Сукоб професора и више ученика

Професор физике у Седмој београдској гимназији ошамарио је током часа ученицу другог разреда те гимназије, преноси "ТВ Прва" и додаје да је одмах потом ударио и другу дјевојчицу. Инцидент се догодио наочиглед других ђака, који су одмах реаговали и покушали да заштите другарице. Како преносе медији, један ученик ударио је професора.

Србија 19.04.2019 | 10:56
Сукоб професора и више ученика
Полиција је била на мјесту догађаја, а у гимназију у Миријеву дошла је и хитна помоћ, да прегледа дјевојчицу.

Све је почело, према незваничним информацијама, када је ударена ученица негодовала због оцјене. Професор јој је ударио шамар, а потом и другој ученици која је одмах устала у одбрану другарице. Настао је општи метеж, јер су реаговали и остали ђаци, при чему је један ученик, на крају, ударио поменутог наставника.

У школу је позвана полиција, засједао је и Школски одбор.

Инцидент се догодио током трећег часа на коме су ученици незадовољни начином оцјењивања на контролном задатку тражили објашњење од професора и питали који су критеријуми за оцјењивање.

"Професор је објашњавао критеријуме оцјењивања, а дјевојчица се није сложила с њим и бурније је одреаговала. Професор је ударио, а када је устала другарица да је заштити и она је добила шамар", каже за "Тањуг" педагог Седме београдске гимназије Драгица Китановић.

Китановићева каже да су чули вриску дјеце у одјељењу и да су она и директор школе одмах реаговали. Директор је у своју канцеларију одвео наставника, док је она остала у учионици да смири ђаке.

Школа је о свему одмах обавијестила родитеље, полицију и школску управу, односно Министарство просвјете.

Позвана је и Хитна помоћ, која је прегледала ученике и констатовала да немају повреде, док је професор због високог притиска и узбуђења у пратњи полиције превезен у Ургентни центар.

У Министарству просвјете кажу да су обавијештени шта се догодило у Седмој београдској гимназији. Наводе да је професор који је ошамарио дјевојчице поднио захтјев директору школе да му се раскине радни однос из личних разлога.

"Професор је прекршио члан 111. и 112. Закона о основама система образовања и васпитања у образовним установама којим је забрањено физичко, психичко, социјално, сексуално, дигитално и свако друго насиље, злостављање и занемаривање ученика, за шта су предвиђене новчана казна, удаљење са рада или престанак радног односа (члан 166. ЗОСОВ)", наводе у Министарству просвјете.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Имам предлог

19.04.2019 10:54

Предлазем да се сви педагози преквалификују и раде несто сто це им прицињавати задовољство. А деца,деца нека уце и оцењују сами себе. Њима свакако нико није потребан, они се радјају мнооого паметни,имају своја права и паметне телефоне. Теско ономе ко данас ради са ајфон генерацијом. Цаст изузецима,којих увек има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре имам предлог

19.04.2019 12:05

Одма професора примити у резервни састав мурије. Погодан је право зал Рудоњу И Лукаца.

Name

Професор

19.04.2019 12:13

Дјаци и родитељи су поцели да оцјењују и бирају како да буду оцјењени, постовање према професорима је веома упитно, па се онда деси овако несто недопустиво.Није ту нико недузан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

19.04.2019 18:03

Од кад су донијети закони да професори/наставници не смију повисити тон на ,,ђаке" од тад они раде у немогућим условима, свакодневно трпе увреде и шиканирања. Поставите у било коју учионицу камеру а да за то не зна ни професор/наставник а ни ученици. Резултат ће бити поражавајући...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

20.04.2019 01:45

Јок, брате, него само дијелити петице, да што прије спраше неђе у Њемачку на бауштелу. Тако се најлакше очистимо од дупеглаваца.

Name

Кркан

19.04.2019 20:06

По којем праву смије професор или ућитељ да удара туђу дјецу. Нек удара своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

20.04.2019 01:37

По истом праву по којем туђа дјеца нападају на професора и одређују му како ће их оцјењивати! Треба и родитељима по једну васпитну иза ушију! Рука му се позлатила!

Name

Милун

20.04.2019 08:56

Треба да дође и тебе да изудара када си их тако васпитао.