Анализа: Ко ће искочити вечерас?

А ко ће бити испод траженог просека. . . ?

Кошарка 19.04.2019 | 17:30
Анализа: Ко ће искочити вечерас?
Још мало нас дели од почетка четврте утакмице финала Јадранске лиге, где ћемо добити одговор на питање - Црвена звезда или Будућност?

Серија која је у многима разоткрила цео спектар негативних емоција долази до врхунца и вечерашњи окршај у Морачи (ТВ Арена Спорт, 19.00) могао би да буде и последњи за ову сезону регионалног такмичења. Видели смо Звездину доминацију у уводне две утакмице и одговор Будућности у последњи час, а у дану новог судара два великана остаје да видимо ко ће искочити, а ко ће бити испод траженог просека?

Какав год дан да има, Норис Кол ће узети својих десет до петнаест шутева и испуниће квоту. У овој финалној серији једино је омануо у првом сусрету, али је у наредна два меча подигао лествицу и распалио још јаче, без превише обазирања на саиграче и навијаче. Чак и у Подгорици добио критике што не дели више лопту саиграчима, али такав је то менталитет - програмиран да испуни лични циљ. Ношен публиком са трибина готово је извесно да ће прећи зацртану границу. 

Француз је можда био један од најконстантнијих играча у полуфиналној серији, али је против Црвене звезде ушао у дебели минус. Његова статистика говори довољно за себе - у Београду није погодио ниједну тројку, у Подгорици је убацио две, али је опет на силу извукао 10 поена, јер је имао 1/8 за два. Нешто се саЏексоном десило и једноставно није то играч који је својевремено проглашен за најбољег стрелца АЦБ лиге. Вероватно је притисак важности утакмица одрадио своје, али вечерас једноставно мора да поправи утисак, бар да заврши меч с двоцифреним бројем поена, што је обавеза за тако искусног играча. . 

Гордића су „прогутали“ саиграчи попут Кола и Џексона, који узимају највећу порцију шутева. Човек који је прошле сезоне донео титулу Будућности сада не личи ни на бледу сенку тог играча, а и Црвена звезда га је добром одбраном из пика онемогућила да долази до лаких поена. Због чињенице да је потпуно у сенци странаца, вероватно ће и вечерас имати ограничен број шутева, што неће бити довољно да се пређе граница.

Својевремено најбољи играч Бешикташа на паркету изгледа потпуно индиспонирано, а поједини тврде чак и потпуно неизаинтересовано за ово финале. Да ли је у питању незадовољство због чињенице да остали играчи у тиму узимају више шутева, или је искључиво до добре одбране Мохамеда Фајеа, али Кларк је за три досадашње утакмице убацио само 18 поена, са тенденцијом пада како је време пролазило. Шушка се и да га је умор због свих обавеза доста пореметио и не верујемо да је у могућности да пређе 10 поена. 

Риверс је просто експлодирао у првом полувремену сусрета у Подгорици и направио дар-мар с 19 поена и шутем без грешке. У другом полувремену је нестао, али је испунио тражену квоту. Сада Риверс мора тих 19 (или више) поена да распореди на свих 40 минута, јер само тако заиста може да буде од важности Црвеној звезди. Свестан је тога и он, зато је доведен, да направи превагу у најважнијим утакмицама. Ово би могла да буде прилика за њега, а свакако делује да ће отићи у плус, јер је подигао форму последњих дана. 

Једини разлог зашто смо се определили за минус је питање његове спремности за ову утакмицу. Због незгодног пада на леђа у среду одиграо је тек пет минута у другом полувремену, иако је одиграо сасвим солидно у првом делу сусрета. Ако буде у могућности да игра, исправљамо прогнозу и шаљемо га у плус. У супротном, минус не гине. 

Одбрана Будућности је у среду направила много тога доброг затварањем рекета и сталним удвајањем на Оџу, што је Милана Томића натерало да све карте баци на "смалл-балл" поставку с четири спољна иМохамедом Фајеом као јединим високим играчем. Оџо је био индиспониран у трећој утакмици, али ћеТомић и његови сарадници вероватно наћи начин да снажног Нигеријца врате у рекет, где је сурово доминирао у прва два сусрета. Ако се то деси - плус не гине. 

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс, Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар