Lovćen je isto kao Notr Dam

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da je Lovćen za Crnu Goru ono što je Notr Dam za Francusku, te da je rušenje crkve na Lovćenu najsramniji čin koji se dogodio u svijetu.

Region 20.04.2019 | 10:50
Lovćen je isto kao Notr Dam
"To je bilo i rušenje Crne Gore, čin koji se i danas nastavlja", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je istakao da bi bilo dobro da Francuzi, nakon tragedije koja se dogodila sa Notr Damom, na kojem su zvonila zvona za vrijeme bitke na Kosovu, shvate da su i oni učestvovali u uništavanju 150 crkava na Kosovu, među kojima je i Bogorodica Ljeviška, koja je isto tako stara, čudesna i lijepa, kao što je i Notr Dam.

Mitropolit Amfilohije kaže da je najteže i najgore što "bratoubilački i bogoubilački duh živi i danas u Crnoj Gori", kao i što se na njegovim osnovama nastavlja mnogo toga.

"Ove prijetnje da se ruše crkve koje su obnovljene, kao što je obnovljena crkva Svete Trojice na Rumiji", rekao je mitropolit Amfilohije sinoć u Danilovgradu.

On je naveo da crkve hoće da ruše oni koji su htjeli da odbiju vraćanje krsta na Sahat kulu.

"Oni su sada krstolomci i na Rumiji i na krstionici, a to se pretvara u pitanje poštovanja ili nepoštovanja zakona", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je istakao da je današnja crnogorska vlast "učinila ono što ni Bog ne može da čini".

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Igor

20.04.2019 09:10

Samo vi pravite paralele i zamotavajte dok narod nestaje . Ostavi se pope Francuske nego jacaj svijest i vjeru obicnog covjeka na srpskim prostorima . Vidi kako da mladi idu u Francusku samo turisticki a da im je najljepse i najbolje u Srbiji . Lupate gluposti , kradete od sopstvenog naroda , pretvorili ste Srbiju u zemlju robova u koju dolaze bjelosvjetske propalice i iskoristavaju jeftinu radnu snagu . Popovi i politicari ruku pod ruku a narod ovca uvijek vam nekako spremi saku dinara, maraka ili oraha, cega vec ima .

ODGOVORITE
Name

Sve što si rekao

20.04.2019 10:34

Mitropolit Amfilohije je, što je bilo u njegovoj moći, učinio! Borio se i bori se i u ovim godinama, protiv nemani i protiv aždaha, koje su nažalost, mnogobrojne - od svetovnih vlasti i Srpskih, a pogotovu Crnogorskih, pa do brojnih vjekovnih neprijatelja i Pravoslavlja, i još više Srpstva! Živ ti nama i zdrav bio Vladiki i srećan ti današnji veliki Praznik! NA MNOGAJA LJETA!

Name

re

20.04.2019 17:51

ovo je teški mračnjak, sjećam ga se kada je u Beogradu služio moleban za upokojenje vlade Srbije :))

Name

xxx

20.04.2019 09:35

Shvatimo ovakve poruke vrlo ozbiljno,ujedinimo se,pomozimo jedni drugima,cijenimo svoje ,jer samo tako mozemo opstati..

ODGOVORITE
Name

РЕАЛНО

20.04.2019 11:10

Штета што овај човјек није Патријарх СПЦ.

ODGOVORITE
Name

Re Realno

20.04.2019 13:19

tacno! Sigurna sam da bi nastavio gdje je pokojni patrijarh Pavle stao! strasno stà nam se desava. Vladika je napravio paralelu izmedju Lovcena i Pariza. Na zalost nasu mi samo Pariz vidimo.