SAD deportovala teroristu u BiH

Osumnjičeni za učešće na stranim ratištima čiji su inicijali I. Ć. (24) transportovan je u BiH i nalazi se u pritvoru, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 20.04.2019 | 10:16
SAD deportovala teroristu u BiH
Doneseno je rješenje o određivanju pritvora i I.Ć. je sproveden u pritvorsku jedinicu Suda BiH, te će protiv njega biti nastavljen krivični postupak u skladu sa zakonom.

I.Ć. je osumnjičen za krivična djela organizovanje terorističke grupe, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam.

Po naredbi Suda BiH, za I.Ć. je ranije raspisana međunarodna potjernica.

U skladu sa međunarodnim obavezama BiH, Tužilaštvo BiH je u saradnji sa Graničnom policijom, Agencijom za istrage i zaštitu, Ministarstvom bezbjednosti, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, MUP-om Kantona Sarajevo, a u koordinaciji i saradnji sa Vladom i Ambasadom SAD u Sarajevu, provelo niz aktivnosti koje su rezultirale transferom državljanina BiH sa sirijskog ratišta.

"Tužilaštvo BiH iskazuje spremnost i posvećenost u provođenju zakona i međunarodnih obaveza u borbi protiv terorizma i zahvaljuje se na saradnji svim agencijama za provođenje zakona u BiH, a naročito Vladi i Ambasadi SAD u Sarajevu na iskazanoj podršci i pomoći u realizaciji ovih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Avaz iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH saznaje da je riječ o Ibri Ćufuroviću iz Velike Kladuše kojeg su snage sirijskog demokratskog fronta zarobile prije dva mjeseca.

Njega su vazdušne snage SAD sinoć isporučile BiH nakon čega ga je preuzela SIPA i predala sudskoj policiji.

(Avaz)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

brcak

20.04.2019 08:54

Hoce li i Ibro slobodno osetati sa sarajevskog aerodroma u svoju krajinu kao sto su osetali i oni teroristi protjerani iz Njemacke.Ocekivati je da cemo Ibru za par dana vidjeti kako ponovo cuva ovce svom starom gazdi oko Kladuse Samo sada ce Ibro imati ispomoc posto su mu mnogobrojni saborci iz Syrije vec stigli u Kladusu i okolinu kao nekakve izbjeglice a i oni koji su na putu ili jos u Syriji stici ce sto pjeske sto specijalnim avionima.I tako dok se BRACA okupljaju za Mektica ce i dalje najveci bezbjednosni problem biti srbi iz Visegrada i mogucai rezervni sastav policije .

ODGOVORITE
Name

re brcak

20.04.2019 17:16

imamo mi i bez Ibre kamaru bezbjedonosnih problema...nisu andjeli ubili Davida, prebili i oteli dijete u po bijela dana. Sotone i zlocinci se nama setaju po institucijama. I nisu Srbi iz visegrada problem neko razularena cetnicka banda. Problem su nekakvi nabildani burlovi motociklisti, bjelosvjetski kriminalci. Problem su i oni koji se vracaju sa ukrajinskog ratista, problem je burle i njegova banda koja ne dozvoljava da nam vojska zastiti granice od nadolazeceg vala "izbjeglica".....a opet ja ne znam kakvi bi se teroristi mogli ovdje pojaviti a da su gori od ovih sto nas kao "vode" evo preko 20 godina.

Name

Zlaja

20.04.2019 08:59

Bošnjački pitomci se polako vraćaju i svoje jazbine. Svako pametan izbacuje smeće iz svog dvorišta. Ovaj je budući Bakirov rezervista

ODGOVORITE
Name

Deba

21.04.2019 07:01

Izgubio sam Ibra!!!

Name

brcak

20.04.2019 09:01

Eto stigao nam je i IBRO.Samo ibro nije morao da pjesaci kao hiljade drugih pretvarajuci se kao neke izbjeglice.Ne po Ibru su poslali avion a u pravo vreme je se vratio covjek u domovinu TAMAM KAD bAKIR OSNIVA REZERVNU POLICIJU.Za ocekivati je da vidimo Ibru u tom rezervnom sastavu policije a kao iskusan borac ocekivati je da bude i u komadnom sastavu.

ODGOVORITE
Name

Brcak

20.04.2019 09:32

Eto sad nemojte da kukate kako mladi napustaju Bih.Evo poceli su pojedinci i da se vracaju.Vratio se mladi IBRO i to u pravo vreme u proljece da svom gazdi cuva ovce po Kladuskoj periferiji A moze mladi i iskusni IBRO konkurisati i u Bakirovu policiju redovnu ili rezervnu ako se bude osnivala.Ako i ostane da cuva ovce sad sigurno nece biti sam posto su mnogi njegovaBraca vec u Kladusi ili okolini a i mnoggi jos nisu dopjesacili iz daleke pustinje .Ali nema da brine stici ce oni a mnogi ce biti dovezeni i avionima i sa Istoka i Zapada

ODGOVORITE
Name

Sta reci

20.04.2019 10:06

Bakire sta uradiste od bosanskih muslimana ???

ODGOVORITE
Name

Filozof

20.04.2019 10:49

Sve je to gola bosnjacka bijeda koja hoce da zivi a neja mogucnosti.Ovi slatkorijecivi emisari sa bradama obecavaju dobar zivot na ovom i na onom tamo zamisljenom svijetu ako radis po zamislima njihovi bolesni religiozni mozgova.Ova uplitanja sa strane i pametovanja samo donosi kod tog naroda jos vece podozrenje.Dakle te pojave treba da resi taj narod izmedju samog sebe.Treba reci tim bradonjama da bosnjaci nisu arapi i da to nikad nece biti.Veliki je tu ulog.

ODGOVORITE
Name

boticeli

20.04.2019 23:12

Bravo Filozofe samo neko treba reci i Srbima u Bosni da su Bosnjaci pravoslavne vjeroispovijedi.

Name

Teslicanin

20.04.2019 17:47

U veliku kladusu doslo ih je Bar 1000 iz izila a vi se brinete za ovim jednim.

ODGOVORITE
Name

Re

21.04.2019 13:00

Krupna riba ameri mu spasili glavu da BI dalje djelovo u Tabori Abu Agana Mektica tesko bih SA ovakvima

ODGOVORITE