Мектић: Срамота Гордане Тадић

"Мој апел Тужилаштву - да нас више не срамоти. Упетљали су се у нешто о чему немају благе везе и што није њихов посао. Ја разумијем да она има потребу да заштити своје блиске рођаке и фамилију, али ово је озбиљна прича и посао. Предсједништво, као озбиљна институција је реаговало како је реаговало. А то што су они покушали да посуше тај случај и предмет, то је њихова срамота. Нека се ушуте, ништа не говоре, нека се одмакну од овог случаја немају они везе с тим", закључио је Мектић.

Република Српска 19.04.2019 | 18:32
Мектић: Срамота Гордане Тадић
Драган Мектић, министар безбједности Босне и Херцеговине оштро је реаговао на изјаве Гордане Тадић, главне тужитељице Тужилаштва БиХ. Он је коментарисао савјете новинарима које је данас упутила на прес- конференцији, а дао је и свој суд на њене изјаве о афери врбовања.

"Глупост који нико није извалио у посљедњих 50 година. Па неће новинар који ради неку истраживачку причу, дође до информације, прво ићи у Тужилаштво па онда објављивати текст. Па гдје је она то видјела. Па то није нормално", казао је Мектић, позивајући Тадићеву да престане, како је рекао, с бруком и срамотом.

"Не срамоти само у Босни и Херцеговини него оде срамота изван Босне и Херцеговине. Ко обавезује новинара да прије него што ће објавити текст то исприча Тужилаштву? Гдје то има. Зна ли она шта је демократија, шта су слободни медији", казао је Мектић телевизији Н1.

Подсјећамо, Гордана Тадић је казала данас да новинари требају прво доћи у Тужилаштво или у неку од полицијских агенција - да се све информације провјере. У супротном узнемирују се грађани БиХ.

"Новинарским текстовима се узнемиравају грађани? Па новинари истражују и објављују истину. Она узнемирава тиме јавност. Ко је узнемирен? Ја ето, не да тражим, него молим Тужилаштво да престане брукати ову државу. То је брука и срамота. Поготово што ће наводно ићи у Словенију истраживати нешто и у Хрватску. Која обавјештајна служба ће им дати податке? Па то је међународна брука. Нека се предстану брукати", казао је Мектић, додајући да се довољно обрукала у овом случају што су се петљали, а нису требали.

"Они са овим случајем немају ништа. Ово је једна законска активност била, прије свега Обавјештајне агенције. Обавјештајна агенција је радила у скалду са свим законима ове земље. То што су се упетљали - то је био њен лични интерес да спашава своју фамилију", рекао је Мектић. 

"Шта ће она у Словенији, коме ће она у Словенију? Они су изгубили компас, они не знају. Ја сам мислио да се баве лоповским интересима, они сад и не знају. Која ће њима обавјештајна служба да да податке. Немојте да нас брукају на међународном плану. Дај да раде оно што им је посао", изјавио је Мектић.

Гордана Тадић је одговарајући на питања репортерке Н1 казала да афера око врбовања није смјела доћи до Тужилаштва БиХ и да није смјела изаћи у јавност. Мектић јој је поручио:

"Шта она зна. Шта се она петља у посао обавјештајне организације. То није њен посао. Она о томе не зна ништа."

Поздравила је такођер одлуку Предсједништва БиХ, чији су чланови задужили Министарство иностраних послова БиХ да упути протестну ноту Хрватској због активности и поступака Сигурносно-обавјештајне агенције Републике Хрватске према држављанима Босне и Херцеговине приликом њиховог боравка или транзита кроз ту земљу.

"Поздравила одлуку Предсједништва - а она обуставила истрагу. Па глупира се. Не може глупље него што је изашла сад у јавност. Ово је дно сваког дна. Ово је показало сву суштину глупости којима се бави Тужилаштво. Она се бави само неким другим, ко шта може, ко шта не може. Не ради само свој посао и оно што је њена обавеза. Од ње се очекује да процесуира случајеве организованог криминала и корупције. То нека ради. Она се петља у све осим у оно што треба да ради", казао је Мектић.

"Мој апел Тужилаштву - да нас више не срамоти. Упетљали су се у нешто о чему немају благе везе и што није њихов посао. Ја разумијем да она има потребу да заштити своје блиске рођаке и фамилију, али ово је озбиљна прича и посао. Предсједништво, као озбиљна институција је реаговало како је реаговало. А то што су они покушали да посуше тај случај и предмет, то је њихова срамота. Нека се ушуте, ништа не говоре, нека се одмакну од овог случаја немају они везе с тим", закључио је Мектић.

(Н1)


 

 

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Господине

19.04.2019 16:55

Мектицу,само им реците да нису способни. Нека дају оставке да млади раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

19.04.2019 19:14

Нека запосле младе људе као што је Шаровић запослио своју аду жену од шездесет.година у централну банку.

