БЛ: Катастрофа Шалкеа пред рурски дерби!

Хофенхајм је протутњао кроз Гелзенкирхен и то пред "мајку свих њемачких дербија у Руру" наредног викенда против Борусије у Дортмунду - 2:5 (0:2).  Шалке ко стара канта, страшни Хоф бројао до пет у Гелзенкирхену! Сраман пораз Рудара. . .

Фудбал 21.04.2019 | 11:45
БЛ: Катастрофа Шалкеа пред рурски дерби!
Ајнтрахт 52, Менхенгладбах 51, Хофенхајм 50, Леверкузен 48... Између ова четири клуба тражимо четвртог немачког представника за Лигу шампиона наредне сезоне. Чета Јулијана Нагелсмана пружила је још једну изврсну партију, трећи пут на четири последња меча постигла најмање четири гола и показала да заслужује да се бори за европску елиту. Шалке је доживео праву бламажу пред својим навијачима, примио пет комада (2:5) и само захваљујући "заоставштини" Доменика Тедеска после 30. кола неће бити у зони испадања. 

Из свега што смо видели вечерас не можемо да се отмемо утиску да је Хуба Стевенса прегазило време. Најталентованији тренер Немачке очитао му је праву правцату лекцију и оставио на учинку од свега четири бода после седам мечева од повратка у Гелзенкирхен. Пазите, а дошао је као спасилац. 

Једноставно, овај Шалке више личи на стару канту него на озбиљан бундеслигашки тим. И позиција коју заузима апсолутно му припада. 

Хоф је доминирао у највећем делу утакмице. Ишак Белфодил отворио је домаћина, а Андреј Крамарићпосле дивног проигравања Керема Демирбаја повисио на 0:2. Домаћи су боду близу били само само неких пет минута средином другог дела, када је Калиђури са пенала смањио на 1:2. Уследио је експресан одговор - Адам Салаи по 50. пут тресе мрежу у неком бундеслигашком мечу и дефинитивно отписује Шалке. Тог тренутка Стевенсов тим се распао.    

До краја гости малтретирају одбрану Шалкеа, развлаче је као тесто и ређају шансе. Постигли су још два гола (Белфодил и Амири), могли још толико. Гвидо Бургшталер погодио је за 2:5, али то није променило утисак да се седмоструки шампион Немачке опасно обрукао. 

Наш Матија Настасић одиграо је свих 90 минута у домаћем саставу. Није био на висини задатка. Код првог гола Белфодил га је изиграо, гурнуо му кроз ноге и онда је уследио пројектил. Био је то почетак краја за домаће...

Катастрофа Шалкеа!

Тим из Гелзенкирхена је до ногу потучен од Хофенхајма уписавши четврти узастопни пораз на "Фелтинс Арени" у првенству, а шести у свим такмичењима, док су гости из Синсхајма четвртим тријумфом заредом стигли на само два бода од квалификација за Лигу шампиона.

ШАЛКЕ - ХОФЕНХАЈМ 2:5 (0:2)

Најзаслужнији за убједљиву побједу Хофенхајма у суботњем 30. колу Бундеслиге били су двоструки стријелац Ишак Белфодил и асистент и стријелац Андреј Крамарић.

"Краљевско плави" су од старта суботње утакмице наметнули жесток ритам с намјером да прекину серију од три узастопна пораза на "Фелтинс Арени", али су прву праву шансу креирали у 22. минуту када је Гвидо Бургшталер послије центаршута из слободног ударца Данијела Калиђурија, био за мало непрецизан.

Хофенхајм се, са друге стране, углавном бранио, међутим, повео је из прве прилике пред голом екипе из Гелзенкирхена.

Послије дуплог паса Надјема Амирија и Ишака Белфодила у 25. минуту, Алжирац је протурио лопту кроз ноге српском интернационалцу Матији Настасићу, а онда "бомбом" искоса са 16 метара погодио мрежу - 0:1.

Пробао је Шалке да што прије узврати, међутим, то су били углавном јалови напади, којима је недостајао неки завршни пас ка нападачима, а онда је у посљедњем минуту првог дијела услиједила бриљантна контра гостију у два потеза.

Карем Демирбај је правовремено "спојио" Андреја Крамарића са голманом Александром Нубелом, а хрватски нападач рутински послао лопту у супротан угао - 0:2.

Био је то 16. погодак Крамарића ове сезоне у Бундеслиги.

У другом полувремену је то било рутинско одрађивање посла Хофенхајма до 59. минута када је Кристијан Дингерт досудио једанаестерац за Шалке, а са "креча" био сигуран Данијел Калиђури - 1:2.

Трачак наде да изабраници Хуба Стивенса могу барем до једног бода трајао је само пет минута након што је Белфодил у "трепавицу" у петерцу центаршутем погодио Адама Салаја, а мађарски нападач само "трзнуо главом" - 1:3.

Играо се 73. минут кад је Крамарић послије сјајне акције асистирао Надјему Амирију за "покер" голова у мрежи Шалкеа, а "петарда" иза леђа голмана Александра Нубела "пукла" је у 80. минуту кад је на додавање репрезентативца Босне и Херцеговине други погодак на мечу, а укупно 15. постигао Белфодил - 1:5.

Екипа Јулијана Нагелсмана, која је у 90. минуту примила други гол, стријелац је био Гвидо Бургшталер,  сада је само на два бода "минуса" у односу на четврто мјесто и пласман у квалификације за Лигу шампиона, које тренутно држи Ајнтрахт из Франкфурта.

Бундеслига 30.коло

Аугзбург - Штутгарт 6:0 (3:0)
/Кедира 11, Хан 18, Макс 29, 59, Рихтер 53, 68/

Бајер Л-. - Нирнберг 2:0 (0:0)
/Аларио 61, Фоланд 86/

Бајерн - Вердер 1:0 (0:0)
/Зиле 75/

Мајнц - Фортуна 3:1 (1:1)
/Матета 1, 87 Онисиво 67 – Лукебакио 19/

Борусија Менхенгладбах - Лајпциг 1:2 (0:1)
/Плеан 61 – Халстенберг 15 пенал, 53/

Шалке - Хофенхајм 2:5 (0:2)
/Калиђури 60 пен, Бургшталер - Белфодил 25, 80, Крамарић 45, Салај 65, Амири 73/

Недјеља

Фрајбург - Борусија Дортмунд 15.30
Херта - Хановер 18.00

Понедјељак

Волфсбург - Ајнтрахт 20.30

ТАБЕЛА: Бајерн 70, Борусија (-1) 66, Лајпциг 61, Ајнтрахт (-1) 52, Борусија Менхенгладбах 51, Хофенхајм 50, Бајер 48, Вердер 46, Волфсбург (-1) 45, Фортуна 37, Мајнц 36, Херта (-1) 35, Фрајбург (-1) 32, Аугзбург 31, Шалке 27, Штутгарт 21, Нирнберг 18, Хановер (-1) 14

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар