САД депортовала терористу у БиХ

Осумњичени за учешће на страним ратиштима чији су иницијали И. Ћ. (24) транспортован је у БиХ и налази се у притвору, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 20.04.2019 | 10:16
САД депортовала терористу у БиХ
Донесено је рјешење о одређивању притвора и И.Ћ. је спроведен у притворску јединицу Суда БиХ, те ће против њега бити настављен кривични поступак у складу са законом.

И.Ћ. је осумњичен за кривична дјела организовање терористичке групе, противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама и тероризам.

По наредби Суда БиХ, за И.Ћ. је раније расписана међународна потјерница.

У складу са међународним обавезама БиХ, Тужилаштво БиХ је у сарадњи са Граничном полицијом, Агенцијом за истраге и заштиту, Министарством безбједности, Обавјештајно-безбједносном агенцијом, МУП-ом Кантона Сарајево, а у координацији и сарадњи са Владом и Амбасадом САД у Сарајеву, провело низ активности које су резултирале трансфером држављанина БиХ са сиријског ратишта.

"Тужилаштво БиХ исказује спремност и посвећеност у провођењу закона и међународних обавеза у борби против тероризма и захваљује се на сарадњи свим агенцијама за провођење закона у БиХ, а нарочито Влади и Амбасади САД у Сарајеву на исказаној подршци и помоћи у реализацији ових активности", наводи се у саопштењу.

Аваз из извора блиских Тужилаштву БиХ сазнаје да је ријеч о Ибри Ћуфуровићу из Велике Кладуше којег су снаге сиријског демократског фронта заробиле прије два мјесеца.

Њега су ваздушне снаге САД синоћ испоручиле БиХ након чега га је преузела СИПА и предала судској полицији.

(Аваз)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

брцак

20.04.2019 08:54

Хоце ли и Ибро слободно осетати са сарајевског аеродрома у своју крајину као сто су осетали и они терористи протјерани из Њемацке.Оцекивати је да цемо Ибру за пар дана видјети како поново цува овце свом старом газди око Кладусе Само сада це Ибро имати испомоц посто су му многобројни саборци из Сyрије вец стигли у Кладусу и околину као некакве избјеглице а и они који су на путу или јос у Сyрији стици це сто пјеске сто специјалним авионима.И тако док се БРАЦА окупљају за Мектица це и даље највеци безбједносни проблем бити срби из Висеграда и могуцаи резервни састав полиције .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре брцак

20.04.2019 17:16

имамо ми и без Ибре камару безбједоносних проблема...нису андјели убили Давида, пребили и отели дијете у по бијела дана. Сотоне и злоцинци се нама сетају по институцијама. И нису Срби из висеграда проблем неко разуларена цетницка банда. Проблем су некакви набилдани бурлови мотоциклисти, бјелосвјетски криминалци. Проблем су и они који се врацају са украјинског ратиста, проблем је бурле и његова банда која не дозвољава да нам војска застити границе од надолазецег вала "избјеглица".....а опет ја не знам какви би се терористи могли овдје појавити а да су гори од ових сто нас као "воде" ево преко 20 година.

Name

Злаја

20.04.2019 08:59

Бошњачки питомци се полако враћају и своје јазбине. Свако паметан избацује смеће из свог дворишта. Овај је будући Бакиров резервиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

21.04.2019 07:01

Изгубио сам Ибра!!!

Name

брцак

20.04.2019 09:01

Ето стигао нам је и ИБРО.Само ибро није морао да пјесаци као хиљаде других претварајуци се као неке избјеглице.Не по Ибру су послали авион а у право време је се вратио цовјек у домовину ТАМАМ КАД бАКИР ОСНИВА РЕЗЕРВНУ ПОЛИЦИЈУ.За оцекивати је да видимо Ибру у том резервном саставу полиције а као искусан борац оцекивати је да буде и у комадном саставу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак

20.04.2019 09:32

Ето сад немојте да кукате како млади напустају Бих.Ево поцели су појединци и да се врацају.Вратио се млади ИБРО и то у право време у прољеце да свом газди цува овце по Кладуској периферији А мозе млади и искусни ИБРО конкурисати и у Бакирову полицију редовну или резервну ако се буде оснивала.Ако и остане да цува овце сад сигурно неце бити сам посто су многи његоваБраца вец у Кладуси или околини а и многги јос нису допјесацили из далеке пустиње .Али нема да брине стици це они а многи це бити довезени и авионима и са Истока и Запада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци

20.04.2019 10:06

Бакире ста урадисте од босанских муслимана ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филозоф

20.04.2019 10:49

Све је то гола босњацка биједа која хоце да зиви а неја могуцности.Ови слаткоријециви емисари са брадама обецавају добар зивот на овом и на оном тамо замисљеном свијету ако радис по замислима њихови болесни религиозни мозгова.Ова уплитања са стране и паметовања само доноси код тог народа јос веце подозрење.Дакле те појаве треба да реси тај народ измедју самог себе.Треба реци тим брадоњама да босњаци нису арапи и да то никад неце бити.Велики је ту улог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ботицели

20.04.2019 23:12

Браво Филозофе само неко треба реци и Србима у Босни да су Босњаци православне вјероисповиједи.

Name

Теслицанин

20.04.2019 17:47

У велику кладусу досло их је Бар 1000 из изила а ви се бринете за овим једним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.04.2019 13:00

Крупна риба амери му спасили главу да БИ даље дјелово у Табори Абу Агана Мектица теско бих СА оваквима

ОДГОВОРИТЕ