Name

срето

19.04.2019 20:27

Мектиц да казе неком да поднесе оставку, колило има од избора које су изгубили, а он још глуми министра умјесто да поднесе оставку

Name

Са

19.04.2019 20:46

оставка се не даје док се не формира вецина и именују нови. Овце нису за интелектуална тумацења

Name

Ре

19.04.2019 21:01

Мектицу, добро радите и борите се против свих зла. Цеститка за то. Али да су Вас пуним капацитетом подрзали и Васи кадрови, прије свега директор најјаце полицијске Агенције у БиХ кога сте Ви именовали највјероватније зато сто Вам је кум, иако је био трецерангирани на листи, Васа борба би дала и одредјене конкретне резултате. Медјутим, он је у Агенцији, по дубини, наставио са лосим кадровским рјесењима и то је кљуцни проблем.

Name

Мали а није Синиша

20.04.2019 05:08

Све је то иста багра која се дочепала власти за личну корист. Па нека се кољу међусобно јер је нама свеједно. Од нас узимају, ништа не дају.

Name

Кики

19.04.2019 17:10

Никад нисам али гласам за тебе прве сљедеће прилике. Кинг!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

20.04.2019 05:34

Нису они изгубили изборе врло добро се зна да су избори покрадени.

Name

нико никановиц

19.04.2019 17:21

Прпа за Мектица, у затвор цес друзе. Засто ти смета да це тузитељица ици у Словенију и Хрватску, мозда због тога да це открити твоје малверзације. Како која слузба це дати информације, они који теби никада неце вјеровати, нити срби, нити хрвати, нити муслимани. Ускоро цес дати оставку и на све функције и у сдс-у јер це странка то тразити, тебе се не мозе трпити. Одлазис пријатељу, у историју, ни за ста друго и ниси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре нико

19.04.2019 18:50

Ти или неразумес или то говорис из мржње према Мектицу но небитно је. А ста је битно да цовек спасава господју од дипломатског блама. Морас разумјети да обавјештајне агенције недају изјаве тужилаштвима ни својеим земљама. Сто це реци да је толика глупост ове господје да то нема границе да добије изјаве и истражује у таквим агенцијама то је толико бизарна глупост која се равна са тим да је кцерка родила себи маму. Надам се да схватас. И јос несто ово о цемо она замишља да уради се аутоматски ставља у врбовање тог тужилаштва од стране обавјештајних служби из Словеније и Хрватске. Ако се питас засто само мало размисли да цовјек који купује никада незна ста му се и засто продаје. Дакле продавац увјек уградјује своју причу. Ако ни ово не схватас запосли се у тужилаштво са овом господјом и нецес ни знати ста радис а лоповлук це да цвате.

Name

Ре

19.04.2019 19:09

Довољно је било послусати ову зену. Она благе везе нема.

Name

За Нико

19.04.2019 20:33

Ти си бас нико ал си и ниста биједо једна. Мектиц је Јунацина.

Name

роттердам

19.04.2019 17:23

Господине Мектицу,цијеним вас као једног постеног цовјека који је покусао радити свој посао али други су вас бојкотовали.Цланови предсједниства су лопузе и све це уцинити да вас оптузе и казне.Васа греска јесто нисте тразили медјународну помоц да ове криминалце стрпате у затвор,а ако вам нису хтјели помоци ,требали сте јавно реци ко неце да помогне.Овако сада се морате бранити од пола Хрватске на целу са Цовицем и Додиком.Зелим вам сву срецу у одбрани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истрагу просирити

19.04.2019 17:41

Истрагу оцито треба просирити и на цланове Предсједниства.Јер откуд им сад та нота. Могу замислити изглед Миле као свједока у овом предмету. Ја луде дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана Тадиц

19.04.2019 17:56

Ко се зноји испод носа док прица о системској корупцији знаци да је озбиљно нервозан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Нику Никановица

19.04.2019 18:59

Појма немас,о зивоту.Само лупас глупости.

Name

Букачевић

19.04.2019 19:06

Драган Мектиц је један од оних који су срозали СДС. Сјетите се само прослих избора и резултата, а томе је допринос дао и овај Мектиц јер је свако његово појављивање у медијма знацило барем 10 гласова мање за СДС. Надам се да це конацно странку преузети људи попут Милицевица и Цицка, а да це разне Говедарице и разни Мектици отици у заборав. А сад мало да запјевамо у сусрет унутарстранацким изборима: Клице вила из Теслица - Цланство хоце Милицевица. А с Романије соко клице - Здраво Цицко, потпредсједнице. Рогатицом се пјесма ори - Јер Саровиц Мирко мудро збори. А вецег СДС-овца од Мркаља до Вардиста од мене нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

19.04.2019 20:36

А који си ти дебил...

Name

Ре Робин Худ

19.04.2019 21:09

ја бих само додао да је овај Букачевић велика будала.

Name

Ре Букачевић

20.04.2019 04:56

Цицко и Милићевић два различита свијета. Цицко од себе украде па побјегне. Миличевић је човјек за поштовање.

Name

Нико

19.04.2019 19:59

Мектица за предсједника БиХ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јазавац

19.04.2019 21:41

Мектићу ти си легенда, ову гамад си побиједио на свим фронтовима, још сачекај да се сами поубијају због дроге, пара и станова па кад изгину ови владајући мајмуни онда направи нову власт без Бакира, Бурле и остале криминалне братије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преваранти

20.04.2019 07:59

ЦИЈЕЛА ВЛАСТ ЈЕ БРУКА и БЛАМАЗА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхм

20.04.2019 15:58

То је тај ниво једног газда Бузде.

ОДГОВОРИТЕ