EL: Barselonin "brejk" u Istanbulu!

Micić se ispromašivao, Hanga doneo Barseloni "brejk"! Košarkaši Barselone pobedili su Anadolu Efes 74:72 u Istanbulu i izjednačili seriju u eliminacionoj fazi Evrolige na 1-1.  I treća serija četvrtfinala Evrolige ima 1:1. Barselona pobedila Efes u Istanbulu.  Barsin brejk u Istanbulu, Micića izdao šut za tri poena! Ekipa Svetislava Pešića stigla do trijumfa u neizvesnoj završnici - 74:72.

Košarka 19.04.2019 | 21:40
EL: Barselonin "brejk" u Istanbulu!
Meč pun preokreta na kraju je rešio Adam Hanga košem 28 sekundi pre kraja, dok je Krunoslav Simon promašio trojku za pobedu Efesa.

U drugom meču serije nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost, a šest puta su se smenjivali u vođstvu.

Barselona je vodila tokom većeg dela meča, početkom druge četvrtine imala +9 (26:17), ali Efes preokreće na +7 sredinom treće (54:47).

Barsa pred poslednji kvartal vraća prednost (62:59), koju trojkom Ertela povećava na +7 (71:64) na četiri i po minuta pre kraja.

Međutim, Vasilije Micić sa šest poena režira preokret Efesa na 72:71, ali njegov tim nije uspeo da odbrani tu prednost.

Micić je meč završio sa 15 poena i 4 asistencije, ali je pogodio samo četiri od 15 šuteva iz igre.

Najefikasniji u ekipi Efesa bio je Šejn Larkin sa 18 poena, ali je on nestao u odlučujućim minutima.

Dvocifren učinak imali su još Simon sa 14 i Adrijen Moerman sa 11 poena uz 6 skokova.

Barselonu je predvodio heroj Hanga sa 17 poena, 4 skoka i 3 asistencije, 13 je dodao Ante Tomić uz 7 uhvaćenih lopti, dok je 12 poestigao Tomas Ertel.

Naredna dva meča na programu su u Barseloni, 24. i 26. aprila.

Barselona je dobila triler u Istanbulu protiv Efesa sa 74:72 i izjednačila rezultat u seriji na 1:1 pred nastavak u Kataloniji. Utakmica broj dva odlučena je u poslednjim sekundama, a i večerašnji okršaj ovih rivala pokazao je da prednost domaćeg trerena ne znači ništa, jer se radi o vrlo izjednačenim rivalima.

Ekipa Svetislava Pešića bila je bolja u prvom poluvremenu koje je rešila u svoju korist sa tri poena razlike (38:35), ali taj momentum nije prenela i u treću četvrtinu gde su domaćini bolje šutirali i sa dve trojke vrlo brzo stigli do prednosti. Ipak, do samog kraja gledali smo rezultatsku klackalicu, obe ekipe su razmenjivale vatru, a gosti su imali više nerava u završnici i bili spretniji u finišu.

Presudio je Adam Hanga, koji je postigao odlučujući koš nekoliko sekundi pre isteka vremena. Mađar je ujedno bio i najbolji pojedinac u timu Svetislava Pešića sa 17 poena i četiri skoka, a pratili su ga odlično iAnte Tomić sa 13 te Toma Uertel koji je ubacio 12 koševa.

Na drugoj strani najbolji je bio Šejn Larkin sa 18 poena, dok je Vasilije Micić ubacio solidnih 15 poena. Srpskog beka izdao je šut za tri poena pošto je gađao 2/8, ali imaći priliku da se popravi već u sledećem meču.

Naredna treća utakmica ovih rivala igra se u sredu 24. aprila u Barseloni, a pobednik je ekipa koja prva dođe do tri pobede.

U četvrtak su "brejk" napravili Baskonija i Žalgiris, a petak veče počeo je pobedom Barselone protiv Anadolu Efesa u areni "Sinan Erden" u Istanbulu – 74:72 (19:16, 19:18, 24:25, 12:13).

Vrhunsku košarku gledamo u završnici Evrolige i četvrtfinalnim serijama.

Preko 15.000 navijača nezadovoljno je napustilo velelepnu arenu na Bosforu, sveni da su sada korak dalje od Fajnal fora u Vitoriji, koji navijači Efesa čekaju još od 2001, kada je njihov tim igrao drugi završni turnir u nizu. Nikada pre, ali ni posle Efes nije stigao do F4.

Barselona ima dve titule prvaka Evrope i epitet večitog gubitnika na fajnal forovima, jer ih je igrača čak 14 puta, a i pre toga je dva puta zaustavljena pred trofejom.

Junak u timu koji uspešno vodi Svetislav Pešić je Adam Hanga. Ne samo da je sa 17 poena bio prvi strelac Barse, već je upravo on položio loptu za poslednji koš na meču.

Efes je pokušao preko Krunoslava Simona da uzvrati trojkom, ali nije uspeo. Gosti su potom odigrali loš napad, u kojem su, doduše, sudije propustile par prilika da igrače Barselone pošalju na liniju za slobodna bacanja, ali sekund, koliko je ostalo za ideju Ergina Atamana i domaće košarkaše, nije bio dovoljan.

Sjajan meč odigrao je Vasilije Micić. Srpski plejmejker je i najzaslužniji što je drugi duel imao neizvesnu završnicu, jer je sa devet poena u poslednjoj deonici vratio Efes u igru posle 62:68. Reprezentativac Srbije postigao je ukupno 15 poena i upisao četiri asistencije.

Šene Larkin je ubacio 18, a Simon 14 poena. Kod Barselone su se, pored Hange, istakli Ante Tomić sa 13 poena i sedam skokova, odnosno Tomas Ertel sa 12 koševa.

Serija se sada seli u Blaugranu i Barsa će imati priliku da pred svojim navijačima "overi" Fajnal for u Vitoriji.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar