"Ја сам резултат ваших грешака"

У Украјини је синоћ, на Олимпијском стадиону у Кијеву, одржана председничка дебата на којој су актуелни председник Петро Порошенко и његов противкандидат Володимир Зеленски уочи другог круга избора у недељу изнели своје програме, али и разменили низ увреда и оптужби.

Свијет 20.04.2019 | 09:55
"Ја сам резултат ваших грешака"
Порошенко је рекао да је Зеленски можда "велики глумац и добра особа", али да прикрива оне који су побегли из Украјине од 2013. и сада желе да се врате на реванш.

"То нећемо дозволити. И нећемо дозволити тим мачкама у џаку да униште нашу земљу", рекао је Порошенко током дебате на Олимпијском стадиону у Кијеву, пред око 22.000 људи, преноси ТАСС.

На то му је Зеленски одговорио да је "боље бити мачка у џаку него вук у јагњећој кожи".

"Ја нисам политичар. Ја сам обичан човек који је дошао да сруши систем. Ја сам резултат ваших грешака и обећања", рекао је он, преноси Ројтерс.



Зеленски је упитао Порошенка како то да најсиромашнију земљу у Европи предводи најбогатији председник.

Порошенко је одбио да одговори на питања Зеленског тврдећи да их није записивао. Он је оптужио Русију да је одговорна за актуелну ситуацију у Украјини и додао да је земља била у горој ситуацији пре него што је он дошао на власт.

Двојица кандидата у једном моменту су клекнули и одали почаст украјинским војницима погинулим на истоку земље.

Други круг председничких избора одржава се у недељу, а у првом кругу Зеленски је освојио 30 одсто, а Порошенко 15,9 одсто гласова.

У завршној речи Порошенко је поручио да ће прихватити резултате избора и да је важно јединство земље.

На крају дебате, којој је присуствовало око 22.000 људи, Зеленски и Порошенко су стали један поред другог и отпевали националну химну.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар