BL: Katastrofa Šalkea pred rurski derbi!

Hofenhajm je protutnjao kroz Gelzenkirhen i to pred "majku svih njemačkih derbija u Ruru" narednog vikenda protiv Borusije u Dortmundu - 2:5 (0:2).  Šalke ko stara kanta, strašni Hof brojao do pet u Gelzenkirhenu! Sraman poraz Rudara. . .

Fudbal 21.04.2019 | 11:45
BL: Katastrofa Šalkea pred rurski derbi!
Ajntraht 52, Menhengladbah 51, Hofenhajm 50, Leverkuzen 48... Između ova četiri kluba tražimo četvrtog nemačkog predstavnika za Ligu šampiona naredne sezone. Četa Julijana Nagelsmana pružila je još jednu izvrsnu partiju, treći put na četiri poslednja meča postigla najmanje četiri gola i pokazala da zaslužuje da se bori za evropsku elitu. Šalke je doživeo pravu blamažu pred svojim navijačima, primio pet komada (2:5) i samo zahvaljujući "zaostavštini" Domenika Tedeska posle 30. kola neće biti u zoni ispadanja. 

Iz svega što smo videli večeras ne možemo da se otmemo utisku da je Huba Stevensa pregazilo vreme. Najtalentovaniji trener Nemačke očitao mu je pravu pravcatu lekciju i ostavio na učinku od svega četiri boda posle sedam mečeva od povratka u Gelzenkirhen. Pazite, a došao je kao spasilac. 

Jednostavno, ovaj Šalke više liči na staru kantu nego na ozbiljan bundesligaški tim. I pozicija koju zauzima apsolutno mu pripada. 

Hof je dominirao u najvećem delu utakmice. Išak Belfodil otvorio je domaćina, a Andrej Kramarićposle divnog proigravanja Kerema Demirbaja povisio na 0:2. Domaći su bodu blizu bili samo samo nekih pet minuta sredinom drugog dela, kada je Kaliđuri sa penala smanjio na 1:2. Usledio je ekspresan odgovor - Adam Salai po 50. put trese mrežu u nekom bundesligaškom meču i definitivno otpisuje Šalke. Tog trenutka Stevensov tim se raspao.    

Do kraja gosti maltretiraju odbranu Šalkea, razvlače je kao testo i ređaju šanse. Postigli su još dva gola (Belfodil i Amiri), mogli još toliko. Gvido Burgštaler pogodio je za 2:5, ali to nije promenilo utisak da se sedmostruki šampion Nemačke opasno obrukao. 

Naš Matija Nastasić odigrao je svih 90 minuta u domaćem sastavu. Nije bio na visini zadatka. Kod prvog gola Belfodil ga je izigrao, gurnuo mu kroz noge i onda je usledio projektil. Bio je to početak kraja za domaće...

Katastrofa Šalkea!

Tim iz Gelzenkirhena je do nogu potučen od Hofenhajma upisavši četvrti uzastopni poraz na "Feltins Areni" u prvenstvu, a šesti u svim takmičenjima, dok su gosti iz Sinshajma četvrtim trijumfom zaredom stigli na samo dva boda od kvalifikacija za Ligu šampiona.

ŠALKE - HOFENHAJM 2:5 (0:2)

Najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu Hofenhajma u subotnjem 30. kolu Bundeslige bili su dvostruki strijelac Išak Belfodil i asistent i strijelac Andrej Kramarić.

"Kraljevsko plavi" su od starta subotnje utakmice nametnuli žestok ritam s namjerom da prekinu seriju od tri uzastopna poraza na "Feltins Areni", ali su prvu pravu šansu kreirali u 22. minutu kada je Gvido Burgštaler poslije centaršuta iz slobodnog udarca Danijela Kaliđurija, bio za malo neprecizan.

Hofenhajm se, sa druge strane, uglavnom branio, međutim, poveo je iz prve prilike pred golom ekipe iz Gelzenkirhena.

Poslije duplog pasa Nadjema Amirija i Išaka Belfodila u 25. minutu, Alžirac je proturio loptu kroz noge srpskom internacionalcu Matiji Nastasiću, a onda "bombom" iskosa sa 16 metara pogodio mrežu - 0:1.

Probao je Šalke da što prije uzvrati, međutim, to su bili uglavnom jalovi napadi, kojima je nedostajao neki završni pas ka napadačima, a onda je u posljednjem minutu prvog dijela uslijedila briljantna kontra gostiju u dva poteza.

Karem Demirbaj je pravovremeno "spojio" Andreja Kramarića sa golmanom Aleksandrom Nubelom, a hrvatski napadač rutinski poslao loptu u suprotan ugao - 0:2.

Bio je to 16. pogodak Kramarića ove sezone u Bundesligi.

U drugom poluvremenu je to bilo rutinsko odrađivanje posla Hofenhajma do 59. minuta kada je Kristijan Dingert dosudio jedanaesterac za Šalke, a sa "kreča" bio siguran Danijel Kaliđuri - 1:2.

Tračak nade da izabranici Huba Stivensa mogu barem do jednog boda trajao je samo pet minuta nakon što je Belfodil u "trepavicu" u petercu centaršutem pogodio Adama Salaja, a mađarski napadač samo "trznuo glavom" - 1:3.

Igrao se 73. minut kad je Kramarić poslije sjajne akcije asistirao Nadjemu Amiriju za "poker" golova u mreži Šalkea, a "petarda" iza leđa golmana Aleksandra Nubela "pukla" je u 80. minutu kad je na dodavanje reprezentativca Bosne i Hercegovine drugi pogodak na meču, a ukupno 15. postigao Belfodil - 1:5.

Ekipa Julijana Nagelsmana, koja je u 90. minutu primila drugi gol, strijelac je bio Gvido Burgštaler,  sada je samo na dva boda "minusa" u odnosu na četvrto mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, koje trenutno drži Ajntraht iz Frankfurta.

Bundesliga 30.kolo

Augzburg - Štutgart 6:0 (3:0)
/Kedira 11, Han 18, Maks 29, 59, Rihter 53, 68/

Bajer L-. - Nirnberg 2:0 (0:0)
/Alario 61, Foland 86/

Bajern - Verder 1:0 (0:0)
/Zile 75/

Majnc - Fortuna 3:1 (1:1)
/Mateta 1, 87 Onisivo 67 – Lukebakio 19/

Borusija Menhengladbah - Lajpcig 1:2 (0:1)
/Plean 61 – Halstenberg 15 penal, 53/

Šalke - Hofenhajm 2:5 (0:2)
/Kaliđuri 60 pen, Burgštaler - Belfodil 25, 80, Kramarić 45, Salaj 65, Amiri 73/

Nedjelja

Frajburg - Borusija Dortmund 15.30
Herta - Hanover 18.00

Ponedjeljak

Volfsburg - Ajntraht 20.30

TABELA: Bajern 70, Borusija (-1) 66, Lajpcig 61, Ajntraht (-1) 52, Borusija Menhengladbah 51, Hofenhajm 50, Bajer 48, Verder 46, Volfsburg (-1) 45, Fortuna 37, Majnc 36, Herta (-1) 35, Frajburg (-1) 32, Augzburg 31, Šalke 27, Štutgart 21, Nirnberg 18, Hanover (-1) 14

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar