Видео снимак шокирао јавност

Аустријску јавност шокирао је видео-снимак који кружи друштвеним мрежама на којем се види како маљолетна дјеца пребијају вршњака.

Свијет 20.04.2019 | 18:46
Видео снимак шокирао јавност
Како се испоставило, ради се о снимку направљеном мобилним телефоном, који приказује догађај из Салцбурга и датира од јула прошле године, а жртва је дјечак из Србије.

Државно тужилаштво одлучило је да против тројице нападача, старих између 14 и 16 година, подигне оптужницу због наношења тешких повреда.

На снимку се види како једна група пријети двојици ђака, потом их опкољава и затим удара. Тројица нападача су Аустријанац и двојица руских држављана који су жртву ударали песницама, шамарали га, али и шутирали у главу.

Жртва је, иначе, држављанин Србије који је у вријеме напада имао свега 13 година и који је задобио крварење у уху. Његов другар, тада 12-годишњи Македонац, задобио је хематоме од удараца песницом и ногом у лице.

Према државном тужилаштву, напад се догодио 11. јула прошле године и очигледно је био акт освете пошто је Србин, наводно, претходно испребијао пријатеља његових нападача и то снимао, као што су и они урадили.

Осумњичени малољетници морају пред судом да одговарају за велики број других кривичних дјела.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нико и Неко

20.04.2019 17:24

У ову прицу вјерујем и добро знам како је родитељима. Исто сам дозивио прије десет година. За многе је тад среца била сто сам тај моменат био у Босни али зато имам ја зену која је урадила исто сто би и ја. Од директора , двије уцитељице и пар дјеце све их је излемала и разбијала док није полиција досла. Јесте привели су је била је 5 сати у полицији али вредело је. После су се сви у страну помијерали кад би досла пред сколу. Свима им је страх задала а дијете висе никад нико није смио рузно погледати а не ударити. Ако не реагујес одмах увијек це дјецу туц. Свугдје тог има. Нема везе сто су се та дјеца ту родила увијек те сматрају странцем и мисле да могу да раде ста им је воља. Али како коме. Ко прецути опет це бити бјен ко одмах врати несмију ни помислити ста рузно реци а не ударити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.04.2019 07:49

А Руси се добро прилагодавају ?

Name

Ре неко

21.04.2019 08:42

Не причај глупости.смањи дозу.није ти полиција Аустрије ко ваша дал Федерације ил Републике Српске.

Name

Рен

21.04.2019 05:40

Има ли ишта горе од тог премлаћивања и снимања камером, па и тај премлаћени дјечак је то исто урадио, испребијани и снимао камером, и шта онда с тим стављају на YоуТубе и хвале се? Ма јунацине вијека нема шта

ОДГОВОРИТЕ