ПЛ БиХ: Пали Сарајево и Зрињски, семберски реми!

Сарајево пало на Тушњу, Зрињски у Широком! Лидер на табели, екипа Сарајева поражена у Тузли од Слободе, али то није искористио Зрињски, који је поражен у Широком Бријегу. И једни и други пали у посљедњим тренуцима меча!

Фудбал 20.04.2019 | 21:20
ПЛ БиХ: Пали Сарајево и Зрињски, семберски реми!
Послије 27. кола Премијер лиге БИХ трка за шампионску титулу наставља се са истих позиција.

Лидер на табели, екипа Сарајева је поражена од Слободе 2:1 и остала на 57 освојених бодова, односно четири више од Зрињског, који је имао пола сата да искористи кикс "бордо екипе" али је поражен 1:0 у Широком Бријегу.

Фудбалери Сарајева имали су вођство послије првих 45 минута утакмице 27. кола ПЛБИХ на Тушњу, али су умјесто 18. побједе у сезони уписали четврти пораз .

Слобода - Сарајево 2:1 (0:1)

Иако су Тузлаци имали теренску иницијативу, први су мрежу затресли гости. У 32. минути Едис Смајић је на око 25 метара од свог гола изгубио лопту у дуелу са Рифатом Капићем, који је одмах послао лијево према Амару Рахмановићу. Овај је без оклијевања, са око 18 метара, опалио љевицом, а лопта је испод пречке завршила у мрежи - 0:1.

У 45. минути Антонио Видовић је могао изједначити, али је сјајно интервенисао голман Сарајева, Владан Ковачевић.

У другом полувремену Слобода је кренула на све или ништа. Редале су се акције испред шеснаестерца гостију, а у 54. минути резултат је изједначен.

На лијевој страни Мухарем Чивић се "прошетао" покрај Дарка Лазића и Амара Рахмановића, а затим је преварио и голмана Ковачевића, пославши лопту десно од њега њега у супротни кут гола – 1:1.

Домаћи су могли повести у 58. минути, након продора Перице Иветића на лијевом крилу, пронашао је у средини Смајића који је са два метра удаљености промашио лопту.

У тренутку када се очекивало да ће меч завршити подјелом бодова, Тузлаци су, у првој минути судијске надокнаде постигли гол за побједу. 

Са своје половине терена Амар Пршеш је послао дугу лопту на лијеву страну. Тони Ливанчић је само прослиједио у средину, гдје је Смајић захватио тек толико да јој промијени смјер и превари голмана Ковачевића, који сноси кривицу за овај гол.

Пола сата касније почеле су преостале утакмице 27. кола и била је то прилика да фудбалери Зрињског побједом над Широким Бријегом приђу на само бод заостатка за Сарајлијама.

Када је меч на Тушњу био завршен у Широком Бријегу у херцеговачком дербију било је 0:0 и недостајао је гол "племића" за важну побједу.

Међутим, баш као и у Тузли умјесто тријумфа фаворита, стигао је пораз.

Послије корнера за домаћеу 90 минуту меча  Матић је био најбољи у скоку и затресао мрежу Зрињског за велико славље домаћих, али сигурно и у табору Сарајлија.

Широки Бријег - Зрињски 1:0 (0:0)

Челик и Тузла сити ремизирали ау 1:1, а подјелом бодова задовољнији су домаћи који су много даље од зоне испадања.

Десетопласирана Звијезда 09 повела је против Радника, али није успјела да сачува ту предност. Брадоњић је на самом почетку другог полувремена изједначио на коначних 1:1.

Велики корак ка опстанку направила је Младост Добој Какањ побједом 3:1 против ГОШК-а.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 27. КОЛО:

Слобода - Сарајево 2:1 (0:1)
/Ћивић 54, Смајић 90+1 – Рахмановић 31/

У току

Широки Бријег - Зрињски 1:0 (0:0)
/Матић 90/

Радник - Звијезда 09 1:1 (0:1)
/Брадоњић 47 - Ћулум 42/

Младост – ГОШК 3:1 (1:1)
/Фанимо 14, Арежина 64, Анђушић 71 - Вукоја 31/

Челик - Тузла сити 1:1 (0:0)
/Окић 48 - Којић 54/

Жељезничар - Крупа (20.00)

ТАБЕЛА: Сарајево 57, Зрињски 53, Широки Бријег 43, Слобода 37, Жељезничар (-1) 36, Радник 36, Челик 36,  Младост 33, Тузла сити 30, Звијезда 09 28, ГОШК 23, Крупа (-1) 21.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар