Video snimak šokirao javnost

Austrijsku javnost šokirao je video-snimak koji kruži društvenim mrežama na kojem se vidi kako maljoletna djeca prebijaju vršnjaka.

Svijet 20.04.2019 | 18:46
Video snimak šokirao javnost
Kako se ispostavilo, radi se o snimku napravljenom mobilnim telefonom, koji prikazuje događaj iz Salcburga i datira od jula prošle godine, a žrtva je dječak iz Srbije.

Državno tužilaštvo odlučilo je da protiv trojice napadača, starih između 14 i 16 godina, podigne optužnicu zbog nanošenja teških povreda.

Na snimku se vidi kako jedna grupa prijeti dvojici đaka, potom ih opkoljava i zatim udara. Trojica napadača su Austrijanac i dvojica ruskih državljana koji su žrtvu udarali pesnicama, šamarali ga, ali i šutirali u glavu.

Žrtva je, inače, državljanin Srbije koji je u vrijeme napada imao svega 13 godina i koji je zadobio krvarenje u uhu. Njegov drugar, tada 12-godišnji Makedonac, zadobio je hematome od udaraca pesnicom i nogom u lice.

Prema državnom tužilaštvu, napad se dogodio 11. jula prošle godine i očigledno je bio akt osvete pošto je Srbin, navodno, prethodno isprebijao prijatelja njegovih napadača i to snimao, kao što su i oni uradili.

Osumnjičeni maloljetnici moraju pred sudom da odgovaraju za veliki broj drugih krivičnih djela.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Niko i Neko

20.04.2019 17:24

U ovu pricu vjerujem i dobro znam kako je roditeljima. Isto sam dozivio prije deset godina. Za mnoge je tad sreca bila sto sam taj momenat bio u Bosni ali zato imam ja zenu koja je uradila isto sto bi i ja. Od direktora , dvije uciteljice i par djece sve ih je izlemala i razbijala dok nije policija dosla. Jeste priveli su je bila je 5 sati u policiji ali vredelo je. Posle su se svi u stranu pomijerali kad bi dosla pred skolu. Svima im je strah zadala a dijete vise nikad niko nije smio ruzno pogledati a ne udariti. Ako ne reagujes odmah uvijek ce djecu tuc. Svugdje tog ima. Nema veze sto su se ta djeca tu rodila uvijek te smatraju strancem i misle da mogu da rade sta im je volja. Ali kako kome. Ko precuti opet ce biti bjen ko odmah vrati nesmiju ni pomisliti sta ruzno reci a ne udariti.

ODGOVORITE
Name

re

21.04.2019 07:49

A Rusi se dobro prilagodavaju ?

Name

Re neko

21.04.2019 08:42

Ne pričaj gluposti.smanji dozu.nije ti policija Austrije ko vaša dal Federacije il Republike Srpske.

Name

Ren

21.04.2019 05:40

Ima li išta gore od tog premlaćivanja i snimanja kamerom, pa i taj premlaćeni dječak je to isto uradio, isprebijani i snimao kamerom, i šta onda s tim stavljaju na YouTube i hvale se? Ma junacine vijeka nema šta

ODGOVORITE