Ловћен је исто као Нотр Дам

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је да је Ловћен за Црну Гору оно што је Нотр Дам за Француску, те да је рушење цркве на Ловћену најсрамнији чин који се догодио у свијету.

Регион 20.04.2019 | 10:50
Ловћен је исто као Нотр Дам
"То је било и рушење Црне Горе, чин који се и данас наставља", рекао је митрополит Амфилохије.

Он је истакао да би било добро да Французи, након трагедије која се догодила са Нотр Дамом, на којем су звонила звона за вријеме битке на Косову, схвате да су и они учествовали у уништавању 150 цркава на Косову, међу којима је и Богородица Љевишка, која је исто тако стара, чудесна и лијепа, као што је и Нотр Дам.

Митрополит Амфилохије каже да је најтеже и најгоре што "братоубилачки и богоубилачки дух живи и данас у Црној Гори", као и што се на његовим основама наставља много тога.

"Ове пријетње да се руше цркве које су обновљене, као што је обновљена црква Свете Тројице на Румији", рекао је митрополит Амфилохије синоћ у Даниловграду.

Он је навео да цркве хоће да руше они који су хтјели да одбију враћање крста на Сахат кулу.

"Они су сада крстоломци и на Румији и на крстионици, а то се претвара у питање поштовања или непоштовања закона", рекао је митрополит Амфилохије.

Он је истакао да је данашња црногорска власт "учинила оно што ни Бог не може да чини".

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Игор

20.04.2019 09:10

Само ви правите паралеле и замотавајте док народ нестаје . Остави се попе Француске него јацај свијест и вјеру обицног цовјека на српским просторима . Види како да млади иду у Француску само туристицки а да им је најљепсе и најбоље у Србији . Лупате глупости , крадете од сопственог народа , претворили сте Србију у земљу робова у коју долазе бјелосвјетске пропалице и искориставају јефтину радну снагу . Попови и политицари руку под руку а народ овца увијек вам некако спреми саку динара, марака или ораха, цега вец има .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све што си рекао

20.04.2019 10:34

Митрополит Амфилохије је, што је било у његовој моћи, учинио! Борио се и бори се и у овим годинама, против немани и против аждаха, које су нажалост, многобројне - од световних власти и Српских, а поготову Црногорских, па до бројних вјековних непријатеља и Православља, и још више Српства! Жив ти нама и здрав био Владики и срећан ти данашњи велики Празник! НА МНОГАЈА ЉЕТА!

Name

ре

20.04.2019 17:51

ово је тешки мрачњак, сјећам га се када је у Београду служио молебан за упокојење владе Србије :))

Name

xxx

20.04.2019 09:35

Схватимо овакве поруке врло озбиљно,ујединимо се,помозимо једни другима,цијенимо своје ,јер само тако моземо опстати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

20.04.2019 11:10

Штета што овај човјек није Патријарх СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Реално

20.04.2019 13:19

тацно! Сигурна сам да би наставио гдје је покојни патријарх Павле стао! страсно стà нам се десава. Владика је направио паралелу измедју Ловцена и Париза. На залост насу ми само Париз видимо.