Чемпионшип: Лидс посустаје, директна промоција "виси"!

Шефилд је на три кола до краја сезоне прешао на другу позицију и има повољнији распоред, уз бољу гол-разлику.  Трагедија у Лидсу - оде виза за Премијер лигу с играчем више! После Ипсвича и Болтон испао у трећу лигу. . .

Фудбал 19.04.2019 | 19:20
Чемпионшип: Лидс посустаје, директна промоција "виси"!
Успео је Лидс поново да забрља, онако како само он то зна, а кикс против Вигана и пораз од 2:1 на Еланду могао би скупо да га кошта у покушају да се директно врати у Премијер лигу после 15 година. Јер, изгубили су пулени Марсела Бијелсе друго место на табели, претекао их је Шефилд Јунајтед (исти број бодова и боља гол-разлика) који је у уводном мечу поподнева лако поразио Нотингем Форест са 2:0.

Што се тиче Лидса, све је лепо почело, већ у 14. минуту искључен је штопер гостију Кипр због играња руком на гол линији, а домаћини добили пенал који је најбољи играч Пабло Ернандез промашио. Само минут каснијеПатрик Бамфорд је у 17. минуту на пас Лука Ејлинга разгалио препуни Еланд и наговестио нови тријумф.

Међутим, немоћно су домаћини нападали, а полетна екипа Вигана и са десеторицом успела да искористи превише офанзивни приступ. Претерује Бијелса са том својом нападачком игром у последње време и они тенери који имају брзе играче то успевају да искористе. Тако је после прве грешке одбране Гевин Мејсиућуткао Јоркшир у 44. минуту, а потпуни шок уследио је у 62. минуту када је опет Мејси поред индолентне одбране и други пут матирао Кика Касиљу.

Шок од којег се Лидс није опоравио. Нити је доминирао у последњих пола сата, нити играо онако како уме, па је заслужено поражен. Виган је остварио велику победу, вероватно одлучујућу у борби за опстанак посебно након пораза Ротерама од 4:3 у Свонсију. Прави мали кладионичарски рај виђен је данас на Либертију, из 2-1 и 7+ за миран финиш сезоне велшких Лабудова.

Важну победу оставарила је данас и Астон Вила (девету узастопну) која је рутински головима Грилиша иТемија Абрахама поразила Болтон са 2:0 и тако га послала у Лигу 1. После Ипсвича, дакле, имамо још једног путника у нижи ранг, а Ротерам је тренутно најближи томе да им се придружи од лета, мада ни Милвол, који је ремизирао с Брентфордом у лондонском дербију, није сигуран становник Чемпионшипа следеће сезоне.

Вест Бромвич Албион је наставио монструозну голгетерску серију, на његовим мечевима иначе пада убедљиво највише голова, а победом од 3:2 над Халом делује да је оверио пласман у плеј-оф. Тамо ће вероватно играти и Мидлзбро који је поразио Стоук са 1:0 голом Брита Асомбалонге у другом минуту.

С друге стране, у трци за бараж посустаје Дерби Френка Лампарда који је киксирао на гостовању у Бирмингему у занимљивом мечу (2:2). Поред Овнова, изглупирао се и Бритол Сити, такође кандидат за бараж, који је на свом терену ремизирао с Редингом (1:1).

До краја регуларног дела Чемпионшипа остала су још три кола.

У једном тренутку је деловало да ће се Лидс без већих проблема вратити у Премијер лигу, али на три кола до завршетка сезоне у Чемпионшипу - "виси" им директна промоција.

Поразом од Вигана (1:2), који се бори за опстанак у другом рангу такмичења, Лидс је пао на трећу позицију што је искористио Шефилд јунајтед славивши против Нотингема (2:0), па тако у финалну фазу сезоне улазе с бољим шансама од Лидса, пошто се гледа гол-разлика.

Она је тренутно на страни Шефилда (+32 у односу на +26), а Лидс је у евидентном паду форме пошто је поражен у три од последњих шест мечева.

Много пута у историји Лидс је знао да "угуши сам себе" као што је било овог поподнева против Вигана који им се супротставио са десеторицом играча у 80 минута меча, али им је нешто више од 20% поседа било довољно да би славили на "Елан роуду".

"Паунови" додуше имају и "краћи ростер" и можда дугачка сезона узима маха, а остаје им нада да ће Марсело Бијелса успети да их извуче на прави пут у последња три меча сезоне.

Следе им гостовања Брентфорду и Ипсвичу, односно меч пред домаћом публиком против Астон Виле, па ће се надати да ће у истом периоду забележити боље резултате од Шефилда, ако је већ сада јасно да ће Норич као шампион Чемпионшипа догодине играти у Премијер лиги.

У супротном, следи им плеј-оф за тимове пласиране од трећег до шестог места на "Вемблију" где су изненађења ипак могућа...

Хоћемо ли видети ипак Лидс у елити први пут од 2004. године?

ТАБЕЛА: Норич (-1) 86, Шефилд јунајтед 82, Лидс 82, ВБА 76, Астон Вила 72, Мидлсбро 67, Бристол сити 66, Дерби каунти 64...

Норич распоред до краја: Шефилд Венздеј (Д), Стоук (Г), Норич (Д) и Астон Вила (Г).
Лидс распоред до краја: Брентфорд (Г), Астон Вила (Д) и Ипсвич (Г).
Шефилд јунајтед распоред до краја: Хал сити (Г), Ипсвич (Д), Стоук (Г).

ЕНГЛЕСКА 2 - 43. коло

Петак

Бристол Сити - Рединг 1:1 (0:0)
/Браунхил 72 - Меите 48/

Шефилд Јунајтед - Нотингем Форест 2:0 (0:0)
/Дафи 51, Стивенс 85/ 

Милвол - Брентфорд 1:1 (1:1)
/Грегори 15 - Дасилва 20/

Мидлзбро - Стоук 1:0 (1:0)
/Асомбалонга 2/ 

Болтон - Астон Вила 0:2 (0:0)
/Грилиш 47, Абрахам 57/ 

ВБА  - Хал 3:2 (1:0)
/Гибс 42, Гејл 62, 86 - Кин 48, 59/ 

Престон - Ипсвич 4:0 (2:0)
/Робинсон 6, 22, Нмеча 56, 75/ 

Свонси - Ротерам 4:3 (1:2)
/Мекбурни 36, 79, Мекеј 50, Бајерс 69 - Ихиекве 10, Крукс 38, Вокс 83/ 

Лидс - Виган 1:2 (1:1)
/Бамфорд 17 - Мејси 44, 62/ 

Бирмингем - Дерби 2:2 (2:2)
/Јуткијевич 2, Морисон 19 - Вагхорн 7, Кио 28/

КПР - Блекбурн 1:2 (0:1)
/Смит 90+2 - Грејем 22. пенал, Дак 46/

20.45: Норич - Шефилд Венздеј

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар