Alegri je malo nervozan: Dosta više s Ajaksom!

Mi smo ispali magarci! Ne nervira ga što svi pričaju o Ajaksovoj lepoj igri.

Fudbal 20.04.2019 | 12:45
Alegri je malo nervozan: Dosta više s Ajaksom!
Juventus večeras planira proslavu, ulazi u istoriju italijanskog fudbala osmim uzastopnim skudetom, ali neće to baš biti idealna slavljenička atmosfera. Mnogima još nije do slavlja posle fudbalske lekcije usred Torina od fantastičnog Ajaksa.

Juventusov prioritet je ove sezone bilo osvajanje Lige šampiona, bili su jedan od glavnih favorita, a doživeli su bolnu lekciju od Ajaksa koja je mogla da se pretvori u debakl da su gosti iskoristili neke od obrjnih šansi. Ipak, i ovako je bilo dovoljno poražavjuće za Juve... Maks Alegri je opet došao pod lupu kritičara i opet se javnost pita da li je on čovek koji može da osvoji Ligu šampiona.

Prvi put posle poraza od Ajaksa, Alegri je pričao u javnosti najavljujući sutrašnji okršaj saFiorentinom.

„Srećni smo što imamo priliku da uskoro osvojimo skudeto i što ćemo to i uraditi. Imali smo nekoliko dana da utopimo gorčinu i da krenemo napred. Alibiji su samo za one koji ne pobeđuju. Dok i matematički ne osvojimo skudeto, ne razmišljamo ni o čemu drugom. Posle toga krećemo pripreme za sledeću sezonu“.

Alegri potencira da je ovo uspešna sezona za Juve.

„Osvajanje dva od četiri moguća trofeja je uspeh i treba da budemo srećni. Ali prvo da osvojimo skudeto... Posle toga nas očekuje pet utakmica koji su važne i u kojima Juventus mora da pokaže dobru igru i rezultate. Nećemo se glupirati u njima, ali imamo mnogo povređenih igrača. Perin će biti odsutan tri meseca. Kedira tri meseca. Mandžukić će teško zaigrati do kraja sezone. Dibala će pauzirati 15 dana. Kaseres deset dana. Daglas Kosta isto. Kjelini će možda biti spreman za Inter. Barzalji nastavlja da se oporavlja...“.  

Iako je Alegri pokušavao da konferenciju za medije usmeri samo na meč sa Fiorentinom, novinari su insitirali sa pitanjima o eliminaciji od Ajaksa.

„Priča o Ligi šampiona je završena. Kraj! Gotovo! Ispali smo i to je to. Ronaldo i Juventus ne garantuju titulu u Ligi šampiona. Pogledajte Barselonu. Posle četiri godine je uspela da se plasira u polufinale, a ima Mesija. Međutim, u fudbalu su bitne još neke komponente. Protiv Ajaksa smo prvi šut prema našem golu imali u 34. minutu. Taj šut je išao ko zna gde, ali je slučajno pao na nogu nekog ko je postigao gol“.

Upleo se Alegri u mrežu novinarskih pitanja i potom sam nastavio o Ajaksu...

„Ne ljutim se kad se priča o lepom fudbalu. Mi smo u Torinu igrali bolje nego u Amsterdamu, ali smo bili magarci kada smo im dozvolili četiri kontranapada. Gledao sam dva puta snimak meča sa Ajaksom jer sam tvrdoglav kao mazga. I samo sam sebi potvrdio ono što sam mislio i na klupi tokom meča. Treba biti lucidan i ciničan u oceni naše sezone i igrača. Negativan rezultat protiv Ajaksa ne menja činjenicu da samo uradili dobar posao tokom sezone. Po meni, čak sjajan posao“.

Ipak, kupovina Kristijana Ronalda je stavila dodatni pritisak na Juve u Ligi šampiona.

„Možete da pričate šta hoćete, a možete i kontra od toga. Dolazak Ronalda nije nikakva matematička garancije, fudbal nije ezgaktna nauka. Ovih dana čujem razna mišljenja, mnogi objašnjavju fudbal, sve to pamtim, pa ćemo se naredne sezone u ovo vreme podsetiti šta se pričalo i pisalo. Juventus svake sezone ide da osvoji sve. Išli smo i u Ligi šampiona, ali smo izgubili i sa tom pričom je gotovo“.

Ipak, Juventus ima neuspešniju sezonu nego prethodnu. Nije odbranio ni trofej u Kupu Italije.

„Ne zaboravite da smo u Bergamu igrali sa povređenim Barzaljijem, sa povređenim Bonućijem, Kjelini je izašao posle 10 minuta... Benatija je želeo da ide i nije hteo da igra od početka decembra do 31. januara. U Amsterdamu nismo mogli da računamo na Kjelinija, Barzljija, Kaseresa, a čak je i Bonući imao problema sa povredom. I šta onda da radiš? Igraš! U Ligi šampiona moraš da budeš pametan, ali i da imaš sreće“.

Da li je stručni štab kriv za tolike povrede?

„Svake sezone pravimo analizu sa stručnim štabom. Emre Džan, Kedira, Kavdrado, Mandžukić, Daglas Kosta su igrali manje nego što je trebalo, ali ne treba da se pravdaju bilo kome već da budu ponosni“.

O Ronaldu...

„Ronaldo je budućnost Juventus.a Bio je fantastičan ove sezone, biće i sledeće. Sutra će biti na terenu- Igraće najjači tim koji imamo jer to je utakmica u kojoj osvajamo titulu“.

O svojoj budućnosti...

„Ugovor mi ističe naredne sezone, nisam pričao sa Anjelijem o produžetku jer smo bili fokusirani na Ligu ampiona i skudeto.  Na putu smo ka osmoj uzastopnoj tituli, što je istorijsko dostignuće. Lično, prezadovoljan sam sa ovih pet godina ovde“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar