ЕЛ: Барселонин "брејк" у Истанбулу!

Мицић се испромашивао, Ханга донео Барселони "брејк"! Кошаркаши Барселоне победили су Анадолу Ефес 74:72 у Истанбулу и изједначили серију у елиминационој фази Евролиге на 1-1.  И трећа серија четвртфинала Евролиге има 1:1. Барселона победила Ефес у Истанбулу.  Барсин брејк у Истанбулу, Мицића издао шут за три поена! Екипа Светислава Пешића стигла до тријумфа у неизвесној завршници - 74:72.

Кошарка 19.04.2019 | 21:40
ЕЛ: Барселонин "брејк" у Истанбулу!
Меч пун преокрета на крају је решио Адам Ханга кошем 28 секунди пре краја, док је Крунослав Симон промашио тројку за победу Ефеса.

У другом мечу серије ниједна екипа није имала двоцифрену предност, а шест пута су се смењивали у вођству.

Барселона је водила током већег дела меча, почетком друге четвртине имала +9 (26:17), али Ефес преокреће на +7 средином треће (54:47).

Барса пред последњи квартал враћа предност (62:59), коју тројком Ертела повећава на +7 (71:64) на четири и по минута пре краја.

Међутим, Василије Мицић са шест поена режира преокрет Ефеса на 72:71, али његов тим није успео да одбрани ту предност.

Мицић је меч завршио са 15 поена и 4 асистенције, али је погодио само четири од 15 шутева из игре.

Најефикаснији у екипи Ефеса био је Шејн Ларкин са 18 поена, али је он нестао у одлучујућим минутима.

Двоцифрен учинак имали су још Симон са 14 и Адријен Моерман са 11 поена уз 6 скокова.

Барселону је предводио херој Ханга са 17 поена, 4 скока и 3 асистенције, 13 је додао Анте Томић уз 7 ухваћених лопти, док је 12 поестигао Томас Ертел.

Наредна два меча на програму су у Барселони, 24. и 26. априла.

Барселона је добила трилер у Истанбулу против Ефеса са 74:72 и изједначила резултат у серији на 1:1 пред наставак у Каталонији. Утакмица број два одлучена је у последњим секундама, а и вечерашњи окршај ових ривала показао је да предност домаћег тререна не значи ништа, јер се ради о врло изједначеним ривалима.

Екипа Светислава Пешића била је боља у првом полувремену које је решила у своју корист са три поена разлике (38:35), али тај моментум није пренела и у трећу четвртину где су домаћини боље шутирали и са две тројке врло брзо стигли до предности. Ипак, до самог краја гледали смо резултатску клацкалицу, обе екипе су размењивале ватру, а гости су имали више нерава у завршници и били спретнији у финишу.

Пресудио је Адам Ханга, који је постигао одлучујући кош неколико секунди пре истека времена. Мађар је уједно био и најбољи појединац у тиму Светислава Пешића са 17 поена и четири скока, а пратили су га одлично иАнте Томић са 13 те Тома Уертел који је убацио 12 кошева.

На другој страни најбољи је био Шејн Ларкин са 18 поена, док је Василије Мицић убацио солидних 15 поена. Српског бека издао је шут за три поена пошто је гађао 2/8, али имаћи прилику да се поправи већ у следећем мечу.

Наредна трећа утакмица ових ривала игра се у среду 24. априла у Барселони, а победник је екипа која прва дође до три победе.

У четвртак су "брејк" направили Басконија и Жалгирис, а петак вече почео је победом Барселоне против Анадолу Ефеса у арени "Синан Ерден" у Истанбулу – 74:72 (19:16, 19:18, 24:25, 12:13).

Врхунску кошарку гледамо у завршници Евролиге и четвртфиналним серијама.

Преко 15.000 навијача незадовољно је напустило велелепну арену на Босфору, свени да су сада корак даље од Фајнал фора у Виторији, који навијачи Ефеса чекају још од 2001, када је њихов тим играо други завршни турнир у низу. Никада пре, али ни после Ефес није стигао до Ф4.

Барселона има две титуле првака Европе и епитет вечитог губитника на фајнал форовима, јер их је играча чак 14 пута, а и пре тога је два пута заустављена пред трофејом.

Јунак у тиму који успешно води Светислав Пешић је Адам Ханга. Не само да је са 17 поена био први стрелац Барсе, већ је управо он положио лопту за последњи кош на мечу.

Ефес је покушао преко Крунослава Симона да узврати тројком, али није успео. Гости су потом одиграли лош напад, у којем су, додуше, судије пропустиле пар прилика да играче Барселоне пошаљу на линију за слободна бацања, али секунд, колико је остало за идеју Ергина Атамана и домаће кошаркаше, није био довољан.

Сјајан меч одиграо је Василије Мицић. Српски плејмејкер је и најзаслужнији што је други дуел имао неизвесну завршницу, јер је са девет поена у последњој деоници вратио Ефес у игру после 62:68. Репрезентативац Србије постигао је укупно 15 поена и уписао четири асистенције.

Шене Ларкин је убацио 18, а Симон 14 поена. Код Барселоне су се, поред Ханге, истакли Анте Томић са 13 поена и седам скокова, односно Томас Ертел са 12 кошева.

Серија се сада сели у Блауграну и Барса ће имати прилику да пред својим навијачима "овери" Фајнал фор у Виторији.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар