Кенијац најбржи у Бањалуци и региону!

"Ово је најбржа стаза у региону и јако смо срећни због тога", рекао је Горан Ћорић, директор "Вивиа рун&море wеекенд" фестивала.

Остали спортови 20.04.2019 | 13:30
Кенијац најбржи у Бањалуци и региону!
Побједник "РМЦ Бањалука полумаратона" је Паул Тионгик из Кеније који је на бањалучкој стази остварио сјајан резултат од 1:02:31, друго мјесто освојио је Ноел Хитимана, док је на трећем мјесту Жан Баптист Симункека.

У женској категорији побиједила је Ивин Лагат која је истрчала трку за 1:12:41, друга је била Рут НундуМбата, док је треће мјесто заузела Гладис Жепкуруи Бивот.

Најбржа од представница БиХ била је Лусија Кимани која је 21 километар истрчала временом 1:22:38.

Паул Тионгик јако је задовољан временом које је истрчао на стази у Бањалуци.

"Трка је била добра, вријеме је било добро, све је било у реду", рекао је Тионгик.

Рекао је да му није било тешко обзиром да се извојио па није било никаквих проблема и нису му "сметали" други такмичари. Најавио је и да ће поново доћи у Бањалуку како би поправио своје вријеме.

Горан Ћорић, директор "Вивиа рун&море wеекенд" фестивала у оквиру којег је одржан полумаратон задовољан је како су протекле трке које стартале јутро у 9 часова.

"Ако кажем да имамо најбољи резултат у региону на стази, 62 минута и 32 секунде то јасно говори. Ово је најбржа стаза у региону и јако смо срећни због тога. Организационо је протекло све перфектно, људи који су трчали имају све похвале и за стазу и окрепе и све што треба" , казао је Ћорић.

Коменатришући медицинско стање тркача који су трчали полумаратонску трку истакао је да медицински пунктови раде, те да због повољних временских прилика, вјероватно неће ни бити критичних случајева.

Према његовим ријечима у "Вивиа рун&море wеекенд" фестивалу преко 6.000 тркача учесвовало је на тркама јуче и данас, укључујући "Бамбини маратон" који тек треба да старта.

Амел Тука, бх. атлетичар који је промотер овог догађаја истакао је да је одушевљен овом манифестацијом.

"Ово је нешто што је оставило посебан утисак на мене, нешто што нам треба, промоција трчања, дружења, видите и сами колико је људи ту из разноразних градова БиХ и цијелог региона. Стварно позитивна прича и желио бих да похвалим организаторе и волонтере који учествују у овом јер без њих не би било могуће ово организовати", рекао је Тука.

Поред полумаратона данас су органиозвање и 10к и 5к трке. У трци 10к побиједио је Ж.М. Вианеи Миасир са временом 0:29:24, а међу женама побједница трке 10к је Бојана Бјељац из Хрватске са резултатом 0:33:29.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар