Priča: KEY Si Rivers...

Zbog ovoga je doveden, od njega se očekuje da povuče!

Košarka 19.04.2019 | 11:00
Priča: KEY Si Rivers...
Kej Si Rivers je doveden za plej-of ABA lige i napad na Evroligu. Doveden je da napravi razliku. Radi se o igraču koji je u karijeri osvajao Evroligu, igrao za Panatinaikos i Real Madrid. Od njega se to očekuje. Preksinoć je bio odličan u prvom poluvremenu (19 poena), pa je nestao i sve promašio u drugom. Večeras je Zvezdi potrebniji nego ikada, da odigra ceo meč na visokom nivou. Mogao bi da bude ključni (engl: key) igrač svoje ekipe u Morači od 19 časova. Zbog ovoga je potpisan, sada mora da povuče.

Zvezda se sada nalazi u specifičnoj situaciji. Više ne vodi 2:0, sada je 2:1. Zvezda ako izgubi večeras mora u majstoricu, a to je već hod u nepoznato. Crveno-beli ne mogu da računaju na dva izuzetno bitna igrača - Džoa Reglanda i Stratosa Perperoglua. Pomalo je olako shvaćena povreda Grka jer je Zvezda dobila drugi meč s 38 razlike, ali sada sa distance kada se ponovo odradi matematika, to je priličan problem i on mora da se reši i ofanzivno, ali i defanzivno, o čemu smo već pisali kada smo istakli odličnu igru Kotija Klarka u napadu. Nedostajalo je to iskustvo Perperoglua, koje jedino Rivers može da nadomesti i svojim stažom i znanjem i svime što je prošao u karijeri.

Pored toga, Bili Beron je malo stao sa šutom, mnogo ga blizu čuvaju igrači Budućnosti, udvajaju, igraju flastera na njemu. Pored toga, preuzima i ulogu pleja, ima druge obaveze, pa i ima logike što mu je procenat malo opao. Ostali šuteri poput Dobrića, Davidovca, Fajea, osim donekle Čovića, ne mogu baš da garantuju konstantan šut spolja. Zvezdi su potrebni takvi poeni i zato će se crveno-beli verovatno opet osloniti na igru iskusnog Riversa. Takođe, i on može da pomogne u organizaciji, jer realno Zvezda sada u ekipi ima samo jednog pravog plejmejkera, a to je Čović.

Iako je jedini igrač koji je u ovaj sastav stigao naknadno i nije prošao pripreme sa ekipom, Rivers nema manju odgovornost. Za igrača njegovog renomea, pa i plate, ne sme da bude izgovora. On mora da pravi razliku u ovakvim utakmicama kada se igra na život ili smrt. Odnosno - za titulu. I zato se od njega očekuje dosta večeras.

Rivers je u prošlom duelu ubacio 19 poena (3/3 za tri poena) u prvom poluvremenu, a onda u drugom bio katastrofalan uz sedam promašaja iz igre - 0/7. Kao da je u drugom poluvremenu neko drugi umesto njega izašao na parket. I nije mu to prvi put. Nešto slično mu se dogodilo u prvoj utakmici polufinala protiv Partizana kada je od 12 poena ukupno 10 dao u prvom poluvremenu, a onda potpuno stao u nastavku. Doduše, ta i ova poslednja utakmica su mu najbolje u dosadašnjem mandatu, uz onu drugu utakmicu u Beogradu protiv Budućnosti kada je došao do 16 poena, ali najviše koševima u delu utakmice kada je već sve bilo rešeno.

Gledajući plej-of, protiv Partizana je u tri utakmice u proseku davao osam poena. Protiv Budućnosti u doasdašnja tri duela ima 14 poena u proseku. Deluje da mu je forma u porastu, pa ne bi bilo loše za crveno-bele da Kelvin Kresvel Rivers potpuno eksplodira i ubaci ono što je davao u dresu Panatinaikosa i Reala. Ili nedavno u dresu Ređane kada je znao da ubaci i preko 30 poena.

Gledajući postavku crveno-belih koji su bez prvog plejmejkera i bez Perperoglua koji je majstor da sam sebi napravi poziciju i pogodi, logično je negde da Zvezda večeras proba sa igrom unutra i trojkama preko Berona i Riversa.

Na prošlom duelu je unutrašnja igra skroz zaustavljena, Odžo i Cirbes nisu dominirali kao u Beogradu, šut je stao u drugih 20 minuta i zato je Budućnost izašla kao bolja. Videćemo kako će večeras raditi Riversove i Beronove praćke.

“Napravili smo mnogo grešaka, promašili mnogo šuteva u nastavku meča, nismo bili na visini zadatka ni u odbrani. Budućnost je kaznila naš pad i stigla do pobede. Kako do trijumfa u meču koji sledi? Moramo da odigramo od prvog do poslednjeg minuta, na način na koji smo odigrali prvo poluvreme", bila je Riversova analiza posle poraza i tu se poklopio sa skoro svim saigračima koji su davali izjave.

Drugo poluvreme je bio pravi pokazatelj crveno-belima kako ne treba da igraju.

Kada stvorite ime na osnovu kvaliteta i dobrih igara, kao što to jeste Rivers, sigurno ne igrate za male pare. Ali to što imate veća prava znači da imate i veću odgovornost. To vuče jedno drugo. I zato će Riversvečeras imati odgovornost da bude taj koji će držati Zvezdu svojim šutevima.

Navijači su mu već zaboravili onaj užasni  de(r)bi  protiv Partizana kada nije mogao da pogodi ni slobodno bacanje, podržavali su ga, davali mu aplauze i kada je mašio i gubio lopte, pa eto odličnog povoda da im se na najbolji mogući način revanšira.

Neka ponovi prvo poluvreme iz prošlog duela samo tokom celog toka utakmice - i neće biti zime.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar