. Nije to strah od Atletika, već od umora ili nervoze koja bi mogla da se uvuče u tim u slučaju neuspeha u dvomeču protiv Redsa. Valverdeova želja je da sve završi pre toga.

I danas se učinilo da bi mogao da okasni, ali je francuska veza proradila u poslednjem času. Usman Dembele je centrirao iz kornera sa leve strane, a Klemon Lengle je skočio u odbojkaškom maniru i Heronimo Rulji tu ništa nije mogao.

Razočaravajući kraj poluvremena za goste s obzirom na to da su bili potpuno ravnopravan rival u uvodnih 45 minuta. Silno valjda motivisani da konačno uzmu bar taj jedan bod posle 24 godine krenuli su dobro i u nastavku i čak uspeli i da stignu do izjednačenja. Huanmi je bio strelac u 62. minutu, ali više od realizacije impresionirao je pas Mikela Merina između petorice Barsinih fudbalera. Čudesna lopta. To se jednostavno ne brani.

Ali kao što rekosmo, Barsi se žuri. Sa ciljem. Zato je tu na terenu bio i sam Lionel Mesi, a on zna šta se radi kad je muka. Pokrenuo akciju, izbacio Đordija Albu tamo gde se ovaj najbolje snalazi, a Barsin levi bek je samo pokazao da je i dalje među najboljima na svetu na svojoj poziciji. Sosijedadovo slavlje jedva da se završilo. Samo dva minuta posle Huanmijevog gola Alba je ponovo odveo Barsu u vođstvo.

U sredu vanredno kolo i gostovanje kod Alavesa. Narednog vikenda Levante kod kuće. Čak i ako Atletiko bude savladao Valensiju i Valjadolid, Barsa će naredne nedelje slaviti odbranu titulu. Samo da dobije te dve utakmice. A deluje da se naoštrila.

Rezultati 33. kola:

Alaves – Valjadolid 2:2 (2:1)
/Gvideti 4, Džoni 24 – Fernandez 38, Unai pen 76/

subota

Selta – Đirona 2:1 (1:0)
/Aspas 34, Bufal 69 - Portu 48/

Eibar – Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Lemar 85/

Rajo Valjekano – Ueska 0:0

Barselona – Real Sosijedad 2:1 (1:0)
/Lengle 44, Alba 64 - Huanmi 62/
nedelja

Levante – Espanjol 12.00
Hetafe – Sevilja 14.00
Real Madrid – Bilbao 16.15
Viljareal – Leganes 18.30
Betis – Valensija 20.45

Tabela: Barselona (+1) 77, Atletiko Madrid (+1) 68, Real Madrid 61, Sevilja 52, Hetafe 51, Valensija 49, Atletik Bilbao 46, Alaves (+1) 46, Betis 43, Real Sosijedad (+1) 41, Leganes 41, Espanjol 41, Eibar (+1) 40, Selta (+1) 35, Đirona (+1) 34, Viljareal 33, Levante 33, Valjadolid (+1) 32, Rajo Valjekano (+1) 28, Ueska (+1) 26.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar