PL BiH: Pali Sarajevo i Zrinjski, semberski remi!

Sarajevo palo na Tušnju, Zrinjski u Širokom! Lider na tabeli, ekipa Sarajeva poražena u Tuzli od Slobode, ali to nije iskoristio Zrinjski, koji je poražen u Širokom Brijegu. I jedni i drugi pali u posljednjim trenucima meča!

Fudbal 20.04.2019 | 21:20
PL BiH: Pali Sarajevo i Zrinjski, semberski remi!
Poslije 27. kola Premijer lige BIH trka za šampionsku titulu nastavlja se sa istih pozicija.

Lider na tabeli, ekipa Sarajeva je poražena od Slobode 2:1 i ostala na 57 osvojenih bodova, odnosno četiri više od Zrinjskog, koji je imao pola sata da iskoristi kiks "bordo ekipe" ali je poražen 1:0 u Širokom Brijegu.

Fudbaleri Sarajeva imali su vođstvo poslije prvih 45 minuta utakmice 27. kola PLBIH na Tušnju, ali su umjesto 18. pobjede u sezoni upisali četvrti poraz .

Sloboda - Sarajevo 2:1 (0:1)

Iako su Tuzlaci imali terensku inicijativu, prvi su mrežu zatresli gosti. U 32. minuti Edis Smajić je na oko 25 metara od svog gola izgubio loptu u duelu sa Rifatom Kapićem, koji je odmah poslao lijevo prema Amaru Rahmanoviću. Ovaj je bez oklijevanja, sa oko 18 metara, opalio ljevicom, a lopta je ispod prečke završila u mreži - 0:1.

U 45. minuti Antonio Vidović je mogao izjednačiti, ali je sjajno intervenisao golman Sarajeva, Vladan Kovačević.

U drugom poluvremenu Sloboda je krenula na sve ili ništa. Redale su se akcije ispred šesnaesterca gostiju, a u 54. minuti rezultat je izjednačen.

Na lijevoj strani Muharem Čivić se "prošetao" pokraj Darka Lazića i Amara Rahmanovića, a zatim je prevario i golmana Kovačevića, poslavši loptu desno od njega njega u suprotni kut gola – 1:1.

Domaći su mogli povesti u 58. minuti, nakon prodora Perice Ivetića na lijevom krilu, pronašao je u sredini Smajića koji je sa dva metra udaljenosti promašio loptu.

U trenutku kada se očekivalo da će meč završiti podjelom bodova, Tuzlaci su, u prvoj minuti sudijske nadoknade postigli gol za pobjedu. 

Sa svoje polovine terena Amar Pršeš je poslao dugu loptu na lijevu stranu. Toni Livančić je samo proslijedio u sredinu, gdje je Smajić zahvatio tek toliko da joj promijeni smjer i prevari golmana Kovačevića, koji snosi krivicu za ovaj gol.

Pola sata kasnije počele su preostale utakmice 27. kola i bila je to prilika da fudbaleri Zrinjskog pobjedom nad Širokim Brijegom priđu na samo bod zaostatka za Sarajlijama.

Kada je meč na Tušnju bio završen u Širokom Brijegu u hercegovačkom derbiju bilo je 0:0 i nedostajao je gol "plemića" za važnu pobjedu.

Međutim, baš kao i u Tuzli umjesto trijumfa favorita, stigao je poraz.

Poslije kornera za domaćeu 90 minutu meča  Matić je bio najbolji u skoku i zatresao mrežu Zrinjskog za veliko slavlje domaćih, ali sigurno i u taboru Sarajlija.

Široki Brijeg - Zrinjski 1:0 (0:0)

Čelik i Tuzla siti remizirali au 1:1, a podjelom bodova zadovoljniji su domaći koji su mnogo dalje od zone ispadanja.

Desetoplasirana Zvijezda 09 povela je protiv Radnika, ali nije uspjela da sačuva tu prednost. Bradonjić je na samom početku drugog poluvremena izjednačio na konačnih 1:1.

Veliki korak ka opstanku napravila je Mladost Doboj Kakanj pobjedom 3:1 protiv GOŠK-a.

PREMIJER LIGA BIH - 27. KOLO:

Sloboda - Sarajevo 2:1 (0:1)
/Ćivić 54, Smajić 90+1 – Rahmanović 31/

U toku

Široki Brijeg - Zrinjski 1:0 (0:0)
/Matić 90/

Radnik - Zvijezda 09 1:1 (0:1)
/Bradonjić 47 - Ćulum 42/

Mladost – GOŠK 3:1 (1:1)
/Fanimo 14, Arežina 64, Anđušić 71 - Vukoja 31/

Čelik - Tuzla siti 1:1 (0:0)
/Okić 48 - Kojić 54/

Željezničar - Krupa (20.00)

TABELA: Sarajevo 57, Zrinjski 53, Široki Brijeg 43, Sloboda 37, Željezničar (-1) 36, Radnik 36, Čelik 36,  Mladost 33, Tuzla siti 30, Zvijezda 09 28, GOŠK 23, Krupa (-1) 21.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar