Прича: КЕY Си Риверс...

Због овога је доведен, од њега се очекује да повуче!

Кошарка 19.04.2019 | 11:00
Прича: КЕY Си Риверс...
Кеј Си Риверс је доведен за плеј-оф АБА лиге и напад на Евролигу. Доведен је да направи разлику. Ради се о играчу који је у каријери освајао Евролигу, играо за Панатинаикос и Реал Мадрид. Од њега се то очекује. Прексиноћ је био одличан у првом полувремену (19 поена), па је нестао и све промашио у другом. Вечерас је Звезди потребнији него икада, да одигра цео меч на високом нивоу. Могао би да буде кључни (енгл: кеy) играч своје екипе у Морачи од 19 часова. Због овога је потписан, сада мора да повуче.

Звезда се сада налази у специфичној ситуацији. Више не води 2:0, сада је 2:1. Звезда ако изгуби вечерас мора у мајсторицу, а то је већ ход у непознато. Црвено-бели не могу да рачунају на два изузетно битна играча - Џоа Регланда и Стратоса Перпероглуа. Помало је олако схваћена повреда Грка јер је Звезда добила други меч с 38 разлике, али сада са дистанце када се поново одради математика, то је приличан проблем и он мора да се реши и офанзивно, али и дефанзивно, о чему смо већ писали када смо истакли одличну игру Котија Кларка у нападу. Недостајало је то искуство Перпероглуа, које једино Риверс може да надомести и својим стажом и знањем и свиме што је прошао у каријери.

Поред тога, Били Берон је мало стао са шутом, много га близу чувају играчи Будућности, удвајају, играју фластера на њему. Поред тога, преузима и улогу плеја, има друге обавезе, па и има логике што му је проценат мало опао. Остали шутери попут Добрића, Давидовца, Фајеа, осим донекле Човића, не могу баш да гарантују константан шут споља. Звезди су потребни такви поени и зато ће се црвено-бели вероватно опет ослонити на игру искусног Риверса. Такође, и он може да помогне у организацији, јер реално Звезда сада у екипи има само једног правог плејмејкера, а то је Човић.

Иако је једини играч који је у овај састав стигао накнадно и није прошао припреме са екипом, Риверс нема мању одговорност. За играча његовог реномеа, па и плате, не сме да буде изговора. Он мора да прави разлику у оваквим утакмицама када се игра на живот или смрт. Односно - за титулу. И зато се од њега очекује доста вечерас.

Риверс је у прошлом дуелу убацио 19 поена (3/3 за три поена) у првом полувремену, а онда у другом био катастрофалан уз седам промашаја из игре - 0/7. Као да је у другом полувремену неко други уместо њега изашао на паркет. И није му то први пут. Нешто слично му се догодило у првој утакмици полуфинала против Партизана када је од 12 поена укупно 10 дао у првом полувремену, а онда потпуно стао у наставку. Додуше, та и ова последња утакмица су му најбоље у досадашњем мандату, уз ону другу утакмицу у Београду против Будућности када је дошао до 16 поена, али највише кошевима у делу утакмице када је већ све било решено.

Гледајући плеј-оф, против Партизана је у три утакмице у просеку давао осам поена. Против Будућности у доасдашња три дуела има 14 поена у просеку. Делује да му је форма у порасту, па не би било лоше за црвено-беле да Келвин Кресвел Риверс потпуно експлодира и убаци оно што је давао у дресу Панатинаикоса и Реала. Или недавно у дресу Ређане када је знао да убаци и преко 30 поена.

Гледајући поставку црвено-белих који су без првог плејмејкера и без Перпероглуа који је мајстор да сам себи направи позицију и погоди, логично је негде да Звезда вечерас проба са игром унутра и тројкама преко Берона и Риверса.

На прошлом дуелу је унутрашња игра скроз заустављена, Оџо и Цирбес нису доминирали као у Београду, шут је стао у других 20 минута и зато је Будућност изашла као боља. Видећемо како ће вечерас радити Риверсове и Беронове праћке.

“Направили смо много грешака, промашили много шутева у наставку меча, нисмо били на висини задатка ни у одбрани. Будућност је казнила наш пад и стигла до победе. Како до тријумфа у мечу који следи? Морамо да одиграмо од првог до последњег минута, на начин на који смо одиграли прво полувреме", била је Риверсова анализа после пораза и ту се поклопио са скоро свим саиграчима који су давали изјаве.

Друго полувреме је био прави показатељ црвено-белима како не треба да играју.

Када створите име на основу квалитета и добрих игара, као што то јесте Риверс, сигурно не играте за мале паре. Али то што имате већа права значи да имате и већу одговорност. То вуче једно друго. И зато ће Риверсвечерас имати одговорност да буде тај који ће држати Звезду својим шутевима.

Навијачи су му већ заборавили онај ужасни  де(р)би  против Партизана када није могао да погоди ни слободно бацање, подржавали су га, давали му аплаузе и када је машио и губио лопте, па ето одличног повода да им се на најбољи могући начин реваншира.

Нека понови прво полувреме из прошлог дуела само током целог тока утакмице - и неће бити зиме.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар