Алегри је мало нервозан: Доста више с Ајаксом!

Ми смо испали магарци! Не нервира га што сви причају о Ајаксовој лепој игри.

Фудбал 20.04.2019 | 12:45
Алегри је мало нервозан: Доста више с Ајаксом!
Јувентус вечерас планира прославу, улази у историју италијанског фудбала осмим узастопним скудетом, али неће то баш бити идеална слављеничка атмосфера. Многима још није до славља после фудбалске лекције усред Торина од фантастичног Ајакса.

Јувентусов приоритет је ове сезоне било освајање Лиге шампиона, били су један од главних фаворита, а доживели су болну лекцију од Ајакса која је могла да се претвори у дебакл да су гости искористили неке од обрјних шанси. Ипак, и овако је било довољно поражавјуће за Јуве... Макс Алегри је опет дошао под лупу критичара и опет се јавност пита да ли је он човек који може да освоји Лигу шампиона.

Први пут после пораза од Ајакса, Алегри је причао у јавности најављујући сутрашњи окршај саФиорентином.

„Срећни смо што имамо прилику да ускоро освојимо скудето и што ћемо то и урадити. Имали смо неколико дана да утопимо горчину и да кренемо напред. Алибији су само за оне који не побеђују. Док и математички не освојимо скудето, не размишљамо ни о чему другом. После тога крећемо припреме за следећу сезону“.

Алегри потенцира да је ово успешна сезона за Јуве.

„Освајање два од четири могућа трофеја је успех и треба да будемо срећни. Али прво да освојимо скудето... После тога нас очекује пет утакмица који су важне и у којима Јувентус мора да покаже добру игру и резултате. Нећемо се глупирати у њима, али имамо много повређених играча. Перин ће бити одсутан три месеца. Кедира три месеца. Манџукић ће тешко заиграти до краја сезоне. Дибала ће паузирати 15 дана. Касерес десет дана. Даглас Коста исто. Кјелини ће можда бити спреман за Интер. Барзаљи наставља да се опоравља...“.  

Иако је Алегри покушавао да конференцију за медије усмери само на меч са Фиорентином, новинари су инситирали са питањима о елиминацији од Ајакса.

„Прича о Лиги шампиона је завршена. Крај! Готово! Испали смо и то је то. Роналдо и Јувентус не гарантују титулу у Лиги шампиона. Погледајте Барселону. После четири године је успела да се пласира у полуфинале, а има Месија. Међутим, у фудбалу су битне још неке компоненте. Против Ајакса смо први шут према нашем голу имали у 34. минуту. Тај шут је ишао ко зна где, али је случајно пао на ногу неког ко је постигао гол“.

Уплео се Алегри у мрежу новинарских питања и потом сам наставио о Ајаксу...

„Не љутим се кад се прича о лепом фудбалу. Ми смо у Торину играли боље него у Амстердаму, али смо били магарци када смо им дозволили четири контранапада. Гледао сам два пута снимак меча са Ајаксом јер сам тврдоглав као мазга. И само сам себи потврдио оно што сам мислио и на клупи током меча. Треба бити луцидан и циничан у оцени наше сезоне и играча. Негативан резултат против Ајакса не мења чињеницу да само урадили добар посао током сезоне. По мени, чак сјајан посао“.

Ипак, куповина Кристијана Роналда је ставила додатни притисак на Јуве у Лиги шампиона.

„Можете да причате шта хоћете, а можете и контра од тога. Долазак Роналда није никаква математичка гаранције, фудбал није езгактна наука. Ових дана чујем разна мишљења, многи објашњавју фудбал, све то памтим, па ћемо се наредне сезоне у ово време подсетити шта се причало и писало. Јувентус сваке сезоне иде да освоји све. Ишли смо и у Лиги шампиона, али смо изгубили и са том причом је готово“.

Ипак, Јувентус има неуспешнију сезону него претходну. Није одбранио ни трофеј у Купу Италије.

„Не заборавите да смо у Бергаму играли са повређеним Барзаљијем, са повређеним Бонућијем, Кјелини је изашао после 10 минута... Бенатија је желео да иде и није хтео да игра од почетка децембра до 31. јануара. У Амстердаму нисмо могли да рачунамо на Кјелинија, Барзљија, Касереса, а чак је и Бонући имао проблема са повредом. И шта онда да радиш? Играш! У Лиги шампиона мораш да будеш паметан, али и да имаш среће“.

Да ли је стручни штаб крив за толике повреде?

„Сваке сезоне правимо анализу са стручним штабом. Емре Џан, Кедира, Кавдрадо, Манџукић, Даглас Коста су играли мање него што је требало, али не треба да се правдају било коме већ да буду поносни“.

О Роналду...

„Роналдо је будућност Јувентус.а Био је фантастичан ове сезоне, биће и следеће. Сутра ће бити на терену- Играће најјачи тим који имамо јер то је утакмица у којој освајамо титулу“.

О својој будућности...

„Уговор ми истиче наредне сезоне, нисам причао са Ањелијем о продужетку јер смо били фокусирани на Лигу ампиона и скудето.  На путу смо ка осмој узастопној титули, што је историјско достигнуће. Лично, презадовољан сам са ових пет година овде“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар