Трка БГ-БЛ: Ирци поново најбржи, славио Виперт!

Волтер Виперт, возач ЕвоПро рејсинг тима из Ирске побједник је друге етапе 13. бициклистичке трке Београд - Бањалука, која је вожена од Власенице до Брчког.

Остали спортови 19.04.2019 | 19:00
Трка БГ-БЛ: Ирци поново најбржи, славио Виперт!
Ово је друга побједа ирског тима пошто је у првој етапи славио Арон Гејт, који ће носити жуту мајицу и на трећој етапи трке.

Бициклисти ЕвоПроа поново су одрадили одличан тимски посао, а Холанђанин у тиму са Острва успио је да се издвоји у финишу и тријумфује испред Нијемца Патрика Халера (Хајзомат Рад), те Пољака Павела Франчека (Востер).

"Било је одлично. Осјећао сам се врло лоше у првој етапи, али смо имали одличну тактику послије тимског састанка и успјели смо да сачувамо жуту мајицу. На посљедњем успону осјетио сам
да имам довољно снаге и на крају је све испало одлично", рекао је Виперт.

Гејтова предност у укупном пласману је свега три секунде у односу на првог пратиоца, али је оптимиста пред одлучујуће борбе.

"Успио сам да одбраним мајицу и надам се да ћемо успјети да је задржимо и послије четврте етапе. Најтежа су ми била посљедња четири километра, али сам успио", рекао је Новозеланђанин.

Како је група у циљ дошла компактна, није било промјена ни носилаца осталих мајица. 

Бијелу, намијењену најбољем младом возачу задржао је Атила Валтер (ЦЦЦ), плаву за најбољег брдског возача и даље носи Јоханес Шинагел (Малоха Пушбајкерс), док је црвена за најбољег
спринтера власништво Флоренца Кнауера (Херман).

Борба за укупног побједника трке наставља се у суботу када ће бициклисти возити од Бијељине до Теслића, док ће коначан расплет бити познат у недјељу етапом од Прњавора до Бањалуке преко Дервенте, Српца, Разбоја и Лакташа.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар