"Ja sam rezultat vaših grešaka"

U Ukrajini je sinoć, na Olimpijskom stadionu u Kijevu, održana predsednička debata na kojoj su aktuelni predsednik Petro Porošenko i njegov protivkandidat Volodimir Zelenski uoči drugog kruga izbora u nedelju izneli svoje programe, ali i razmenili niz uvreda i optužbi.

Svijet 20.04.2019 | 09:55
"Ja sam rezultat vaših grešaka"
Porošenko je rekao da je Zelenski možda "veliki glumac i dobra osoba", ali da prikriva one koji su pobegli iz Ukrajine od 2013. i sada žele da se vrate na revanš.

"To nećemo dozvoliti. I nećemo dozvoliti tim mačkama u džaku da unište našu zemlju", rekao je Porošenko tokom debate na Olimpijskom stadionu u Kijevu, pred oko 22.000 ljudi, prenosi TASS.

Na to mu je Zelenski odgovorio da je "bolje biti mačka u džaku nego vuk u jagnjećoj koži".

"Ja nisam političar. Ja sam običan čovek koji je došao da sruši sistem. Ja sam rezultat vaših grešaka i obećanja", rekao je on, prenosi Rojters.Zelenski je upitao Porošenka kako to da najsiromašniju zemlju u Evropi predvodi najbogatiji predsednik.

Porošenko je odbio da odgovori na pitanja Zelenskog tvrdeći da ih nije zapisivao. On je optužio Rusiju da je odgovorna za aktuelnu situaciju u Ukrajini i dodao da je zemlja bila u goroj situaciji pre nego što je on došao na vlast.

Dvojica kandidata u jednom momentu su kleknuli i odali počast ukrajinskim vojnicima poginulim na istoku zemlje.

Drugi krug predsedničkih izbora održava se u nedelju, a u prvom krugu Zelenski je osvojio 30 odsto, a Porošenko 15,9 odsto glasova.

U završnoj reči Porošenko je poručio da će prihvatiti rezultate izbora i da je važno jedinstvo zemlje.

Na kraju debate, kojoj je prisustvovalo oko 22.000 ljudi, Zelenski i Porošenko su stali jedan pored drugog i otpevali nacionalnu himnu.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar